– Ledelsens backing må også være til stede på overgangsmarkedet

– Det er positivt at ledelsen i United har uttrykt støtte til Ole Gunnar Solskjær, men nå er det på tide å ta støtten et steg videre og gi ham to solide overgangsvinduer, sier MUST-leder Duncan Drasdo.

Publisert Sist oppdatert

Drasdo og MUST uttalte seg i veldig positive ordelag da Solskjær ble hentet til klubben og fikk managerjobben for nøyaktig ett år siden.

MUST-lederen sier det er mye positivt å ta med seg med den kursendringen United har hatt under nordmannen.

Forutsigbar uforutsigbare

– Det har gått i bølgedaler denne sesongen, men det visste vi også at det ville gjøre med et så ungt lag. Laget skuffet i høst, men de siste ukene har vært veldig positive, jeg vil si kanskje litt overraskende positive. Jeg håper det er et tegn på at laget nå er på rett spor og at andre halvdel av sesongen vil gi bedre og mer stabile prestasjoner, sier Drasdo til united.no.

I sommer hentet United tre forsterkninger i Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og Daniel James. 

TRENGER SIKKELIG BACKING: MUST-leder Duncan Drasdo sier Ole Gunnar Solskjær har gjort en god jobb med det mannskapet han har hatt til rådighet, men forventer at United-ledelsen blar opp for nye spillere allerede i januar.

Drasdo mener de tre har vist at Solskjærs og Uniteds plan for investeringer i nye spillere har vært vellykket så langt, men han er også tydelig på at dette bare må være begynnelsen.

– Vi er fremdeles sårbare på midtbanen og vi kunne trengt en ekstra spiss allerede i januar. Jo, United brukte betydelige summer på nye spillere i sommer, men nettoutgiftene var ikke så høye, med tanke på alle spillerne som ble solgt eller fikk gå. Ole har tatt en prisverdig ryddejobb, men nå trenger stallen påfyll av kvalitetsspillere uten at United må tenke at spillere nødvendigvis skal selges. Den backingen håper jeg ledelsen vil gi ham, sier Drasdo.

– Dømt ut fra forventninger til United

– Ole har måttet ta risikoen ved å spille med en ung tropp og derfor håper jeg han får skikkelig støtte i januar og i sommer. Samtidig har han gitt tillit til spillere som virkelig har vist seg frem. Scott McTominay er sesongens store lyspunkt for min del, men vi er likevel for tynt besatt på midtbanen påpeker han.

LYSPUNKT: Duncan Drasdo mener Scott McTominay fremstår som et fremtidig kapteinsemne.

Drasdo håper United har lært av feilene som ble begått under Solskjærs forgjengere. 

– United har gjort veldig mye rart på overgangsmarkedet siden Ferguson trakk seg tilbake i 2013. Ulike managere har hatt ulike filosofier og det har manglet en rød tråd. Nå har Solskjær skapt et fundament det kan bygges videre på i et langsiktig perspektiv, sier han.

– Positive til Ole

Samtidig påpeker Drasdo at United-fansen sikter langt høyere enn den 6. plassen laget ligger på i Premier League.

– Mange har dømt Ole på forventningene til Manchester United som klubb, heller enn dagens tropp. Samtidig vil jeg si at de aller fleste jeg har snakket med er positive til Solskjær. De ser et mye klarere bilde nå enn for bare få uker siden, sier Drasdo til united.no.

LOVER GODT: Marcus Rashford og Mason Greenwood har alene scoret mer enn resten av United-laget til sammen. Duncan Drasdo roser Uniteds unge angrepsrekke, men mener det trengs ytterligere én angriper i januar.

Han mener United må være aktive på overgangsmarkedet allerede i januar. 

– Kostnaden kan bli enda større ved å vente. Vi vet det kommer til å bli en veldig travel vår om United går langt i Europa League og da trenger vi mer bredde i stallen, sier han.

Da Solskjær overtok United-jobben for nøyaktig ett år siden lå United elleve poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

Nå er avstanden kun fire poeng opp til London-laget som også nå innehar den siste Champions League-plassen. 

– Denne sesongen har handlet om å gjenoppbygge klubben og kulturen, men vi har bare sett begynnelsen. Foreløpig kjemper United på alle fronter og med en forsterkning eller to allerede i januar kan klubben få en god sesong selv om det startet rufsete. Vi går noen spennende uker og måneder i vente, sier Drasdo.

Powered by Labrador CMS