Benekter Hillsborough-hets

OPPDATERT: Det hagler med beskyldninger mot Manchester United-fansen. De vil Supporterleder Duncan Drasdo ha seg frabedt. Ingenting tyder på at United blir straffet.

Publisert Sist oppdatert

«Always the victim, it’s never your fault» sang United-fansen under lørdagens kamp. Men det har de også gjort i hver bidige hjemmekamp siden krangelen utbrøt mellom Patrice Evra og Luis Suarez.

Enkelte aviser har imidlertid fått det for seg at Uniteds supportere hetset Hillsborough-tragedien.

Express skriver følgende i en artikkel: – Samtlige klubber, med unntak av Manchester United, viste respekt. Enkelte United-fans gjorde skam på seg selv ved å synge denne sangen.

Duncan Drasdo, leder i Manchester United Supporters Trust, tar sterk avstand fra beskyldningene. I en pressemelding benekter han at sangen har noen som helst relasjon til tragedien.

– Vi fordømmer alle sanger relatert til Hillsborough og andre tragedier akkurat som vi fordømmer sanger om München-tragedien. Vi hørte den vanlige anti-Liverpool-sangen, men til tross for at noen hevder det motsatte, var ingenting rettet mot Hillsborough-tragedien.

– Det er uansvarlig å hevde det motsatte med tanke på at klubbene møtes i neste ligakamp. Det må være tungt for rammede familier, som forsøker å komme over dette, å høre disse spekulasjonene.

– Vi støtter Fergusons ord til det fulle; det er på tide at klubbenes supportere begynner å vise integritete og ære. Vi har sansen for rivalisering, men å hetse tragedier er uakseptabelt.

– Blir ikke straffet

Flere engelske aviser og nettsider, deriblant Sky Sports, sier at United sannsynligvis ikke blir straffet for sangene. Premier League mener hetsing av slike ulykker er uakseptabelt, men at klubbene skal håndtere sakene på egenhånd.

Powered by Labrador CMS