– Supporterne får mer makt

MANCHESTER: At United ikke klarer å selge sesongbillettene gir supporterne mer makt overfor Glazer, sier Duncan Drasdo i MUST til united.no

Publisert Sist oppdatert

United har lagt ut 4.000 sesongkort på såkalt ‘general sale’, noe som ikke tidligere har skjedd siden suksessen kom for alvor for snart 20 år siden.

united.no møter Duncan Drasdo i Manchester United Supporters Trust på organisasjonens kontor i Chester Road, hundre meter fra Old Trafford. MUST har nå om lag 160.000 medlemmer, og arbeider for at United skal bli en klubb der supporterne har langt større innflytelse enn i dag.

– Lenge var det stor etterspørsel etter sesongbilletter. Det betød at eierne kunne være grådige, sette opp prisene og likevel selge billettene. Folk ville tenke at om ikke jeg fornyer, vil noen andre kjøpe plassen min. At etterspørselen har sunket, er faktisk gode nyheter for folk som har sesongkort. Eierne må jobbe for å holde supporterne fornøyd, siden det ikke er andre til å kjøpe sesongkortet. Det kan være de 4.000 sesongkortene blir solgt i løpet av de neste ukene, men uansett betyr dette at det vil være billetter tilgjengelig til stort sett hver eneste hjemmekamp denne sesongen.

Drasdo mener det er flere grunner til at folk har droppet å fornye sesongkortet.

– De økonomiske tidene spiller inn, i tillegg er mange misfornøyde med eierne, noen spør også om investeringene i troppen er gode nok til at vi kan slåss om titler neste sesong. Men Ferguson er en glimrende manager som jo har klart å holde United konkurransedyktige til nå.

Drasdo understreker at MUST ikke har anbefalt noen boikott av sesongkortene. Samtidig har organisasjonen understreket overfor medlemmene at det er mulig å kjøpe billett kamp for kamp. Men folk må ikke slutte å gå på Old Trafford. Vi må støtte opp om laget, er Drasdos klare syn.

– Jeg er ukomfortabel med ideen om ikke å bruke en penny på å følge laget. Du risikerer å miste supporterne som nå forsvinner fra tribunene og mister interessen og forholdet til fotballklubben – det vil være svært trist.

United har ikke sagt noe om hvem som fornyer, men Drasdo tror det særlig er de lokale supporterne som lar være å betale for sesongkortet nå i sommer.

– Det er en del folk jeg kjenner som har vært så dedikerte supportere, at du aldri ville tro de kom til å slutte å være sesongkortholdere, men som nå ikke fornyer. Det er synd at det er slik.

Færre sesongkort solgt betyr mindre kontanter inn i Uniteds kasse. Drasdo er ikke sikker på at dette i seg selv vil føre til at eierne vil vurdere å selge. En gruppe rike United-fans, av MUST kalt Red Knights, har tidligere signalisert at de vil by på klubben, men bare hvis Glazer vil selge til en fornuftig pris.

– Verdivurderingen til Glazer og Red Knights må nærme seg hverandre. Red Knights har sagt at de vil tilby en fornuftig pris. Vi vet ikke hva som skjer framover, det kan ta ett år eller to år – eller det kan komme et bud om noen måneder, sier Drasdo.

Powered by Labrador CMS