MUST: – Dere må love at United aldri vil bli en del av en ny superliga

I et åpent brev til potensielle nye eiere av Manchester United, ber MUST-formann Duncan Drasdo om at fansen får bli medeiere av klubben og at nye eiere må erstatte gjeld med investeringer.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg skriver MUST (Manchester United Supporters Trust) at de potensielle nye eiere må gi garantier for at de aldri vil bli en del av en ny europeisk superliga.

Dette kommer frem av det åpne brevet som er forfattet av MUST og støttet av en rekke ulike supportergrupperinger, deriblant flere av Manchester Uniteds egne offisielle supporterorganisasjoner og Supporterklubben i Skandinavia. 

– Trenger tilførsel av kapital

– Vi forstår veldig godt hvorfor dere ønsker å kjøpe klubben. Vi mener at Manchester United er den største insitusjonen på sportsfronten i verden og vi håper nye eiere vil ivareta klubben, investere og ikke minst forstå deres rolle som forvaltere av Manchester United og drive klubben i samarbeid med supporterne på en måte som viser at dere ser på en fotballklubb som noe mer enn en kommersiell investering, heter det i brevet.

otbi
ØNSKER INVESTERINGER: I et åpent brev til potensielle nye eiere av Manchester United, ber MUST om at gjeld blir erstattet av investeringer i klubben.

MUST er krystallklar på at et oppkjøp ikke må skje på lignende vilkår som da Glazer-familien fullførte oppkjøpet av Manchester United i 2005. 

– De nåværende eierne tok Manchester United fra å være en klubb uten gjeld til å bli en av de klubbene i verden med den tyngste gjeldbyrden. Gjelden har aldri blitt betalt og har blitt en betydelig byrde. Den som kjøper klubben bør ikke gjøre det ved et gjeldsfinansiert oppkjøp og bør forplikte seg til å erstatte nåværende gjeld med investeringer. Klubbeiere bør, akkurat som fans, gi til klubben og ikke ta fra klubben for egen vinnings skyld. Dagens eiere har kostet klubben flere hundre millioner pund i en tid der klubben ikke har lyktes, skriver MUST.

– Ber om delt eierskap

I dag er aksjene i Manchester United delt inn i A- og B-aksjer der B-aksjene, som kun kan eies av Glazer-familien, gir ti stemmer per aksje mens A-aksjene gir én stemme per aksje.

Det er en ordning MUST ønsker å bli kvitt.  

– Vi ønser delt eierskap med fansen som fullverdige medeiere med de samme rettighetene som alle aksjonærer.

glazout
MISNØYE: Dagens eiere, den amerikanske Glazer-familien, hav vært upopulære siden de fullførte oppkjøpet av klubben i 2005.

MUST ber også om at ordene Football Club kommer tilbake på klubbemblemet til Manchester United og at alle avgjørelser som angår klubbens lange tradisjoner, som draktfarge og stadionnavn må være aksepterte av fansen.

MUST ber også om at nye eiere fortsetter å investere i kvinnelaget som har blitt en viktig del av United og at nye eiere må fortsette å investere i akademiet for å ivareta Uniteds tradisjoner på egenutvikling av spillere.

Vi gjør oppmerksom på at Supporterklubben har et strategisk samarbeid med MUST

Powered by Labrador CMS