Hektisk for Drasdo

Alle vil høre MUST-lederens syn på Uniteds gigantgjeld.

Publisert Sist oppdatert

– Det er travelt, telefonen ringer hele tiden, smiler Duncan Drasdo overfor united.no når vi er på hjemmebesøk hos ham.

Drasdo er daglig leder i Manchester United Supporters Trust. Han setter på mange måter pris på at engelsk presse ønsker å høre organisasjonens syn på Glazer-familiens refinaniseringsplaner.

– Samtidig er det litt todelt. Det er jo en viss risiko ved å gjøre liveintervjuer og sjansene er tilstede for å si noe feil. Det finnes mange personer der ute som venter på at vi skal si noe galt, sier han.

MUST-lederen føler seg også tidvis misforstått når han uttaler seg til pressen.

– Det er folk som kritiserer meg, og tror jeg gjør dette for å fremme meg selv i media. De forstår faktisk ikke at dette er ganske stressende å gjøre intervjuer. Ofte møter man på aggressive journalister som kaster uventede spørsmål på deg, for å få deg til å virke dum. Enkelte tror jeg nyter dette. Men det styrker organisasjonen vår, for vi er nødt til å ha en profil og stikke oss fram når vi har muligheten til det.

– På dette tidspunktet, og med en sak som denne, ønsker media å få kommentarer fra en organisasjon som de vet er til å stole på. For det første får de nyttig informasjon, og for det andre vet de at vi er velinformerte når det gjelder hva supporterne tenker om situasjonen med Glazer.

Drasdo var overrasket da Manchester United denne uken la fram regnskapet for 2009. Han visste at den økonomiske situasjonen var kritisk, men det var verre enn han fryktet.

– Tdiligere har vi ofte sett regnskapet uten størrelsen på hele gjelden. Siden denne saken med Bond Issue har kommet opp, har Glazers vært nødt til å være mer åpne med de faktiske tallene, mener Drasdo.

– Det har snart gått fem år siden Glazer overtok. Det er ingen tegn til bedring, og dette med Bond Issue er bare til for at eierne kan kjøpe seg ytterligere tid, sier han.

Les mer om Drasdos syn på gjelden, Glazers og Uniteds framtid, og hvor lenge han tror amerikanerne kommer til å styre klubben i neste utgave av United-Supporteren.

Powered by Labrador CMS