Supportere forenes

Uavhengig av klubbtilhørighet – supportere vil ha tak på billettkostnader.

Publisert Sist oppdatert

Tilhengere av rivaliserende Premier League-klubber kan i det minste enes om én sak: At de blir utnyttet på det groveste av griske klubbeiere.

Spesielt det stadig høyere prisnivået på billetter til bortekamper irriterer og anses som en trussel mot stemningen rundt omkring på arenaene. Hvorfor? Jo, fordi det fører til at stadig færre fans drar til bortekamper sammenliknet med tidligere.

Alvorlig for Premier League

Eksempelvis kan det nevnes at Manchester City denne uken har returnert en tredjedel av billettkvoten til helgens bortekamp mot Arsenal, i alt 912 billetter priset til £62 per stykk.

Det har leder av Arsenal Supporters’ Trust, Tim Payton, stor forståelse for, selv om han vet at det vil gå ut over stemningen inne på stadion. Langt alvorligere mener han det er at dette i neste omgang vil gå ut over Premier League som sådan, dersom det ikke gjøres noe drastisk med prisnivået.

Krever drastiske priskutt

Supporterorganisasjoner som FSF (Football Supporters’ Federation) og Supporters Direct, ønsker nå å etablere formelle møter mellom rivaliserende supportergrupperinger. Hensikten vil være å påvirke Premier League til å innføre maksimumspriser ned mot £20-25 for bortefans.

Ifølge dagens regelverk i Premier League må bortefans betale like mye for sine billetter som hjemmefans. Til tross for dette, hevder FSF-president Malcolm Clarke, at fansen nå har fått nok. Ifølge The Guardian, gir Clarke uttrykk for at de økte tv-inntektene som tilfaller klubbene fra neste sesong av bør resultere i lavere kostnader.

– Som supportere er vi riktignok rivaler, men vi innser alle at stemningen på kampene vil bli mye dårligere uten denne rivaliseringen mellom supportergruppene. Vi kommer derfor i løpet av noen uker til å sette igang en kampanje hvor vi vil kreve maksimumspriser på bortebilletter i Premier League, opplyser Clarke.

Han argumenterer med at klubbene, som følge av de økte tv-inntektene fra neste sesong av, vil kunne kutte prisene på hver eneste bortebillett med £32, og likevel sitte igjen med inntekter som tilsvarer det de sitter igjen med i dag.

Uholdbare prisforskjeller

Det er en kjennsgjerning at tilhengere av United, City, Liverpool, Chelsea, Arsenal og Tottenham, avkreves langt høyere billettpriser enn hva tilfellet er for fans av mindre klubber.Der Manchester City-fans som nevnt må betale £62 for å slippe inn på Emirates til helgen, slipper Stoke-fansen unna med £32.50 når de besøker samme stadion i februar.

Dette er utholdbart, mener leder for Manchester United Supporters’ Trust, Duncan Drasdo. Han er av den oppfatning at de store prisforskjellene derfor må bli en nøkkelfaktor i diskusjonen om generell prisnedsettelse.

– Disse angrepene på den tradisjonelle supporterkulturen øker stadig i omfang. Likevel har bortesupporten inntil nylig stort sett vært holdt intakt som en bastion for «hard- core»-fansen.

– Nå er imidlertid trusselen mot bortesupporterne blitt enda tydeligere, og det bør bekymre selv den mest selvopptatte klubbeier. Bortesupport har nemlig bestandig tilhørt et særdeles tiltrekkende aspekt ved britisk fotball, minner Drasdo om.

Du kan lese hele Guardian-saken her.

Powered by Labrador CMS