Ryktesaker, uke 8

Falcao kan bli Madrid-spiller, mens Ashley Young forhandler om ny kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. februar

08.05: En kan trygt si at Radamel Falcaos prestasjoner i United ikke har stått til forventningene. Følgelig er det veldig lite sannsynlig at Van Gaal kommer til å benytte seg av klausulen i kontrakten, som kan gjøre colombianeren til United-spiller. Det har Real Madrid fått med seg, og vurderer å hente stjernespissen til Santiago Bernabéu, skriver Daily Mail.

08.00: Ashley Young har hatt en oppløftende sesong for Manchester United så langt. Han har slitt med skader etter nyttår, men var sterkt delaktig i opphentingen mot Preston tidligere denne uken. Nå hevder The People at United skal ha begynt med forhandlinger om en ny kontrakt for den anvendelige flankespilleren.

Lørdag 21. februar:

12.40: Goal.com siterer COPE som kan fortelle at Dani Alves‘ agent er misfornøyd med Barcelonas manglende kontraktstilbud til brasilianeren, og røper at han allerede har flere tilbud fra utlandet, men han gir ingen indikasjoner på hvilke klubber det er snakk om. United er en av flere toppklubber som har blitt koblet til høyrebacken.

11.52: Daily Star skriver at United kan komme til å prøve å utnytte Real Madrids Paul Pogba-interesse for å sikre seg Gareth Bale. Pogba vil koste mye, og da vil kanskje den spanske storklubben være mer villig til å selge waliseren?

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Daily Star kobler Gareth Bale til United like ofte som andre skifter sokker, og det skal ikke alltid så mye til for at de skal ende opp med en sak. I denne grunngir de Bale-interessen slik: United gir opp Pogba, som kan ende i Real Madrid, og Van Gaal er så lysten på en verdensklassemidtbanespiller at han vil ha Gareth Bale. Pogba og Bale er såpass forskjellige at å gi de paraplybetegnelsen verdensklassemidtbanespiller egentlig er noe meningsløst i denne sammenhengen, og mange vil nok heller synes at andre ord ville beskrevet Bale bedre. Men journalister som skriver slikt kan jo likevel ha gode kilder. Problemet er at Daily Star sjeldent virker å ha det…

11.39: Falcao-agent Jorge Mendes har en rekke ganger snakket om andre klubber som er interesserte i Radamel Falcao, og også Monaco-ledelsen snakker nå om det. Les mer om det hos BBC.

11.04: Supporterklubbmedlemmer kan nå lese om Marca-ryktene om Danilo og Rafael her.

08.04: Daily Mirror skriver at Lazios Lucas Biglia er en mann som interesserer United. Argentineren vil koste rundt £8 millioner denne sommeren, og også PSG skal være interessert i 29-åringen. Biglia spilte hele VM-finalen for Argentina sist sommer.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Saken er skrevet av John Cross, en av de mer respekterte Daily Mirror-journalistene, men Cross er vanligvis soleklart best på saker som involverer Arsenal. Det er vanligvis mer grunn til å være skeptisk når han skriver om toppklubber utenfor London.

Fredag 20. februar:

20.20: Memphis Depay har blitt nevnt som et av flere potensielle overgangsmål for Manchester United. Unggutten var en del av Louis van Gaals nederlandske VM-tropp, hvor han imponerte i flere kamper. Nå forteller PSV-manager Philip Cocu at stjerneskuddet etter all sannsynlighet forlater klubben til sommeren.

08.10: United er fremdeles på jakt etter en midtbanespiller. Nå begynner Manchester-klubben å innse at det kan bli vanskelig å få fingrene i Paul Pogba. Følgelig er Van Gaal og co i full gang med å se på alternative muligheter, melder Manchester Evening News. Den regionale avisen, som stort sett har gode kilder i United, hevder at Kevin Strootman fremdeles er Van Gaals førsteprioritet. Borussia Dortmunds Ilkay Gundogan blir også nevnt som et mulig mål.

08.05: Daily Mail skriver at Manchester United kommer til å tilby Michael Carrick en ny ettårskontrakt. Midtbanespillerens kontrakt løper ut i sommer, og Louis van Gaal skal være så fornøyd med Carrick at han ønsker å forlenge med ham. Lønnen skal angivelig ligge på rundt 130 000 pund. Kontraktstilbudet inkluderer også en opsjon om ytterlig ett års forlengelse, avhengig av hva Carrick presterer neste sesong, skriver avisen. Les mer her.

Torsdag 19. februar:

20.29: Daily Express skriver om et mulig dobbeltbud på Valencia-duoen Nicolás Otamendi og Andre Gomes. De skriver om en overgangssum på til sammen £74 millioner.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Summen på £74 millioner er åpenbart meningsløs å snakke om. Det er basert på størrelsen på utkjøpsklausulene til spillerne. Express snakker om rapporter i Spania, og etter det vi ser stammer det fra en sak i lokalavisen om Valencia-spillere store klubber i Europa kan være interessert i. Det virker ikke som om de tror veldig selv på at et slikt dobbeltkjøp er aktuelt.

19.29: Ifølge Daily Star er United klare til å by £18,5 millioner for Ezequiel Garay, som avisen også hevder at United og Chelsea kjempet knallhardt om sist sommer. Spilleren selv er desperat etter å bli i landslagsforsvaret, og skal derfor være klar til å forlate Zenit.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Daily Star, tynn sak, og muligens en litt overdreven sum det blir snakket om i tillegg?

16.44: Daily Express skriver at United er ute etter ny spiss, og har sendt speidere for å se på Italia-basert Paulo Dybala og Mauro Icardi.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Som før: Det kan hende det er sant, men vi tror ikke på det bare fordi at Daily Express skriver det. Kildekritikk er mer en ulempe enn en fordel om en jobber der. 

16.25: Ifølge Daily Mail er United på sporet av den franske tenåringsspissen Yassin Fortune. 16-åringen, som spiller for Lens, ble speidet på av United-speidere da Frankrikes U16-landslag vant 2-1 mot Sveits på St. George’s Park.

Fortune, som scoret i det oppgjøret, har ifølge avisen samme agent som Timothy Fosu-Mensah, som jo allerede har signert for United.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Verken Daily Mail eller Simon Jones er blant de jeg stoler aller mest på, men jeg synes avisen pleier å være ganske god på saker av denne typen.

08.30: Nigel de Jong ble flere ganger nevnt som en mulig nødløsning på midtbanen til Manchester United. Nederlenderen fyller 31 år i år, og vil neppe være noen langsiktig investering. Kontrakten til De Jong løper ut i sommer, og det meste tyder på at rivjernet kommer til å forlate San Siro. Daily Star er overbeviste om at De Jong er høyt oppe på Uniteds ønskeliste.

Onsdag 18. februar:

20.29: Daily Mail linker – tilsynelatende utav intet – Tottenhams høyreback Kyle Walker til United. Den lynkjappe forsvarsspilleren vil koste om lag £20 millioner, skal vi tro den engelske tabloidavisen.

17.07: Det er fremdeles flere måneder igjen til sommerens overgangsvindu åpner, men italienske medier allerede i gang med å ta opp igjen fjorårets store tema – Arturo Vidal. Ifølge italienske Tuttosport skal chileneren være villig til å forlate Juventus i sommer.

Kommentar fra Ole Alexander Saue, United.no-journalist:

Det skal sies at italienske lokalaviser ikke er det undertegnede vanligvis leser, men Tuttosport var ofte frempå i fjorsommer når det gjaldt Arturo Vidal. Det er en Torino-basert avis, og formidler som regel bare Juventus- og Torino-nytt, men det som skrives skal fremdeles ikke tas for god fisk. At nyheten kommer allerede i februar gjør det ikke akkurat mer overbevisende.

Tirsdag 17. februar:

16.30: Daily Express nevner United som en av klubbene som er interessert i Inters Mauro Icardi.

Kommentar fra Håkon Aaberge, United.no-journalist: 

Innimellom virker det som om Express-journalister får en bonusutbetaling om de passer på å nevne United på denne måten. Ikke glem en klype salt om du faktisk vil lese saken. Han ble også nevnt i ryktesaken forrige uke, for øvrig, så at vi ikke tror så mye på Daily Express betyr ikke nødvendigvis at Icardi-interessen er oppspinn.

11.25: Daily Mirror skriver at Chelsea og Manchester United har blitt alarmert om at Raphael Varane befinner seg «på kollisjonskurs» med Real Madrid. Den franske stopperen er imidlertid kontraktsbundet frem til 2020, så det må eventuelt «et svært høyt bud til» – £25 millioner – for å friste spanjolene til å selge 21-åringen, heter det.

11.20: Manchester United er klare til å tilby Conference-klubben Southports 19 år gamle angriper Drew Lewis prøvespill på Old Trafford. Det er Mail Online som opplyser dette i dag.
Lewis har imponert stort ved å score hele 38 mål for Southport-reservene denne sesongen. En rekke klubber skal ha fått øynene opp for

Mandag 16. februar:

09.30: Lørdag kveld speidet United igjen i Portugal, skriver Sport Witness. Les saken her.

09.00:  Søndag meldte Daily Express at rapporter fra Spania sa at Manchester United og Arsenal fikk nei fra Barcelonas Ivan Ratikic i januar. Sport Witness har imidlertid kikket hos kildene, og da fant man problemet med en del av de verste tabloidene. De spanske avisene skrev nemlig at Ratikic sa nei til en overgang til Arsenal og Manchester City – noe som faktisk er en viss forskjell.

Powered by Labrador CMS