Notiser: – Jeg ser dem utvikle seg dag for dag

Her samler vi ukas småsaker.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Notiser søndag:

Carrick om talentutvikling

Michael Carrick har blitt intervjuet i søndagsutgaven av Daily Mail. Der snakker han om mye forskjellig – blant annet om unggutta.

– Alle disse store spillerne fra fortiden var ikke ferdigutviklet i det hele tatt [da de kom inn på A-laget]. Vi har det yngste laget i ligaen, og de trenger litt guiding og hjelp. Men jeg var en av dem da jeg var yngre, Giggs var en av dem, og det samme var Scholesy. De måtte lære, gjøre feil og bli bedre. Du blir bedre av erfaring og av å vinne, men alle må starte et sted.

– Cristiano er [også] et eksempel. Han tok et år eller to før han tilpasset, og plutselig eksploderte han.

– Vi er klar over at det er slik. Spillerne nå har et potensial som er så spennende, og jeg ser dem utvikle seg dag for dag.

– Kanskje Rashford kan bli kaptein en dag

I sin Betfair-spalte har Dimitar Berbatov ros på lager til Marcus Rashford, og legger til at han tror at han kan bli kaptein.

– Han er en spiller som kan gå foran som et eksempel for akademispillere på vei opp i United, for å vise at det kan bli gjort. Han er det beste eksempelet på det, og kan fortsatt gå videre, kanskje han en dag kan bli kaptein. Jeg ser for meg at han kan bli i United veldig lenge, og det ville ærlig talt ikke overrasket meg om han er en énklubbsspiller. Jeg ønsket alltid å være som det, men det var aldri mulig for meg.

Notiser lørdag:

20 år siden United ble uoffisielle verdensmestere

Regjerende Champions League-mester Manchester United slo det søramerikanske mesterlaget, brasilianske Palmeiras, på Olympiastadion i Tokyo.
Kampens eneste scoring ble satt inn etter 35 minutter, og kom som følge av et Ryan Giggs-raid, med påfølgende, perfekt vektet innlegg til kaptein Roy Keane. Og Giggsys irske lagkamerat var ikke vond å be da sjansen bød seg på bakre stolpe. Keano plantet ballen i nettmaskene og ble med det dagens mann i Nippon — for øvrig sammen med en overbevisende Mark Bosnic mellom Uniteds stenger. Den australske sisteskansen sto som en levende vegg og brakte sine motstandere til fortvilelse med en rekke kvalifiserte redninger.

Intercontinental Cup

Olympiastadion, Tokyo
53.372 tilskuere

Uniteds lag: Mark Bosnic, Gary Neville, Jaap Stam, Mikael Silvestre, Denis Irwin, David Beckham, Roy Keane, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes (Teddy Sheringham, 75) og Ole Gunnar Solskjær (Dwight Yorke, 46).

Uben.innb.: Massimo Taibi, Phil Neville, Quinton Fortune, Danny Higginbotham, Ronnie Wallwork.

Notiser fredag:

Diskuterer treningskamp

Manchester United skal muligens spille treningskamp i Øst-Bengal neste år. Hindustantimes skriver at fire i United-leiren møtte Vest-Bengal sin sportsdirektør for å diskutere muligheten for en kamp.

Se gamle kamper på NRK!

Tippekampen fyller 50 år denne helgen, og det markerer NRK med maraton-sending.

Du kan se to United-kamper. Mot West Bromwich i 1978 og mot Chelsea i 1984. Se programmet i innlegget nedenfor!

Smalling Roma-kaptein

Torsdag var Chris Smalling lagets kaptein da Roma slo Istanbul Basaksehir 3-0 i Tyrkia. United-stopperen har vært solid for den italienske klubben, som ifølge rapportene ønsker å signere spilleren på permanent basis.

Avansementet i Europa League er imidlertid ikke i boks for Roma ennå. De møter Wolfsberger på hjemmebane i siste runde.

Notiser torsdag:

100%-Vanja går viralt

Husker du Vanja fra «100% United»?

Den unge ballkunstneren legger ut videoer av seg selv som trikser, finter og gjør usedvanlige ting med ball i beina.

VG har satt sammen flere av videoene hennes i denne saken. Det er absolutt verdt å ta en kikk.

Draktnumrene til de potensielle debutantene

Klubben har bekreftet disse draktnumrene på de som potensielt debuterer for United i ettermiddag:

41 – Ethan Laird
47 – Arnau Puigmal
49 – D’Mani Mellor
51 – Matej Kovar
52 – Max Taylor
54 – Ethan Galbraith
58 – Di’Shon Bernard
59 – Largie Ramazani
63 – Dylan Levitt
71 – Teden Mengi

– Jeg var aldri den mest talentfulle, men jeg var den som jobbet hardest

Denne Casey Stoney-langteksten anbefales. Der forteller United-manageren om sin vei til å bli en av de mest respekterte fotballspillerne i verden, og senere United-manager.

For øvrig, når vi først er inne på kvinnelaget, så synes vi det er veldig hyggelig at Hayley Ladd og Leah Galton tok seg tid til å se på U10-laget, og gi spillerne tilbakemeldinger etterpå.

Notiser onsdag: 

Hærverk mot Zlatan-statue

Zlatan Ibrahimovic blir deleier i Hammarby, og det har ikke blitt godt mottatt av alle i Malmö. Statuen av den tidligere United-spissen ble påtent, og det ble skrevet hatmeldinger om Ibrahimovic der, og SVT melder at det er brannskader på statuen, men at skadene ikke virker å være store.

Sterk borteseier for O’Hara

Kieran O’Hara er eneste utlånte som har vært i aksjon denne midtuka for United (frem til Smalling eventuelt spiller Europa League-kamp torsdag kveld), og iren var med på en sterk Burton-borteseier mot Sunderland. Burton ligger rundt midten av tabellen på nivå tre.

O’Hara skal ha gjort noen gode redninger, men måtte ikke gjøre så mye som en kanskje ville forventet i en bortekamp mot Sunderland.

Darren Fletcher til West Brom

Men ikke som spiller. 35-åringen som tidligere har spilt for Manchester United avsluttet karrieren som spiller (for Stoke) etter forrige sesong, og holder for øyeblikket på med trenerutdanningen sin. Som en del av den skal han trene de håpefulle i West Bromwich Albions akademi.

Førstelaget spiller i Championship og trenes av Slaven Bilić

Klubben hyller norske fans

En gjeng norske supportere har tatt turen til Kasakhstan, noe som ikke har gått ubemerket hen. Manchester Uniteds offisielle Twitter-profil har delt bildet av nordmennene på tur.

Kjølig i Astana

Samuel Luckhurst er Manchester Evening News’ store mann på Manchester United-relaterte nyheter. Han er selvfølgelig i Kasakhstan for å dekke morgendagens Europa League-kamp mot Astana. Han kan melde om fryktelig kjølige omgivelser for United-gutta.

Lest denne? – Kan maks være ute i ti minutter

Notiser tirsdag:

Pogba løp på tredemøllen

Paul Pogba la tirsdag kveld ut noen videoer på Instagram der han løp på tredemølla og trente for fullt i styrkerommet. Det er gode nyheter og det er ventet at franskmannen rekker Manchester-derbyet 7.desember.

Da «kongen» signerte

Eric Cantona ble Manchester United-spiller for 27 år siden.

Bekreftet dato for Tranmere-kampen

United-ungdommene avanserte i EFL Trophy, turneringen der såkalte U21-lag konkurrerer med seniorklubber fra nivå tre og fire, og i 16-delsfinalen er Tranmere Rovers motstander.

Tirsdag annonserte Tranmere det bekrefte kamptidspunktet, og oppgjøret skal spilles på Prenton Park onsdag 4. desember klokka 20.45 (skandinavisk tid).

Det vil med andre ord si at oppgjøret kolliderer med A-lagets kamp mot Tottenham.

Ny draktsponsor på gang?

The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at det kinesiske selskapet Haier nærmer seg å bli Uniteds nye draktsponsor, i det som omtales som en mulig verdensrekordavtale.

Det skal være sannsynlig at Chevrolet erstattes som draktsponsor (Chevrolet vil tidlig ut av avtalen), og United kommer til å ønske seg 70 millioner pund per sesong fra Haier – som kan putte en av sine merkevarer på Uniteds drakt. Den nåværende Chevrolet-avtalen er på 64 millioner pund per sesong, skriver avisa – men i Uniteds eget regnskap står det at United mottar 58,6 millioner fra Chevrolet.

Avisa forstår det slik at representanter fra Haier har vært i Storbritannia siden sist uke, og har holdt samtaler på Uniteds kontorer de siste dagene. Det skal ikke være utenkelig at en avtale snart vil være klar, men samtidig utelukker ikke klubbkilder at United kan gå for andre alternativer.

«Barmy Army» og MUST med samarbeid

Barmy Army og MUST (Manchester United Supporter’s Trust) har inngått et samarbeid, bekreftes det fra begge kanter.

MUST vil nå være den offisielle organisasjonen hvor også kvinnelagets supportere kan ta opp bekymringer, og si sin mening, om temaer knyttet til det å reise på kvinnelagets kamper, skriver MUST på sitt nettsted.

Powered by Labrador CMS