– Derfor dro Zlatan nå

Mannen som opererte svensken mener å vite årsaken til at han valgte å forlate Old Trafford tre måneder før kontraktens utløp.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått seks dager siden det begynte å sive ut rykter om at United-karrieren var over for den aldrende superspissen. Kildene var av den normalt pålitelige sorten, og vi trengte da heller ikke å vente i så mange timene før klubben bekreftet at Zlatan var på vei til LA Galaxy.

Les også: – Zlatan var viktig for oss i garderoben

Men hvorfor akkurat nå, bare få måneder før kontraktens utløp?

Det har i hvert fall ingenting med skaden å gjøre, ifølge Dr. Freddie Fu Ho-Kueng, mannen som opererte Zlatans skadde kne.

Fu er isteden overbevist om at svensken dro som følge av Uniteds Champions League-exit; at hans siste sjanse til å vinne et trofé han aldri før har klart å få klørne i, røk med nederlaget mot Sevilla. Der og da ble 36-åringens gamle drøm knust, og han fant tiden inne til å dra.

Det er i alle fall den anerkjente legens teori.

– Han ville blitt værende

Overfor South China Morning Post forteller Fu videre at Zlatan og José Mourinho kom godt overens og at han likte Manchester United, hvor han var en helt før skaden inntraff.

– Tanken hans var å komme tilbake for å se om det var mulig å vinne flere titler, og da særlig Champions League. Etter tapet mot Sevilla tror jeg han tenkte som så at «det var det».

Helt restituert

– Dette er bare en følelse jeg har. Han sa det aldri til meg, men jeg tror at han ville ha blitt værende lenger [om det ikke var for CL-exiten], sier Fu, og tilbakeviser at Zlatans farvel hadde medisinske årsaker.

– Nei, alt har gått fint. Strukturelt sett er det ingen fare for tilbakeslag. Selv ville jeg ha gitt ham en A+, og jeg forsikret Galaxy om at det vil gå helt fint.

Powered by Labrador CMS