Ryktesaker, uke 52

Isco skal ha vært i samtaler med Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 30. desember:

12.45: Med tanke på at overgangsvinduet åpner igjen om bare noen dager, har det vært fryktelig stille på ryktefronten denne søndagen.

Vi tar med oss at Isco, som har funnet seg stadig mer på benken for Real Madrid denne sesongen, skal ønske seg bort fra klubben. Manchester United er en av klubbene midtbanespilleren skal ha hatt samtaler med, melder Paris United.

Lørdag 29. desember:

11.42: Tyrkiske Takvim skriver (og her baserer vi oss på videreformidlingen til Sport Witness) at Fenerbahce har innledet samtaler med Manchester United angående en eventuell signering av Marouane Fellaini.

Avisa skriver at Solskjær ikke har Fellaini i planene sine, og at belgieren også kan vurdere å forlate United og Premier League om han blir tilbudt gode kontraktsbetingelser.

Det skal ikke foreligge noe offisielt bud ennå.

09.08: Portugisiske UOL Sports skriver at Andreas Pereira i løpet av de kommende dagene vil bestemme seg for om han vil bli i klubben. Hvis han ikke vil bli, så skal både Arsenal, Everton og West Ham være interesserte, og han kan eventuelt prøve å få til en overgang allerede i januar om signalene om videre spilletid ikke er gode.

Pereira håper at Mourinhos avgang skal føre til mer spilletid, noe han føler han trenger for å holde seg aktuell for det brasilianske landslaget, som han debuterte for i september.

Fredag 28. desember:

23.00: Tyske Erik Stoffelshaus, som fredag annonserte at han gir seg som sportsdirketør i Lokomotiv Moskva, skal visstnok ha hatt samtaler med United om denne stillingen. Det melder Goal. Partene skal ifølge Goal også møtes på ny i løpet av kort tid. Stoffelshaus var tidligere sportsdirektør i Schalke.

20.00: Joel Pereiras utlån til Vitoria i Portugal avsluttes muligens i januar, skriver avisa O Jogo fredag i en artikkel omtalt av Sport Witness. Keeperen mistet plassen på laget i november, selv om han fikk én kamp for et par uker siden igjen.

08.30: Tottenhams Toby Alderweireld var linket til Manchester United i sommer, men det ble aldri noen overgang for den belgiske midtstopperen. Nå har Tottenham-aktivert sin opsjon som gjøre at avtalen med midtastopperen forlenges med ett år, frem til 2020. I den nye kontrakten er det imidlertid en klausul som tilsier Alderweireld kan gå fra Tottenham om en klubb legger 25 millioner pund på bordet (opp til to uker før vinduet stenger).

Fredag melder imidlertid Sky Sports at nevnte Alderweireld faktisk ville blitt solgt allerede sist sommer dersom Tottenham hadde mottatt et bud på 25 millioner pund, men at ingen klubber henvendte seg direkte til Tottenham for å kjøpe belgieren.

Om de opplysningene medfører riktighet viser det at Uniteds angivelige interesse for Tottenham-stopperen var kraftig overdrevet.

08.00: En rekke medier skriver at Manchester United har Tottenham-manager Mauricio Pochettino øverst på ønskelisten når en ny manager skal ansettes i sommer. United-ledelsen skal også være villig til å sette ny verdensrekord for den høyeste kompensasjonen betalt av en klubb til en annen for å hente en manager under kontrakt.

Nå skriver avisen Telegraph  at Tottenham-ledelsen er mer engstelig for å miste manageren sin til Real Madrid enn til United.

Torsdag 27. desember:

17.00: Jim White i Sky Sports skal ha pratet med Ed Woodward, og gjenga noe av det. Woodward skal ifølge White ha gjentatt at United IKKE kommer til å ansette en permanent manager før etter inneværende sesong. I tillegg skal Woodward ha sagt at United har mottatt enormt med både råd om den neste manageren og søknader, noe Woodward mener betyr at «alle» verdens toppmanagere ønsker United-jobben.

14.59: En oppdatering om Toby Alderweireld:

I praksis altså en kontraktsforlengelse som uansett var ventet. Han kan ikke forlate Spurs gratis før sommeren 2020, men kan forlate klubben for £25 millioner den kommende sommeren.

14.49: At Mauricio Pochettino er Uniteds førstevalg som permanent manager, er en heller dårlig bevart hemmelighet, men Rob Dawson i ESPN skriver at United er fast bestemte på å ha en grundig gjennomgang før en eventuell ansettelse, og at Massimiliano Allegri vil bli vurdert. Juventus-manageren har hatt suksess i både AC Milan og Juventus, og er vant til å jobbe i en klubbstruktur med en sportsdirektør over seg.

Onsdag 26. desember

14.00: Enda mer Douglas Costa. Calciomercato skriver at en Juventus-kilde har fortalt dem at brassen kan forlate klubben, men ikke før til sommeren.

12.45: Sport Witness har sett nærmere på Douglas Costa-ryktet. Det påpekes at spanske AS skriver at de har en egen kilde – og en som er nær samtalene. Avisas artikkel er dekket av en brasiliansk journalist, og det spekuleres dermed i at ryktet kommer ut for å øke ryktet til Costa – som altså kun har spilt en liten birolle i Juventus hittil i sesongen. United-ryktet sikrer i alle fall at alle vil bli minnet på Costa igjen – både fans og klubber.

10.00: Daily Express har gjengitt en sak fra La Repubblica, hvor det visstnok påstås at United er i samtaler med agenten til Fiorentina-stopper Nikola Milenkovic. 21-åringen har en langtidskontrakt med den italienske klubben, og det er vanskelig å se for seg en overgangssum under 50 millioner euro. I saken står det også Matteo Darmian fort kan komme til å forlate Old Trafford i januar.

08.00: United kobles igjen til Juventus-kantspiller Douglas Costa. Den brasilianske 28-åringen har kun startet tre kamper for italienerne i ligaen, og spanske AS har meldt at et bud på 60 millioner euro er forsøkt. Rai Sport meldte tirsdag at et bud på 54 millioner pund (er vel samme ca som 60 millioner euro) var avslått. Vi må likevel understreke at vi ikke stoler på noen av disse kildene, og bruker svært lite kalorier på dette – selv om en kjapp og teknisk høyre kantspiller nok er blant det som står på blokka til Uniteds speidere.

Mandag 24. desember (god jul!)

09.15: Ole Gunnar Solskjær får, ifølge Daily Mirror, to millioner pund i bonus hvis han klarer å fikse spill i Champions League også i 2019/20-sesongen. Helt innafor, sier vi, og etter hans første helg i aksjon skrumpet jo avstanden fra 11 til 8 poeng før sesongens 20 siste kamper.

09.00: Får vel ta med et rykte det ikke er vits i å bruke tid på, i alle fall ikke foreløpig. Italienske Calciomercato nevner at Juventus følger med på Romelu Lukaku…følger med på, altså… den toppklubben i verden som ikke har kontroll på andre toppspillere gjør faktisk ikke jobben sin.

08.00: Daily Mirror skriver at Ole Gunnar Solskjær ikke vil få kjøpe spillere i januar, men at han må nøye seg med eventuelle lånesigneringer. Dette fordi United ikke skal se stor verdi i å hente spillere før en permanent manager er på plass til sommeren.

07.45: Denne er egentlig fra søndagen: Peter Schmeichel mener den nye sportsdirektør bør være «en fyr som han selv», altså en som kjenner United og vet hvordan klubben er eller bør være. – Jeg har vært motvillig til å ta på meg sportslige roller etter at jeg la opp, og nå tenker jeg: Har jeg kvalitetene til den selv? Hvis svaret på det er ja så kommer jeg til å legge frem navnet mitt som et alternativ, sier dansken til BBC Radio Live 5, i en sak gjengitt av The Guardian.

 

Powered by Labrador CMS