– Faller ikke gjennom

Mannen som ga Wilfried Zaha sjansen, er sikker på at spilleren vil lykkes på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Crystal Palace-spiller Wilfried Zaha skal gjennomføre en legesjekk hos Manchester United fredag, og kommer til å bli en suksess. Det tror i alle fall en som har kjent ham de siste åtte årene.

Dougie Freedman har selv en lang karriere bak seg som spiss i ulike divisjoner, også Premier League.

De siste årene har han imidlertid vært Crystal Palace-manager (er nå i Bolton), og Freedman var sentral da Wilfried Armal Zaha Dazet ble kastet innpå de siste 11 minuttene av hjemmekampen mot Cardiff i mars 2010, til debuten sin.

Unggutten som er engelsk landslagsspiller, men som ble født i Elfenbenskysten, fikk ikke flere kamper den sesongen, men var med fra start av i sesongen etter, fortsatt bare 17 år gammel. Totalt fikk han 41 kamper i sine to første hele sesonger i Palace, mens han har 21 kamper fra start denne sesongen.

Han leverte én scoring i sin første hele sesong. Det økte til seks sesongen etter, mens han står med fire mål på 21 kamper så langt denne sesongen. Holder trenden seg vil altså målsnittet øke denne sesongen.

Og Freedman tror altså at 20-åringen kan levere hvis han faktisk blir United-spiller i løpet av en av de neste dagene.

– Han vil ikke la seg stresse av at nivået er høyere. Det er sikkert. Jeg har kjent ham siden han var 12. Jeg vil ikke si at han er høy på pæra, men han har en slags arroganse ved seg. Han viser seg frem uansett arena, og det vil ikke være noe annerledes på Old Trafford, sier Freedman ifølge engelsk presse.

– Jeg tror den unge mannen vil overraske en del mennesker. Han er hardtarbeidende, dedikert og vil vise United at han er en fantastisk spiller. Han er en herlig unggutt, og han fortjener alt han kan få. Han har jobbet veldig, veldig hardt, og gir alt for å bli en bedre fotballspiller, sier Freedman.

Powered by Labrador CMS