Stygt tap for Dortmund

Mkhitaryan scoret sitt første mål i United-trøye til ingen nytte. United gikk på et stygt 4-1-tap for Dortmund.

14.00 skandinavisk tid var det duket for møte mellom Manchester United og Dortmund i Shanghai.

United kom nylig fra seier mot Wigan, men kampen mot Dortmund led ikke av samme skjebne. Det tyske laget styrte store deler av åpningen, og en liten blemme fra Johnstone gjorde at Castro kunne gi Dortmund ledelsen.

10 minutter før pause var Valencia uheldig og fikk ballen i hånda. Dommeren pekte på straffemerket, og Aubameyang doblet ledelsen til Dortmund. I pausen gjorde Mourinho fire bytter, og det så ut til å sette fart i sakene, men et kvarter ut i omgangen la Dortmund på til 3-0.

Det tok dog ikke lang tid før United svarte, for kun to minutter senere stod det 3-1 på tavla takket være en kopi av målet mot Wigan. Blind spilte Mata lekkert igjennom, men uegoistisk trillet han ballen til Mkhitaryan som satte ballen i det åpne målet. Se målet under i vår live-dekning.

Sluttspurten kom dessverre aldri for United, og fem minutter før slutt la Castro på til 4-1 med sitt andre mål for kvelden.

Under kan du se lagoppstillingene, og vår live-dekning lenger ned.

United: Sam Johnstone, Antonio Valencia(C),  Eric Bailly, Phil Jones, Luke Shaw, Daley Blind, Ander Herrera, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan, Jesse Lingard, Memphis Depay.

Benk: Sergio Romero, Paddy McNair, Marcos Rojo, Axel Tuanzebe, Adnan Januzaj, Andreas Pereira, Ashley Young, Will Keane, Marcus Rashford.

Dortmunds ellever: Weidenfeller, Bender, Dembélé, Aubameyang, Rode, Ramos, Kagawa, Sokratis, Castro, Schmelzer, Passlack.

LIVE

SLUTT

90: Kampen ebber ut i sluttminuttene, og dommeren blåser av kampen.

89: Rashford prøver å skape litt på egenhånd like etter et Dortmund-angrep. Engelskmannen kommer langt, men blir stoppet like før han skal prøve å avslutte.

85: MÅL, Dortmund, 4-1. Castro får lade skuddfoten fra 20 meter og bestemmer seg for å prøve seg. Romero er sjanseløs, og Dortmund punkterer kampen.

81: Januzaj nok engang god, og ballen ender til slutt like utenfor 16-meteren. Der står Herrera og Pereira i kø om å få skyte, men de klarer ikke å bestemme seg så ballen triller forbi de begge.

76: Januzaj med en fin innvolvering. Belgieren kommer seg rundt på høyresiden og utfordrer Dortmunds back. Januzaj tar seg fint forbi og slår inn, men ingen United-spillere får styrt ballen mot mål.

75: United får frispark i fin innleggsposisjon, men innlegget er veldig svakt og Dortmund får klarert.

75: UNITED-BYTTE: Valencia ut, Pereira inn.

73: Dortmund vinner flere cornere, men får ingenting ut av de foreløpig.

68: Shaw kombinerer med Rashford på venstresiden, men backen får frispark imot seg på vei fremover.

65: UNITED-BYTTER: Ut går Blind og Mkhitaryan, inn kommer McNair og Januzaj.

63: Young utfordrer på høyresiden og slår et godt innlegg, men blir akkurat for høyt for Mkhitaryan i feltet.

62: Dortmund gjør syv bytter. Inn kommer blant annet nysigneringen Marc Bartra.

59: MÅL, MKHITARYAN, 3-1! United svarer med engang! Som mot Wigan kommer Mata alene med keeper, men uegoistisk dytter han ballen til side hvor en lagkamerat venter og triller ballen i målet. Denne gang er det Mkhitaryan som får sette ballen enkelt i mål.

57: MÅL, Dortmund, 3-0. Dembélé sender Rojo i pølseboden, og sender avgårde et skudd i nærmeste hjørne. Romero ser overrasket ut, og er ikke i nærheten av å redde skuddet.

55: Mkhitaryan får muligheten! Slurvete forsvarspill gjør at United-spilleren kommer seg nær mål og får avsluttet, men Weidenfeller er raskt nede og redder.

52: Nok engang prøver Aubameyang å komme seg forbi Bailly, men stopperen har full kontroll.

49: Aubameyang skrur opp farten mot Bailly, men United-stopperen henger med og stopper gaboneren.

47: Frisk åpning for United. Shaw slår en stikker til Rashford som stormer fremover, men avblåses korrekt for offside.

46: Luke Shaw fosser fremover og kommer i god innleggsposisjon, men tar et touch for mye.

45: 2.omgang er igang.

45: UNITED-BYTTER: Young, Rojo, Romero og Rashford kommer inn, ut går Lingard, Jones, Johnstone og Memphis.

PAUSE

45+3: Skjer ingenting i tilleggstiden, og dommeren blåser av omgangen.

45: Tre minutter tillegg denne omgangen.

43: Herlig utspill fra Johnstone til Lingard gir United mulighet til å angripe. Etter litt pasninger frem og tilbake rundt 16-meteren prøver Herrera en stikker til Mata, men sistnevnte er offside-plassert.

42: Aubameyang tester skuddfoten igjen, men Johnstone varter opp med en god redning.

40: Dortmund fortsetter å angripe og Aubameyang prøver seg på en helvolley fra 14-15-meters hold, men skuddet går utenfor.

36: MÅL, Dortmund, 2-0. Aubameyang setter straffen og dobler til 2-0.

35: STRAFFE TIL DORTMUND. Valencia får ballen i hånda etter et brasseforsøk fra Aubameyang.

33: Dortmund angriper og kommer seg nesten til mål, men United-forsvaret får avverget.

31: Lingard mister sin ene sko, og da bestemmer dommeren like så godt å tillate en liten vannpause.

30: Tempoet har roet seg ned nå de siste minuttene. Lagene bytter litt på å ha ball, men Dortmund har mest ballinnehav.

23: God sjanse for Lingard! Kommer alene mot Weidenfeller, men avslutningen er ikke god fra Lingard.

20: Shaw prøver å svare umiddelbart, men hans siste touch blir litt for langt.

19: MÅL, Dortmund, 1-0. Aubameyang skyter et frispark fra langt hold og Johnstone gir en tvilsom retur. Etter litt klabb i feltet får Castro styrt ballen mot mål, og verken Johnstone eller Jones på målstreken klarer å avverge.

15: United kommer 3-mot-1 i en fin kontring, men Memphis klarer ikke slå forbi Sokratis og det blir ingenting ut av kontringen.

13: Merkelig situasjon når Mkhitaryan ser ut til å bli avblåst for offiside når ballen kommer rett fra innkast. Mkhitaryan slår oppgitt ut med armene, men ser ut som dommeren blåser for feilkast.

10: United får en halvveis mulighet til å kontre, men Sokratis kommer seg foran Mata og stopper forsøket.

8: Johnstone slipper med skrekken! Keeperen får et dårlig touch etter tilbakespill fra Valencia, og Aubemeyang får nesten snappet opp ballen, men Johnstone finter seg ut av trøbbel.

7: Dembélé utfordrer Valencia på fart, men backen har full kontroll.

5: Dortmund presser aggressivt og tvinger frem flere klareringer.

3: Nok engang blir Memphis spilt igjennom, men nok engang blir han stoppet av Sokratis.

2: Memphis kommer seg nesten fri og muligheten til å komme alene mot Weidenfeller, men Sokratis får stoppet nederlenderen før det blir farlig.

1: Herrera og Valencia kombinerer nydelig på høyresiden, men førstnevnte tvinges å slå hjemover.