DVand

Mener Van de Beek bør forlate United: – Må bare komme deg på sykkelen

Ifølge engelske medier har nederlenderen skaffet seg ny agent, for å sikre seg en overgang bort fra United. Rio Ferdinand mener Van de Beek burde ha forlatt klubben allerede.

Publisert Sist oppdatert

Donny van de Beek er inne i sin andre år i United-trøya, men har knapt vært lenger ute i kulda enn det han er akkurat nå. Nederlenderen har bare fått starte to kamper denne sesongen – ligacuptapet for West Ham og mesterligatapet borte mot Young Boys.

I det sistnevnte oppgjøret ble han attpåtil tatt av til pause. Den eneste opptredenen i Premier League kom med seks minutter igjen av kampen mot Newcastle, da United allerede ledet 3-1 og langt på vei hadde sikret seieren.

Ifølge blant andre Daily Mail har Van de Beek nå gått til anskaffelse av en ny agent, som han angivelig håper skal skaffe ham en overgang bort fra Old Trafford.

Manchester United v Everton - Premier League
SLITER MED SPILLETIDEN: Donny van de Beek har måttet se det aller meste av Uniteds kamper denne sesongen fra benken.

Det virker det som United-legende Rio Ferdinand synes er en god avgjørelse. Den gamle stopperkjempen sier at Van de Beek allerede ville ha forlatt United, dersom det var Ferdinand som representerte ham.

– Jeg elsker Donny, fordi han er en ydmyk gutt. Men jeg skal være ærlig – hvis jeg hadde passet på ham, ville han ikke vært der (i United) fortsatt. Han ville ha vært borte, sier Ferdinand i en video på sin Youtube-kanal.

Van de Beek kom til United fra Ajax før foregående sesong, i en overgang som er rapportert å ha kostet Old Trafford-klubben 39 millioner euro. Nederlenderen fikk ikke starte flere enn 15 kamper i løpet av debutsesongen sin, og flesteparten av disse kom også i cupspill.

Manchester United players Phil Neville, Danny Pugh, goalscorer Ruud van Nistelrooy, Rio Ferdinand, and Juan Sebastian Veron celebrate the third goal
GAMLE LAGKAMERATER: Rio Ferdinand mener Van de Beeks situasjonen på sett og vis likner på tiden Juan Sebastian Veron hadde i United.

Ferdinand sier at det noen ganger bare er slik at en overgang ikke fungerer. I samme resonnement nevner han argentinske Juan Sebastian Veron, som var i United fra 2001 til 2003.

Stopperklippe Ferdinand mener Veron kom på et tidspunkt der Roy Keane allerede hadde flere av arbeidsoppgavene argentineren var vant med å ha på banen.

Dermed slo aldri midtbanemannen til på Old Trafford, til tross for at Ferdinand beskriver ham som «en av de beste pasningsleggerne han har spilt med».

– Noen ganger kommer du til en klubb uten at timingen er riktig. Passer det ikke helt sammen, må du bare komme deg på sykkelen. Hvis jeg hadde vært Donny van de Beek nå, hadde jeg vært borte. Ingen kunne ha snakket meg ut av det. 

2021-22_burnley_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS