Derfor rettet han kritikk mot Wiley

Lot dårlige prestasjoner gå utover dommeren.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United presterte mildt sagt langt under pari på Old Trafford mot Sunderland tidligere denne måneden, og trengte hjelp av Rios bror, Anton Ferdinand, for å få poengdeling.

Etter den svake forestillingen, ville ikke Ferguson kritisere sine egne. Derfor vendte han heller sitt sinne mot dommer Wiley. Det innrømmer han overfor Sky Sports søndag.

Den mektige skotten har tidligere beklaget sine uttalelser til klubbens egne hjemmesider, og nå redegjør den meritterte manageren for hvorfor han kritiserte dommeren så voldsomt som han gjorde.

– Vi gjorde ikke som vi skulle den kampen. Pasningsspillet vårt var horribelt, og vi var ikke oss selv den kvelden. Det er muligens derfor dommeren fikk høre det, forklarer Ferguson.

– Dette er også grunnen til at jeg senere kom frem til at det ville være riktig å komme med en unnskyldning. Jeg håper han godtar unnskyldningen, for jeg har alltid respektert Wiley. Han er en god dommer, og mine bemerkninger mot ham var aldri ment å svekke hans integritet.

Dom i saken ventes å falle mandag. Inntil da må vi vente og se hvorvidt FA ønsker å straffe Uniteds skotske manager.

Uansett utfall er Ferguson klar på at han fortsatt ønsker å beklage sine uttalelser overfor Alan Wiley personlig.

– Jeg håper virkelig å få muligheten til å snakke med ham personlig.

Kan få fem(!) kampers karantene

Den engelske tabloidavisen The Daily Mirror skriver søndag at Ferguson risikerer å bli ilagt en utestengelse på hele fem kamper.

Dette fordi FA etter sigende ønsker å statuere et eksempel for at slike uttalelser rettet mot dommerstanden er totalt uakseptable.

Fotnote: Dersom resultatet av granskningen skulle resultere i fem kampers karantene, vil dette i så fall være den strengeste straffen Sir Alex noen gang har blitt ilagt i løpet av sine 23 år som sjef på Drømmenes Teater.

Kilde: Sky Sports og The Daily Mirror

Powered by Labrador CMS