– Et tillitsbrudd. Skadelig for sporten

Ole Gunnar Solskjær offentliggjorde vurderingene i dommerrapporten etter Sheffield United. Det falt ikke i god jord hos alle.

Publisert Sist oppdatert

I sin pressekonferanse før møtet med Southampton, kunne Ole Gunnar Solskjær fortelle at delegatrapporten etter tapet for Sheffield United, slo fast at dommerteamet, ledet av Peter Bankes, tok feil avgjørelse i to av kampens avgjørende situasjoner.

I den første situasjonen fikk Sheffield United godkjent sin 1-0-scoring, til tross for at Billy Sharp gikk hardt i David de Gea, noe som hindret spanjolen i å bokse ballen unna.

Senere ble det blåst mot Harry Maguire i en liknende situasjon. Ballen landet i beina til Anthony Martial, som satte ballen i mål, men fløyteblåser Bankes hadde allerede blåst for frispark i favør Chris Wilder’s menn.

I den lukkede delen av pressekonferansen fortsatte praten om avgjørelsene, og Solskjær sa at hans lag muligens burde gjort mer for å overbevise dommerteamet om å endre avgjørelse.

– Vi er en gjeng med snille gutter. Kanskje vi burde kastet oss over (dommerne) for å få dem til å se på det før kampen ble startet igjen? uttalte nordmannen, og understreket at han ikke har noen problemer med å akseptere menneskelige feil.

FEILAKTIG GODKJENT: Billy Sharp slapp unna med å dytte David de Gea da Sheffield United scoret 1-0 på Old Trafford. Det skulle han ikke ha gjort, ifølge delegatrapporten fra kampen.

Det er disse uttalelsene den norske treneren nå får kritikk for, av den veldedige organisasjonen Ref Support UK, som jobber for å beskytte interessene til britiske dommere.

Deres direktør, Martin Cassidy, går nå hardt ut mot Solskjær, på grunn av at nordmannen offentliggjør innholdet i delegatrapporten.

– Å avsløre samtaler og kommunikasjon mellom kampdelegater og klubbene når det gjelder en kampleders prestasjon, er et brudd på tilliten, og et stort steg i feil retning for å bygge tillit, mellom kampledere, klubber, managere og spillere, sier Cassidy ifølge The Telegraph.

– Den uskrevne regelen er at det som sies i garderoben, blir i garderoben.

Når det gjelder Solskjærs kommentar om at hans spillere muligens har vært for «snille gutter» i møte med dommerne, sier Cassidy følgende:

– Slike kommentarer er et annet eksempel på at høyprofilerte managere mener dommere er fritt vilt. Det viser at The League Manager’s Association (den engelske trenerforeningen) må publisere en protokoll av noe slag, for å adressere disse uansvarlige kommentarene. De har gått for langt og er skadelige for sporten.

Det skal også nevnes at Solskjær uttalte at han «ikke ville at spillerne skulle legge urettferdig og unødvendig press på dommerne», men at narrativet om at United alltid får dommeravgjørelser med seg, ikke er helt riktig.

Powered by Labrador CMS