Misfornøyde dommere

Dommerforeningen vurderer søksmål mot Sir Alex.

Publisert Sist oppdatert

United-manageren ble torsdag ilagt fire kampers karantene – to av dem betinget – og £20.000 i bot for nedsettende bemerkninger om dommer Alan Wiley.

Dermed trodde vel de fleste at det var blitt satt punktum for en sak som har versert i mediene helt siden SAF lot sine famøse ord falle, etter hjemmemøtet med Sunderland den 3. oktober.

Nå varsler imidlertid formannen i Den nasjonale dommerkomitéen (PROSPECT), en viss Mr. Alan Leighton, at det kan komme på tale å bringe saken inn for rettsapparatet.

Foreningen han representerer er nemlig ikke fornøyd med FAs straffeutmåling.

– Jeg har derfor til hensikt å ta en prat med Alan Wiley, for å høre om han ønsker å gå til sak, sier Leighton, ifølge MEN, og fortsetter:

– Et av spørsmålene vi stiller oss er hvorvidt kommentarene er ærekrenkende. Vi må nå sette oss ned og studere hva som egentlig har blitt gjort i denne saken. Blant annet vil jeg ta en nærmere titt på domspremissene.

– Vi har ikke hatt noe ønske om å involvere advokatstanden, men hvis dommere blir ærekrenket og deretter får følelsen av at de ikke blir beskyttet av dem som forvalter regelverket, da vil en eller annen før eller senere gå videre med saken.

– Vi vil derfor henvende oss til de rette myndigheter for å se hva som kan bli gjort.

– Jeg vil også kontakte medlemmene våre, som jeg tror nærer en viss bekymring over måten det er blitt reagert på etter disse fullstendig uakseptable kommentarene, avslutter Alan Leighton.

Powered by Labrador CMS