– Utgått på dato

Lørdagens kampleder på Old Trafford, må tåle flengende kritikk – også fra sine egne.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare United-fans som har latt seg opprøre over lørdagens annullering av Zlatan Ibrahimovics akrobatiske «scoring» mot Middlesbrough.
Tidligere toppdommer Howard Webb karakteriserte beslutningen som «fullstendig galskap», og nå får han tilslutning fra Keith Hackett, tidligere styreleder i Foreningen for profesjonelle dommere, Professional Game Match Officials.

I sin spalte i The Telegraph, skriver Hackett at «Lee Mason har hatt en fin dommerkarriere, men nå har han utgått på dato».

Han mener at avgjørelsen om å underkjenne Zlatans forsøk var nok et bevis på at Mason nå bør fjernes permanent fra Premier Leagues dommerliste.

gettyimages-630717254

– Han gjettet

Hackett føler seg overbevist om at Mason rett og slett gjettet seg frem til avgjørelsen om at Zlatans høye støvel var farlig for Middlesbrough-keeper Victor Valdés.

– Men der tok han skammelig feil, fastslår Hackett, og uttrykker «full forståelse» for José Mourinho og United-spillernes sinne over avgjørelsen.

– For å annullere en scoring må man være 100 prosent sikker på at det har blitt begått en forseelse. Det kan ikke Mason, som sto på kanten av 16-meteren og kikket gjennom et befolket område, ha vært. Isteden gjettet han seg til avgjørelsen, og det vil nok skuffe ham når han ser seg tilbake.

Ingen konsekvenser

– Man skulle kanskje tro at en feil som det ville slå tilbake på ham, men ikke i dette tilfellet, for Mason skal ha ansvaret for mandagens kamp mellom Manchester City og Burnley, skriver Hackett til slutt.

Powered by Labrador CMS