Ryktesaker, uke 33

Darmian-oppdatering.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Lørdag 18. august:

15.04: Manchester Evening News har tidligere meldt at Lilles Luis Campos kan være et alternativ til sportsdirektørrollen i Manchester United. Campos er mannen som hentet blant andre James Rodríguez, Bernardo Silva, Dijbril Sidibe, Benjamin Mendy og Tiemoue Bakayoko til Monaco, og litt av grunnen til at han blir koblet til United er at han har en god relasjon til Mourinho, som hentet Campos til Real Madrid.

Hovedpersonen selv virker slettes ikke avvisende til det hele, men blir sitert på at han ikke har blitt kontaktet:

– Manchester United har ikke snakket med meg om denne stillingen, men jeg er veldig stolt over at navnet mitt blir nevnt som en mulighet, for Manchester United har en fantastisk historie.

13.14: En rolig ryktedag hittil, men vi tar med oss at The Sun skriver at Matteo Darmian blir i Manchester United. Det italienske overgangsvinduet stengte fredag. Han kan selvsagt fortsatt gå til en del andre land, men det virker mindre sannsynlig. Saken virker mest å være basert på informasjonen om at overgangsvinduet stengte enn på informasjon avisa har, men de fremstiller det i alle fall som om at en overgang ikke er aktuell nå.

Fredag 17. august:

08.40: Sky Sports [via The Mirror] melder at en mann ved navn Paul Mitchell har seilt opp som kandidat til stillingen som Uniteds nye sportsdirektør.
Mitchell er 36 år gammel og har spillerbakgrunn fra blant andre Wigan og MK Dons. Det var han som sørget for å hente Kieran Tripper og Toby Alderweireld til Tottenham og angivelig sto bak oppdagelsen av Dele Alli.
For tiden er Mitchell ansatt som speider i Bundesliga-klubben RB Leipzig.

08.30: Den påståtte feiden mellom Paul Pogba og José Mourinho ruller videre. Men til tross for at den bidrar til ytterligere uro ved å være gjenstand for oppslag i de fleste medier, nekter United angivelig å selge sin franske verdensmester.
Pogba påstås å ønske seg til Barcelona, og katalanerne skal være mer enn lystne til å utnytte den interne misnøyen på Old Trafford, men United stritter imot. Det er The Sun, avisen som i går meldte om sammenbrudd i forholdet mellom Pogba og José Mourinho, som skriver dette.

Torsdag 16. august:

16.10: Her har vi samlet dagens Pogba-skriverier – og skriver litt om de som har uttalt seg, mulige grunner, men fastslår vel egentlig at bare er en taper – United.

15.30: Egentlig er vi lut lei historier som angår det påståtte sammenbruddet i forholdet mellom Paul Pogba og José Mourinho.
Allikevel, når vi i morges [kl. 07.55] viste til en artikkel i The Sun hvor det fremkom at de to skal ha røket i tottene på hverandre i tiden etter Leicester-kampen, bør vi følge opp når Sky Sports nå siterer uttalelser fra Manchester United om det motsatte.
Ifølge nettstedet påstås det fra klubbhold at historien er «det reneste vrøvl», og at forholdet mellom de to hovedpersonene tvert imot er godt.
Vi går ikke god for noen av disse motstridende versjonene, men er redd for at den uheldige sakens siste ord ennå ikke har blitt ytret.

10.00: I morgen er det Deadline Day i Italia, og først da vil det bli klart om Matteo Darmian blir værende på Old Trafford eller ikke.
At italieneren ønsker seg til hjemlandet er velkjent, og kanskje enda mer nå enn tidligere. Det skyldes at han for tiden bor på hotell i Manchester, mens konen er igjen i Italia.

07.55: I samme avis, altså The Sun, hevder United-kjenner Neil Custis at José Mourinho og Paul Pogba røk i tottene på hverandre etter sistnevntes uttalelser til pressen i kjølvannet av fredagens kamp mot Leicester.
På spørsmål om han er lykkelig i United, svarte Pogba da at: – Det er ting jeg ikke kan si, for da vil jeg bli bøtelagt.

Uttalelsen skal ha irritert Mourinho i den grad at han, ifølge Custis, har bedt Pogba om å levere inn en transfersøknad dersom han ønsker å forlate Old Trafford.
Som svar skal 25-åringen da ha bedt sin sjef om å kontakte agent Mino Raiola dersom han skulle ha noe mer på hjertet.

07.45: The Sun skriver at Juan Mata er ønsket av sin gamle klubb Valencia.
Kontrakten hans med United utløper til sommeren og, forutsatt at han ikke skriver under på en forlengelse som vil gjøre ham for dyr for La Liga-klubben, vil den da stå beredt til å hente sin landsmann hjem.
Mata spilte 129 ligakamper på fire år for Valencia, før han dro til England i 2011.

Onsdag 15. august:

19.16: Siden vi tidligere i dag omtalte at United-jobben frister Zinedine Zidane, og det tidligere har vært meldt fra The Sun at den tidligere Real Madrid-manageren kan være en mann United er interessert i også, så kan vi jo ta en oppdatering om den nåværende manageren også, siden det ser ut som om noen i United-systemet har briefet Sky Sports med informasjon. Oppsummert:

  • Høyt oppe i United-hierarkiet er det ingen tro på at Mourinhos tredjesesongssyndrom skal slå til igjen. Stemningen skal være god, og troppen blir ansett som en tropp som er god nok til å utfordre i kampen om ligatittelen.
  • United mener angivelig at fremgangen fra sesong til sesong er åpenbar under Mourinho.
  • Freds ankomst skal være veldig godt mottatt. Både på grunn av han som type og han som spiller – han skal ha gitt treningene mye, sies det i artikkelen.
  • United skal opprinnelig ikke ha hatt en midtstopper på lista over posisjoner som skulle forsterkes. Ellers gjentas tidligere nevnt informasjon om spesifikke stoppere som ikke endte opp i United (Mina, Maguire, Varane, Godin og Boateng), og om Toby Alderweireld skriver Sky Sports at United speidet på ham, og at rapportene ga uttrykk for at belgieren er hvassere i en trebackslinje.

08.50: José Mourinho har gitt Matteo Darmian og Marcos Rojo beskjed om at han ønsker å beholde dem i klubben, ifølge United-journalist Rob Dawson i ESPN. Darmian uttalte i sommer at han ønsket seg bort, men skaden til Antonio Valencia kan ha endret på det. Rojo har de siste dagene blitt koblet til et utlån i Fenerbahce, men manageren skal ha et ønske om å ha argentineren som backup ettersom det ikke ble et stopperkjøp i sommer. Mourinho kommer ikke til å stå i veien for de to spillerne, men ønsker å ha dem i laget i alle fall fram til januar.

08.45: Helt ut av det blå dukket det på overgangsvinduets siste dag opp rapporter om at United hadde vært i kontakt med Diego Godin. Spillerens utkjøpsklausul skal ha blitt utløst, men for den uruguayanske stopperen var det uaktuelt å forlate Atlético Madrid. I etterkant hevdet flere medier at det hele var et grep fra spillernes agent for å sikre ny kontrakt med den spanske hovedstadsklubben – en påstand Godin selv benekter.

– Jeg har ikke forlenget kontrakten min. Jeg hadde tilbud fra andre klubber, men jeg bestemte meg for å bli værende av personlige årsaker, sa Godin før onsdagens europeiske supercupfinale mot Real Madrid, ifølge Daily Mirror.

08.40: Leicester-stopper Harry Maguire var United-aktuell i sommer, og ifølge Telegraph er 25-åringen nå nær ved å signere ny kontrakt med klubben. Avisen skriver at Leicester aldri fikk noen konkrete bud fra Manchester United i sommer. Klubben skal uansett ha hatt et håp hele veien om at Maguire ville forlenge sin kontrakt fremfor å forlate King Power Stadium etter bare én sesong.

08.25: «Zidane og den engelske fristelsen» – dette er tittelen som pryder forsiden på dagens utgave av L’Equipe. På de neste to sidene skriver den franske avisen at Zinedine Zidane ser for seg en fremtid som Premier League-manager, helst i Manchester United. Situasjonen rundt José Mourinho og hans «tredjesesongssyndrom» er godt dekket, samtidig som avisen eliminerer andre jobber i Spania, Italia og Tyskland av ulike årsaker. Derfor skal England være førstevalget, og Zidane skal ha et ønske om å være i ny jobb innen neste sesong.

Samtidig, som Sport Witness påpeker, er det få konkrete opplysninger i artikkelen som støtter påstanden.

Tirsdag 14. august:

21.00: Benfica har ikke gitt opp håpet om å signere Matteo Darmian i dette vinduet, melder portugisiske A Bola.

Darmian har som kjent ytret et ønske om å forlate Manchester United i sommer, men så langt har ingen avtale latt seg gjøre. Skadefraværene til Antonio Valencia og Diogo Dalot hjelper ikke italienerens sak.

17.00: Mer om Paul Pogba denne tirsdagen, men denne gangen positivt for United-fansen. Barcelona-direktør Ariedo Braida har uttalt at han ikke forventer at klubben vil signere Paul Pogba i sommer. 

– Jeg forventer ikke at vi skal prøve oss på Pogba i sommer, men han er en fantastisk spiller, er Braida sitert på av lokalavisen MEN.

07.35: José Mourinho skal ha blitt noe forvirret av Paul Pogbas lett kryptiske uttalelser etter seieren mot Leicester, uttalelser som kunne tolkes slik at det var trøbbel mellom de to. Forvirringen skal ha kommet fordi Pogba ikke skal ha sagt et eneste ord til Mourinho eller klubben om dette etter at han returnerte fra ferie og portugiseren selv føler at forholdet er bra, skriver Sam Wallace i The Telegraph. Avisa skriver at Mourinho trolig vil ta opp igjen saken når han møter pressen i forkant av neste søndags Brighton-kamp. Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skrev i sin kommentar etter kampen at han synes det var unødvendig av Pogba å si som han gjorde. United tror forøvrig at Barcelonas eneste mål med den såkalte Pogba-jakten er å vise egne fans at de er ambisiøse.

07.30: The Times skriver tirsdag om det som ble meldt i Tyrkia mandag – at Fenerbahce ønsker Marcos Rojo på lån kommende sesong.

07.20: United føler seg stadig sikrere på at David de Gea kommer til å forlenge kontrakten sin med klubben. Les saken her.

Mandag 13. august:

17.27: The Independent har skrevet en sak om jakten på en sportsdirektør, eller «Director of Football», eller hva nå stillingen ender opp med å hete for Uniteds del.

Romas Monchi og Juventus’ Fabio Paratici skal være de United har aller mest lyst til å hente til klubben, men det blir også sett på som en utfordring å lokke dem til klubben.

Edwin van der Sar nevnes også som en potensiell løsning på grunn av hans gode arbeid i Ajax, men hans bakgrunn i United vil uansett ikke gi ham en enkel vei til en toppjobb i United, for klubben planlegger en grundig ansettelsesprosess. Avisa eksemplifiserer Uniteds grundige arbeid ved å nevne at Novaras Domenico Teti allerede er kontaktet i løpet av startfasen i arbeidet.

15.40: Matteo Darmian er på «stand-by» for en overgang til Italia, og kan komme til å forsvinne allerede denne uken.
Det har lenge vært kjent at 28-åringen ønsker seg en retur til hjemlandet, og Juventus, Napoli og Internazionale har alle vist sin interesse for forsvarsspilleren. Det er MEN som nå melder at Darmians tre år lange United-karriere snart kan være ved veis ende.

11.30: MEN viser til italienske La Repubblica når det hevdes at AC Milan er lystne på å hente en superstjerne, og i den anledning har identifisert Anthony Martial som «en ledende kandidat».
Videre heter det at José Mourinho ikke er innstilt på å selge franskmannen i dette overgangsvinduet, men at dette fort kan endre seg dersom milaneserne skulle tilby langt over spillerens antatte markedsverdi.

10.10: En sak vi trolig vil få høre altfor mye om utover høsten, er Barcelonas interesse for Paul Pogba.
Katalanerne skal ifølge The Telegraph ha akseptert at det ikke blir noen avtale denne måneden men, oppmuntret av Pogba-agent Mino Raiola, kommer de neppe til å innstille sin jakt på 25-åringen.

09.40: Naturlig nok, ettersom overgangsvinduet nå er stengt i England, florerer det ikke lenger med rykter om mulige spillerkjøp i Premier League.
Lån til lavere divisjoner, eller salg til utlandet, er derimot fortsatt mulig, og her kommer en spiller som Marcos Rojo inn i bildet.
Tyrkiske Fanatik [via The Mirror] hevder for eksempel at Manchester United og Fenerbahçe er i samtaler om en låneavtale for den 28 år gamle argentineren. Forrige sesong måtte han nøye seg med i alt 12 opptredener i rødt, og som bare femtevalg på stopperplass bak Bailly, Lindelöf, Jones og Smalling, er det lite trolig at han kan vente seg noe særlig mer spilletid denne sesongen. I Istanbul derimot …

Powered by Labrador CMS