– Ble United-supporter på trass

FANTORSDAG: – Pappa heiet jo på Liverpool, sier Vålerengas Kristofer Hæstad.

Publisert Sist oppdatert

Den hardtarbeidende Vålerenga-spilleren har flere ganger blitt intervjuet om United av medlemsmagasinet vårt, United-Supporteren.

Men følger han like godt med nå som før?

Og hvordan ble han fan?

– Litt medgangssupporter

– Pappa var Liverpool-fan, så jeg tror egentlig det var mest på trass. Liverpool var jo storlaget da jeg var liten, så det var mest for å skape litt stemning i huset.

– Jeg fant også et par spillere jeg likte godt der. De spilte også bra fotball. Det var mest sånn det startet, sier Doffen til united.no.

– På begynnelsen av 90-tallet begynte de også å vinne, og jeg var kanskje litt medgangssupporter da. Til å begynne med. Det var gøy å holde med det laget som vant, humrer han.

Lee Sharpe, Ryan Giggs og etter hvert David Beckham og Paul Scholes. Der har du noen av Hæstads favorittspillere.

Men den aller største var Eric Cantona.

– Ikke helt samme spillertyper som deg selv?

– Hehe… jeg hadde sans for Paul Ince også, men jeg var selv en annerledes type spiller da jeg var mindre. Da bare driblet jeg, jeg så ikke på medspillerne og det handlet bare om meg selv, gliser han.

– Jeg husker også at gutterommet var tapetsert med United-plakater. Det gikk ikke an å se fargen på veggen, og jeg husker at jeg tuslet rundt med kragen opp. Som Cantona.

Ikke lenger på gråten

Doffen dro til Premier League og Wigan på et ikke altfor vellykket opphold der for noen år siden. Da fikk han med seg flere United-kamper, siden han uansett bodde i Manchester.

Foruten det har han vært over på Old Trafford et par ganger.

Han innrømmer imidlertid at han var enda større fan da han var liten.

– Jeg var mer lidenskapelig da, ja. Nå er fotball jobben min, og når jeg ikke trener eller spiller selv så ønsker jeg å drive med andre ting. Jeg ser fortsatt kamper i ny og ne, spesielt storkampene, men er ikke like lidenskapelig. Før var jeg nesten på gråten da de tapte. Jeg er ikke helt der lenger, sier han.

Søndag spiller Doffens Vålerenga borte mot Rosenborg. Vi ønsker lykke til!

Her kan du lese tidligere fantorsdager:Mats Solheim, Sogndal: – De har stjålet Berbatov-drakta mi Berat Jusufi, Sarpsborg: Skulket treninger for å se United Rune Jarstein, Viking: – United ville signere meg Rolf Daniel Vikstøl, Start: – Jeg tuslet rundt som CantonaAndré Danielsen, Viking: -Keane var favoritten
Powered by Labrador CMS