Slik skifter du til RiksTV

Frykter du at du ikke får sett Premier League til høsten? Her får du en forklaring på hvordan du kan bytte til RiksTV. Dersom du er i et borettslag, kan det imidlertid bli vanskelig…

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skrev united.no en artikkel om hvordan å skifte leverandør fra CanalDigital til Get.

Her får du informasjon om hvilke tjenester leverandøren RiksTV tilbyr. RiksTV er i i dag én av fire (RiksTV, Get, Viasat og Altibox) leverandører som har Premier League-fotball å tilby.

RiksTV der du vil

Leverandøren er en riksdekkende TV-distributør av Premier League-fotball. Og overfor united.no, forteller informasjonssjef ved RiksTV, Jens-Petter Gjelseth, at leverandøren dekker 98 prosent av landets husstander, og nesten 90 prosent av alle fritidsboliger. Videre forteller informasjonssjefen hvilke unike tilbud og fordeler som er ved RiksTV.

– Vi har rettighetene til Premier League, vi leverer kamper i HD, og ikke minst har vi de samme prisene som for Gets kunder. Men en av de store fordelene er at med RiksTV, kan du ta med mottaker hjemmefra (om dette skulle være ønskelig) og ha akkurat det samme tilbudet på hytta. Dette koster heller ikke en eneste krone, forteller han overfor united.no.

87 prosent av hyttene i Norge har mulighet for å ta inn signalene i det digitale bakkenettet. Om du lurer på om du kan ta inn TV-signalene i din egen stue hjemme eller på hytta, kan du kan søke på adresser og kommunenavn i RiksTVs søkbare dekningskart.

Det finnes også et abonnement nummer to, fortsetter han. – Hovedabonnement på TV2 Premier League vil koste 199,- i måneden for RiksTV, mens du betaler 60,- for dette abonnement nummer to. Dette innebærer at mor og far kan ha de kanalene de ønsker i sin TV-stue, mens det på gutterommet kan være tilgang til Premier League-kanalene. Hos oss kan man altså plukke akkurat de kanalene du vil ha, og i abonnement nummer to er alt inkludert for bare 60,- i måneden, sier han.

Enkel installasjon

Selv om du ikke skulle være familiens «handyman», har du, ifølge Gjelseth, lite å bekymre deg for lell.

– Nei, det er meget enkelt å kutte forbindelsen til CanalDigital. Du kan stort sett bruke de samme kablene – men monterer en antenne på veggen eller i taket i stedet. Da jeg selv monterte den hjemme, tok det en drøy time å legge om fra CD til RiksTV i tre rom. Dette illustrerer enkelheten, forteller Gjelseth. RiksTV hjelper deg å velge riktig antenne.

Selv bor han på Oppegård, og han er uten mulighet til å bytte til Get rett og slett fordi Get ikke distribuerer der han bor.

På RiksTVs hjemmesider står det at det skal være svært enkelt å koble sammen mottaker, antenne og TV, og at de aller fleste vil klare dette uten hjelp av installatør. – Men, om du likevel skulle trenge hjelp, er det ingen ting i veien for å få en innstallatør hjem til deg, beroliger Gjelseth.

Slik bestiller du RiksTV

RiksTV er den nest største TV-distributøren i Norge.

– Vi ser at RiksTV også i våre nordligste fylker er blitt godt mottatt, og daglig er det et jevnt sig av nye kunder. Vi skal stå på for å gi alle våre kunder et best mulig TV-tilbud, sier Espen Thorsby, administrerende direktør i RiksTV til leverandørens egne hjemmesider.

For å bestille RiksTV som privatperson, sier Gjelseth at det enkleste er å ringe RiksTV på telefonnummer 09595 eller bestille på RiksTVs hjemmesider. Bestilling kan også sendes på mail til [email protected], eller du kan kjøpe RiksTV hos over 1200 forhandlere i Norge. For å se Premier League-fotball i HD-kvalitet, koster det 199,- i måneden. Med dette abonnementet får du tilgang til HD-kvalitet på TV2s hovedkanal for Premier League. De to andre kanalene er også en del av pakken. Men disse er i vanlig digital kvalitet.

Er du derimot en del av et borettslag, kan det oppstå komplikasjoner. Mange borettslag har nemlig forbud mot å sette opp antenner og parabol. Men OBOS (Oslo Bolig- og Sparelag) informerer om at dette bestemmes av hvert enkelt borettslag.

Om ditt borettslag tillater å sette opp antenner, har RiksTV egen avdeling som hjelper til med dette.

Dette trenger du av utstyr

Alle som skal se digital-TV via bakkenettet trenger en digital TV-mottaker eller en flatskjerm med innebygget mottaker.

Det digitale bakkenettet er ferdigutbygget i hele Norge, og består av 430 sendemaster som sender ut digitale TV-signaler. Du trenger enten en digital dekoder eller en godkjent TV med innebygget dekoder for å se signalene. Det er nødvendig med en mottaker til hver tv. Dessuten trenger du en vanlig TV-antenne. Men det er ikke en nødvendighet å skifte ut TV-apparatet for å se på RiksTVs kanaler.

Om du skulle lure på noe rundt hvordan du skal si opp ditt CanalDigital-abonnement, viser vi igjen til gårsdagens artikkel.

Powered by Labrador CMS