Sendt på tribunen

Sir Alex mottok i dag dommen fra FA.

Publisert Sist oppdatert

United-manageren har idag stått skolerett for FAs disiplinærpanel og svart på anklager om upassende uttalelser om dommer Alan Wiley. De famøse ordene falt i etterkant av Premier League-møtet med Sunderland på Old Trafford i begynnelsen av oktober.

Som en følge av anklagene ble Ferguson idømt fire kampers karantene, hvorav to ble gjort betinget frem til og med 2010/11-sesongen. Han ble også ilagt en bot på £20.000 og advart mot fremtidig oppførsel.

I en uttalelse til FA.com sier Disiplinærpanelets formann, Peter Griffiths, følgende etter dommen:

"Samtlige medlemmer av kommisjonen anerkjenner Sir Alex Fergusons meritter og hans posisjon innen fotballen. Når det er sagt, ble det gjort klart overfor Sir Alex at med en slik posisjon følger også økt ansvar. Kommisjonen vektla hans innrømmelse av skyld, men slik uttalelsene hans falt, var de ikke bare uriktige, men høyst uriktige og svært upassende. Han burde aldri ha uttalt seg slik han gjorde."

Hva sier du; synes du Sir Alex fortjente en smekk etter sine uttalelser, og hva mener du om straffeutmålingen? Logg inn og del dine synspunkter!

Bakgrunn

Dommen kommer som et resultat av de famøse uttalelsene Sir Alex ga til ESPN-reporter Rebecca Lowe i etterkant av hjemmemøtet med Sunderland den 3. oktober.

Der ga manageren uttrykk for frustrasjon over dommer Alan Wileys fysiske form, noe som ikke ble tatt nådig opp blant Wileys dommerkolleger.

Etter å ha besinnet seg beklaget United-manageren senere uttalelsene, men på det tidspunkt hadde FAs disiplinærutvalg allerede klar sin tiltale om "upassende oppførsel".

Ferguson ba dermed om en "personlig høring", og resultatet av denne er altså nå klar.

Powered by Labrador CMS