– Enormt press på United

Dirk Kuyt tror at dette er rette tidspunkt å få besøk av det han mener er et presset United.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere Liverpool-spilleren mener at dagens United, med Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Eric Bailly på laget, er langt sterkere enn for nøyaktig et år siden, den kvelden Feyenoords Eredivisie-rival PSV Eindhoven tok skalpen på Louis van Gaals mannskap. Men nettopp dette, mener han, har ført til ytterligere press på spillerne.

– Jeg tror at de er under et enormt press fordi alle vil at de skal vinne ligaen, sa Kuyt da han sammen med sin manager Giovanni van Bronckhorst stilte til pressekonferanse i Rotterdam onsdag ettermiddag.

– Alle kunne se hva som skjedde med laget da de tapte mot City i helgen. De føler presset allerede.

– United vant en hel del da jeg var i Liverpool, men det er vanskelig å komme seg tilbake på samme nivå. Det trengs tid. Louis van Gaal gjorde sitt beste for å endre på ting, og alle kunne se at det ikke var en enkel jobb å få gjennomført på ett eller to år.

– Møter United på et gunstig tidspunkt

– Mourinho trenger også tid for å få suksess, men problemet i dagens fotball er at det ikke gis tid. Det kreves umiddelbar suksess, og nå er presset der etter bare én kamp. Rettferdig? Jeg synes ikke det. Men derfor er dette kanskje det rette tidspunktet å møte dem…? Det er alltid enklere å møte lag tidlig, når en ny manager og nye spillere er på plass. Da er sjansen størst (for å slå dem).

dk
23. mars 2008: DIRK KUYT i aksjon for Liverpool på Old Trafford. En umulig oppgave for gjestene, som måtte dra hjem med 3-0-nederlag.

– Mourinho vil sikre troféer

– Mourinho har gjort en strålende jobb med lagene han har trent tidligere, og det samme vil han gjøre i United. Det eneste spørsmålet er hvor lang tid han vil få. Men, om han får tilstrekkelig med tid, er jeg sikker på at han vil bringe troféer til Old Trafford. Selv om de tapte i helgen har de et veldig sterkt lag, og de er tittelutfordrere i sesongens Premier League.

– En god erfaring

– Dette kampen blir en stor, stor mulighet, ikke bare for meg selv, men for Feyenoord som lag. Vi har et ungt mannskap, så det vil bli en god erfaring. Vi gleder oss virkelig, sa Dirk Kuyt, som skulle ha ønsket seg et fullsatt De Kuip til møtet med United. Det får han imidlertid ikke.

Halvfull arena

Feyenoord har reist et ti meter høyt nettinggjerde rundt banen, og har i tillegg redusert tilskuerkapasiteten til 25.000. Dette betyr også at bare 1.400 tilreisende har fått billetter til United-seksjonen. Årsaken er frykt for at UEFA vil gjøre alvor av sin trussel om å stenge klubbens hjemmebane som følge av hjemmefansens dårlige oppførsel under møtet med Roma i februar 2015 – og vandalisering av et gammelt kulturminne i den italienske hovedstaden uken før.

Powered by Labrador CMS