– Jeg er årsaken til Uniteds suksess

Dion Dublin fikk kun 14 kamper for de røde på 90-tallet, men mener likevel han noe indirekte skal ha æren for mye av sølvtøyet på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Dion Dublin ble hentet til Manchester United i 1992 for å score mål, og allerede i debuten sin borte mot Southampton fant kjempespissen veien til nettmaskene.

I hjemmedebuten gikk derimot alt galt for den nå 44 år gamle engelskmannen. Han brakk beinet og var ute i lengre tid, men nettopp denne episoden er det han i et intervju med bleacherreport trekker frem som årsaken til mye av Uniteds suksess senere på 90-tallet.

– Jeg fryktet aldri for United-karrieren min da jeg brakk beinet. Den frykten kom først da de kjøpte Eric Cantona. Sånn sett er jeg mye av årsaken til Uniteds suksess – jeg brakk beinet og de kjøpte Cantona, sa Dublin.

Dublin fikk altså aldri den United-karrieren han kanskje hadde ønsket seg, men han omtaler fortsatt Manchester United som «vi» og har mange gode minner fra sin tid i klubben.

– Jeg husker etter at jeg hadde brukket beinet så tok Ferguson seg tid til å besøke meg hjemme. Han spurte om jeg ville være med da klubben skulle spille bortekamp i Europa, og sa at han ville booke to seter for meg på flyet om jeg trengte det. Det er en side av ham du ikke hører om så ofte.

Videre fortalte Dublin at han er positiv til ansettelsen av David Moyes som Fergusons etterfølger, og han tror at den nye manageren kommer til å styrke laget betraktelig i sommer.

– Han kommer til å se etter forsterkninger i alle ledd – det må han. Jeg har ingen idé om hvem han ser på, men Bale har jo hatt en fantastisk sesong, avsluttet Dublin.

Powered by Labrador CMS