Ryktesaker, uke 48

Ville du byttet bort Martial for å få denne mannen til United?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 4. desember:

08.47: Ifølge ESPN tiltrekker Ashley Young seg interesse fra Everton, West Bromwich, Swansea og gamleklubben Watford. Spilleren skal ha det bra på Old Trafford, men kan dra om han får beskjed fra klubben om at han kan gjøre det.

08.43: Sunday Mirror skriver at Mourinho har fått klarsignal til å hente inn defensive forsterkninger, og at Virgil van Dijk, Victor Lindelöf og José Giménez alle har blitt speidet grundig på denne sesongen. Det nevnes også at Benedikt Höwedes eventuelt kan fylle det tomrommet Eric Baillys skade skaper (så kan det vel diskuteres om det egentlig gir mening, med tanke på at Bailly neppe er ute  lenge).

08.35: Mer fra The Sun (som vi anbefaler å ta med tre-fire trillebårlass med salt): United vurderer å selge Anthony Martial, og interesse fra Real Madrid og Barcelona gjør at det er håp for å få tak i pengene klubben investerte i franskmannen, eller til og med oppnå profitt. Real Madrid skal ifølge artikkelen (som for øvrig ikke er skrevet av journalisten i avisen som følger United tettest, uten at det betyr at vi kan avskrive informasjonen han kommer med helt) se på seg selv som favoritter, på grunn av Mourinho-interesse for James Rodríguez, og det kan bli en form for byttehandel.

08.25: Vi starter like godt med Memphis Depay i dag også: The Sun omtaler også ryktet om interesse fra Roma, og skriver at Serie A-klubben skal ha kommet med et lånetilbud som også inneholder en mulig kjøpsopsjon på £21 millioner på nederlenderen.

Lørdag 3. desember:

10.30: Ifølge italienske Corriere dello Sport nærmer Memphis Depay seg en låneovergang til Roma. Nederlenderen har tidligere blitt linket med blant andre Everton.

Fredag 2. desember:

13.30: Southampton-manager Claude Puel beskriver skriveriene om Uniteds angivelige interesse for Saints-stopperne Jose Fonte og Virgil van Dijk som løse rykter og sier begge har kontrakt og inngår i klubbens fremtidsplaner.

11.20: The Mirror viser til spanske (og beryktede) Don Balon, som hevder at Manchester United forbereder et bud på Barcelonas Ivan Rakitic.
Den 28 år gamle kroaten er inne i sin tredje sesong på Camp Nou, og har etablert seg som en av La Ligas fremste midtbanespillere. Kontrakten hans utløper i 2019.

07.45: To Premier League-klubber kjemper ifølge The Telegraph om Uniteds tilsynelatende utstøtte midtbanespiller Morgan Schneiderlin. Begge rivalene håper å sikre seg 27-åringen for rundt £20 millioner i januarvinduet.
Schneiderlin, som ble hentet til United fra Southampton foran 2015/16-sesongen, fikk til sammen 39 kamper (33+6) i sin debutsesong på Old Trafford. Så langt i høst, har han blitt avspist med åtte opptredener, og bare tre av dem fra start.

Torsdag 1. desember:

17.20: Ifølge Duncan Castles, som pleier å ha peiling på hva som rører seg rundt Jose Mourinho, så skal portugiseren ha fått grønt lys av klubben til å signere en «klasse-stopper» allerede i januar. Hvem, spør du? Det sier ikke saken noe om, men det skal altså dreie seg om noen som går inn i laget som en umiddelbar forsterkning.

12.30: Har du håpet på Harry Kane? Vel, nå har han akkurat skrevet under på en kontakt med Tottenham frem til 2022, så da blir nok det vanskelig.

07.40: – 50-50, sier John Obi Mikels agent, John Shittu, til goal.com på om Mikel drar noe sted i januar. Tidligere i uka ble nigerianeren koblet til United.

07.35: The Sun skriver også at Southampton forbereder seg på å miste begge midtstopperne sine i de to neste overgangsvinduene, og Jose Fonte kobles i saken til en overgang til United. Igjen. Fonte hadde trolig skrevet under for United i sommer om Mourinho hadde lykkes med å kvitte seg med en av de andre stopperne før overgangsvinduet stengte, men det klarte han ikke den gangen.

07.30: Paris St. Germain er interessert i Anthony Martial, skriver The Sun, og siterer en kilde på det. Saken handler ikke om at et bud er nært forestående, men mer om at PSG selvsagt følger med på om han får spille for United eller ikke.

Onsdag 30. november:

14.42: I sommer så ikke Marcos Rojo ut som en mann med en fremtid i Manchester United, men forsvarsspilleren har nok gjort det bedre enn mange ventet mens Bailly og Smalling har vært ute med skade. Om fremtiden hans er i United er likevel usikkert, og ifølge Simon Jones i Daily Mail er Bayer Leverkusen interessert i å signere argentineren. Det kan i så fall frigjøre midler og stallplass til en ny midtstopper.

13.23: Det vil nok ta tid før vi er helt kvitt Neymar fra ryktespalten! Selv signering av ny kontrakt hjelper lite, for Daily Record melder at kontrakten er mest som et plaster på en langvarig konflikt, og at United har bedt om å bli holdt oppdatert på ståa. Brasilianeren skal vurdere å forlate Barcelona, mens United er klar over at angrepsrekka snart må fornyes igjen.

Artikkelen er skrevet av Duncan Castles, en journalist som skal stå Mourinho nokså tett, men som ikke alltid er blant de mest treffsikre.

08.25: Svenske Victor Lindelöf kobles til United, og Fotbollskanalen siterer Benfica-spillerens agent på at det er konkret interesse for noen av de største klubbene i Europa, og at det ikke er røyk uten ild. Samtidig sier han også at den 22 år gamle stopperen trives i Benfica.

08.19: United er forberedt på å motta bud på ti spillere i januar, melder Rob Dawson i Manchester Evening News. Det er ventet å være interesse for  Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian, Marcos Rojo, Ashley Young og Sam Johnstone, mens det i tillegg skal være en interesse for Daley Blind, Marouane Fellaini og Anthony Martial. At det er interesse for spillerne betyr selvsagt ikke nødvendigvis at de er på vei bort, for den eneste spilleren United aktivt planlegger å selge er Bastian Schweinsteiger.

08.09: Et ikke uvanlig fenomen er at vi blir linket til spillere fra klubber vi møter, og i søndagens ryktespalte nevnte Daily Mirror Uniteds interesse for Dimitri Payet. Nå melder The Sun at det vil kunne bli ny kontrakt med høyere lønn for franskmannen om han gjør seg fortjent til det på banen. 29-åringen har ikke hatt en like produktiv sesong som West Ham-ledelsen kanskje hadde håpet på, og forhåpentligvis begynner ikke målene å renne inn i kveld.

Tirsdag 29. november:

08.15: Mourinho ønsker også å få på plass en ny kontrakt for Juan Mata raskt, skriver The Sun. Tanken, fra 28-åringens representanter, var egentlig å vente til sommeren, men spanjolen har overbevist United-manageren om at Mata må bli. Den nåværende kontrakten går ut sommeren 2018.

07.50: Skal John Obi Mikel omsider bli United-spiller? The Sun skriver i alle fall at Mourinho ønsker å hente 29-åringen til Old Trafford. Mikel har ikke spilt for Chelsea under Antonio Conte, men var jo egentlig på vei til United før han endte i Chelsea da han kom til Premier League fra Lyn i 2006.

07.45: Bayern-president Uli Hoeness har gitt uttrykk for at Bastian Schweinsteiger skal være nær ved å legge opp. – Fra hva jeg har hørt så er han på vei ut av fotballen, sier Hoeness til ESPN.

Mandag 28. november:

18.20: MEN, som gjengir Scottish Sun, skriver mandag kveld at Warren Joyce skal være interessert i å hente Sam Johnstone på lån til Wigan, hvor han nå er hovedtrener. Den tidligere akademi-treneren vår skal ikke være fornøyd med nåværende førstekeeper Jussi Jaaskelainen, som ikke blir noe yngre med årene.

15.35: Brasilianske Santos vurderer å legge inn bud på Bastian Schweinsteiger. Det er klubbens manager, Dorival Junior, som avslører dette overfor UOL Esporte, via talkSPORT.
– Planen min, som jeg har forsøkt å formidle til Santos-styret, er å skaffe klubben en verdensklassespiller. Vi bør lete etter slike spillere som ikke blir brukt ordentlig i europeiske klubber. Han (Schweinsteiger) passer inn i denne profilen. Han gjør det ikke bra i Manchester United, og plutselig er en brasiliansk klubb interessert i en klassespiller som ham. Det ville skape rystelser i markedet, sier Mr. Junior.

07.55: Ifølge portugisiske O Jogo (via Daily Mail) står Benficas 22 år gamle svenske midtstopper Victor Lindelöf øverst på José Mourinhos handleliste  for januar.
United skal allerede ha kontaktet Lindelöfs representanter, og har ifølge en annen portugisisk avis, Record god tro på å få i land en avtale.
Lindelöf har, siden debuten i mars, skaffet seg 11 landskamper for Sverige.

Powered by Labrador CMS