Ryktesaker, uke 47

Mkhitaryan kan følge i Kagawas fotspor, mens Real Madrid forbereder monstebud på Martial.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 26. november:

14.00: Det Mirror skriver skal alltid tas med en klype salt, men ifølge avisen planlegger Real Madrid å punge ut for Anthony Martial.

I den innledende setningen i artikkelen slås det fast uten forbehold at Real Madrid har planer om å by 80 millioner pund for franskmannen i sommer, som en del av manager Zinedine Zidanes forsøk på å forynge stallen litt.

Mens 21-åringen sliter med å tilrive seg fast plass i United, skal angivelig Zidane se potensialet i Martial og ha et ønske om å få fram den verdensklassespilleren han kan bli en dag.

Dermed kan han erstatte Ronaldo (33), Benzema (30), eller evig skadeplagede Gareth Bale på lang sikt.

14.00: Det ble en nedtur i dag for alle som har drømt i det stille om at United skulle hente Lionel Messi gratis ved sesongslutt.

Argentineren signerte nettopp en ny kontrakt med Barcelona, og utkjøpsklausulen er nå på svimlende 626 millioner pund!

10.00: Henrikh Mkhitaryan har fått mye pepper av Mourinho i det siste. Han har vært utelatt fra de to siste kamptroppene, og fikk kun 20 minutter hjemme mot Brighton til tross for at han hadde friske bein etter å ikke ha spilt i midtuka.

Mourinho har uttalt at Mkhitaryans prestasjoner har «dalt litt etter litt».

– Han startet bra denne sesongen, men prestasjonsnivået, målscoringen, assistene, presset.. å ta ut et lag med han som nummer 10, svekket oss litt etter litt, sa portugiseren forrige uke.

– Det var nok til å bli droppet, fordi andre jobbet for å få en sjanse. Alle jobber for å få muligheten, det er så enkelt.

Ifølge vanligvis seriøse BBC og Simon Stone har gamleklubben Borussia Dortmund fått med seg at Mkhitaryan har falt utenfor varmen hos Mourinho. Den tyske storklubben har det med å resignere tidligere elever, og gjorde det samme med Götze, Kagawa og Sahin etter at de heller aldri helt ble nøkkelspillere i sine respektive klubber.

9.30: Mourinhos man management er en historie for seg selv. Luke Shaw og Henrikh Mkhitaryan er blant spillerne portugiseren har valgt å kritisere offentlig, mens andre tilsynelatende slipper unna eller tas på tomannshånd.

Ifølge Mirror kan Newcastle-boss Rafa Benitez lokke den fortsatt unge venstrebacken med fast spilletid i Newcastle, og få fart på karrieren til den skadeplagede engelskmannen.

Avisen mener også at Mourinho kan være åpen for en overgang – på lån i januarvinduet.

 

Lørdag 25. november:

08.44: Argentinske El Dia kobler United med midtbanespilleren Luciano Cingolani. Det ligger ingen skam i det å aldri ha hørt om spilleren, for han spiller på U16-laget til Newell’s Old Boys.

Samtidig virker det ikke veldig sannsynlig at noe vil skje her, for klubben skal ha avvist at dette stemmer, og siteres på at det var faren som ønsket å få Cingolani bort fra klubben, og skal ha lovd å komme tilbake til Newell’s med et United-bud – uten at dette kom.

Vi anbefaler altså å ta denne koblingen med en solid dose salt.

Les mer om saken hos Sport Witness.

08.31: Mesut Özil (som har tyrkiske aner) skal ha blitt spurt av Fenerbahce om muligheten til at han ville dit, men spilleren skal ha gitt beskjed tilbake om at han ønsker å bli værende i Premier League, og at han sannsynligvis går til United etter sesongen siden han har fått et stort tilbud.

Dette skriver tyrkiske Sabah. De presenterer denne informasjonen som et direkte sitat fra Özil, noe som ifølge Sport Witness ikke trenger å bety så mye siden det har mest med en særegen tyrkisk journalistikkstil å gjøre heller enn at det faktisk er noe Özil har uttalt seg om.

Spillerens kontrakt går ut etter sesongen.

Torsdag 23. november:

18.00: United skal allerede være i samtaler med Celtics Moussa Dembele om en overgang neste sommer, skriver franske L’Equipe. Den franske U21-landslagsspilleren scoret på bestilling for Celtic forrige sesong.

15.10: talkSPORT viser til «rapporter i Italia», som hevder at Matteo Darmian er ønsket av ikke mindre enn tre Serie A-klubber. Juventus, Napoli og Roma, ønsker ifølge kilden å lokke United-backen tilbake til hjemlandet når overgangsvinduet åpner i januar. Darmians United-kontrakt utløper etter neste sesong.

07.50: Franske Le10 Sport (via MEN) påstår at PSG er ute etter Marouane Fellaini. Videre hevdes det at partene har hatt hemmelig kontakt og at franskmennene skal ha tilbudt den sylferske 30-åringen en fireårskontrakt.
Som meldt mange ganger tidligere utløper Fellainis United-kontrakt til sommeren. Han har fortsatt til gode å bli enig om en ny.

07.40: The Sun melder at  Manchester United viser stigende interesse for Bordeauxs ettertraktede brasilianske spiss Malcom.
José Mourinho skal ha hatt 20-åringen på radaren siden forrige sesong, og skal i helgen ha sendt avgårde folk for å se nærmere på ham.
Malcom, som spiller landslagsfotball for Brasil U23, har denne sesongen scoret fem mål fog assistert ytterligere fire for sitt franske klubblag.
En rekke klubber skal være interessert, deriblant Arsenal, Chelsea, Tottenham og Liverpool.

Onsdag 22. november:

08.10: Arsenals Mezut Özil har denne høsten blitt hyppig nevnt i forbindelse med en mulig overgang til United. Kontrakten hans med London-klubben utløper ved sesongslutt, og det har blitt spekulert i at han kan havne på Old Trafford allerede i januar.
Spanske Mundo Deportivo hevder at Arsenal vil akseptere et bud på £17.7 millioner, og Manchester Evening News, som viderebringer meldingen, skriver at tyskeren selv interessert i en slik overgang.

08.00: Italienske TuttoMercatoWeb (via MEN), hevder at Manchester United i den senere tid har fulgt nøye med på Basels innleide spiss fra Red Bull Salzburg, Dimitri Oberlin.
20-åringen, som ble født i Kamerun, har tre kamper for det sveitsiske U21-landslaget, og sies å ha en utkjøpsklausul i kontrakten sin på bare €5 millioner (£4.4 mill.).

Tirsdag 21. november:

15.35: Juventus-stjernen Paulo Dybalas uttalelser til France Football har fått varsellampene til å blinke intenst både i Manchester og Barcelona. Dybala er sitert på at «han ikke vet om han kommer til å bli karrieren ut i Juventus og ikke kan slå fast det den inneværende sesongen ikke blir hans siste» for Torino-klubben.

24-åringen sier blant annet at han savner Dani Alves og Paul Pogba.

– Pogba er en venn av meg. Vi kommer godt overens både av og på banen.

Foruten på Old Trafford, skal Dybala også ha beundrere i Barcelona og flere andre storklubber i Europa.

08.45: David de Gea skal igjen være på Real Madrid radar melder radiostasjonen Cadena SER.(spansk)

Den spanske storklubben skal stå klar til å betale 70 millioner euro for De Gea, noe som vil være over dobbelt så mye som klubben skulle betale da faksmaskinen til Real Madrid streiket på sensommeren 2015 og De Geas overgangspapirer kom det spanske forbundet for sent i hende.

Mandag 20. november:

21.00: Carlos Soler, Valencias gullgutt, har også vært tett linket til United den siste tiden. Cadena Cope (her via MEN) spurte midtbanespilleren om ryktene – og Soler vartet opp med standardsvaret spillere ofte tyr til i disse situasjonene:

– Du vet hva jeg skal svare – jeg er fokusert på Valencia. Jeg vet ingenting om interessen fra United – og det ville vært dumt av meg å fokusere på det nå, sa Soler.

20.40: Antoine Griezmann, en favoritt i ryktespalten vår, har ikke hatt den beste innledningen på La Liga denne sesongen. Franskmannen står i skrivende stund notert med beskjedne to mål i La Liga. Det kan være mange årsaker til det, men hvis vi skal tro AS og Sport i Spania, så dreier det seg om at spilleren aldri kom over overgangen til United som strandet i sommer.

Det har blitt – og blir fortsatt – hevdet fra flere hold at United vil forsøke å hente Griezmann igjen til sommeren.

Sport Witness har forsøkt å komme til sakens kjerne, men dette er etter alle solemerker kun spekulasjoner – og klubber som Barcelona og Bayern München nevnes også potensielle destinasjoner for den franske angrepsspilleren.

14.08: Vi har nevnt dette så vidt i denne spalten tidligere, men United skal ha trigget forlengelsesklausulen i Ander Herreras kontrakt. Nå melder Simon Jones i Daily Mail også det, og han pleier å treffe bra på slikt. Det er altså liten grunn til å frykte at midtbanespilleren går gratis den kommende sommeren.

13.05: Det er en rolig start på uka når det gjelder ryktene, men vi tar med oss at Daily Express (sjeldent spesielt pålitelige) skriver at Mourinho fortsatt er interessert i å hente Willian fra gamleklubben Chelsea for å forbedre United på kanten.

Chelsea skal være interesserte i Lucas Moura (en gammel kjenning fra denne spalten), og i så fall kan de kanskje være villige til å la landsmann Willian gå, hevdes det.

Powered by Labrador CMS