– Urettferdig kritikk av Lukaku

Dimitar Berbatov tar United-spissen i forsvar.

Publisert Sist oppdatert

Det er åtte kamper siden Romelu Lukaku sist scoret for United, og det spesielle er at det ikke bare er målene som mangler. Det er rett og slett ingenting som fungerer, og etter tapet mot Juventus innrømmet også manager José Mourinho at han var bekymret.

Mourinho: – Ja, jeg er bekymret for ham

Tidligere United-spiss Dimitar Berbatov har levd et langt liv som målscorer, og tar imidlertid belgieren i forsvar- og har også et råd.

– Du får aldri meg til å kritisere en annen spiss. Jeg vet nemlig hvor vanskelig det er.

– Jeg husker for eksempel da jeg gikk sju-åtte kamper uten scoring for United, men så scoret fem mål i én kamp. Det kan skje med alle, sier han i sin spalte for Betfair.

Det riktige er faktisk at han i 2009/10-sesongen gikk ti kamper uten scoring før ketsjupflaska plutselig åpnet seg med fem mål i en 7-1-seier mot Blackburn.

– Mourinho sier at han (Lukaku) jobber hardt for laget, men det kan faktisk virke mot sin hensikt. Han vil gjerne imponere at han prøver for mye i stedet for å gjøre de enkle tingene, som å finne posisjonen sin i 16-meteren.

– Han overkompliserer sannsynligvis ting, og man vil egentlig ikke se ham nede som venstreback, som vi så mot Juventus, sier Berbatov.

Den 37 år gamle bulgareren er også klar på at United må bli bedre over hele linja.

– Men de har manageren, de har spillerne. Nå kommer de til å legge ekstra press på seg selv for å lykkes, skriver han i spalten sin.

Powered by Labrador CMS