Hva koster de?

Enkelte United-spillere blir aet ut av portene på Old Trafford. Vi har fått de potensielle salgsobjektene taksert.

Publisert Sist oppdatert

I morgen åpner transfervinduet i Europa igjen. Selv om denne sommeren har vært mer stille med overgangsrykter enn tidligere, blir stadig spillere aet til Manchester United. Men, det verserer også rykter om at noen vil forlate klubben.

United.no har sett litt nærmere på hvilke navn som kan være på vei vekk fra Carrington. I denne oversikten har vi tatt med Nemanja Vidic, Dimitar Berbatov, Michael Carrick og Anderson.

Tor-Kristian Karlsen har tidligere vært sjefsspeider i Hannover 96 og talentspeider i blant annet Bayer Leverkusen og Watford. Nordmannen har i dag base i London, og har mange ulike oppdrag innen fotballen. For united.no har han pristaksert spillerne.

Kriterier

Karlsen har selv kommet opp med de fire navnene som kan forsvinne ut av Old Trafford-portene i sommer. Ikke overraskende er Berbatov, Carrick og Vidic med på listen. Samtidig understreker fotballkonsulenten at det ikke nødvendigvis betyr at de nevnte spillerne forsvinner.

For å sette en prislapp har Tor-Kristian Karlsen brukt følgende kriterier:

1.) Ønsker klubben å selge spilleren?2.) Ønsker klubben å erstatte spilleren? (det vil si ”oppgradere” til en kvalitativt bedre spiller)3.) Ønsker spilleren seg bort?4.) Hvis så, finnes det interesse (behov) hos klubber som kan tilby spilleren bedre økonomiske og sportslige betingelser en det spilleren har i eksisterende klubb?

– Med utgangspunkt i disse kriteriene ser jeg liten grunn til å tro på noe som særlig spillerflukt fra Old Trafford i sommer. Likevel kan det åpne seg noen ”halvscenarioer”, sier Karlsen til united.no.

Nemanja Vidic

Serberen har i lang tid blitt aet til andre klubber i varmere strøk. Vidic har imidlertid gjentatte ganger uttalt at han ikke har noen planer om å forlate Manchester United, men midtstopperens nåværende avtale utløper i 2012.

– Han er snart 29 år og har to år igjen av kontrakten, og denne sommeren er trolig den siste muligheten til å tjene mye penger på ham. Tatt i betraktning at både spiller og agent har sendt uklare signaler om fremtiden, kunne det kanskje vurderes å selge hvis noen blar opp £20-25 millioner. Men slike summer er det kun fire-fem klubber som kan betale.

Dimitar Berbatov

Uniteds mest omdiskuterte spiller. Elsket av mange, men – minst – et like stort antall supportere ønsker angriperen vekk.

– Igjen; både alder og kontraktstid taler for at salg kan være god butikk. Bulgareren har neppe det samme navnet i europeisk fotball som for 12-18 måneder tilbake, og derfor må United ta en regnskapsmessig smell om de går for salg. Tysklandsretur er trolig mest sannsynlig om han forsvinner, men jeg vet at spilleren selv drømmer om La Liga. Halvparten – £14-16 millioner – av det man betalte bør man likevel kunne hente fra et eventuelt salg, sier Karlsen.

Michael Carrick

Presterte langt under pari i 2009/2010, og Michael Carrick fikk lite spilletid mot slutten av sesongen.

– Nok en spiller med kontrakt til 2012, og som Manchester United strengt tatt klarer seg uten. I et hyperaktivt marked, som for eksempel mellom 2006 og 2008, ville Carrick vært ettertraktet, men pengene sitter ikke så løst som tidligere. Jeg mistenker at han kan være aktuell for en klubb som Aston Villa, eller til mer hjemlige strøk og Sunderland. En sjenerøs britisk manager vil kanskje by £10-12 millioner for ham.

Anderson

Skuffet forrige sesong, og nedturen ble komplett da han returnerte for førstelaget i februar og pådro seg en langtidsskade mot West Ham. Har blitt aet til klubber i Portugal og Frankrike.

– Anderson er også en 2012-kamerat, men i motsetning til de tre andre er brasilianeren i riktig ende av 20-årene. Kanskje ikke alle er blitt kloke på midtbanespilleren, men jeg har sansen for gutten – og jeg tror han kan blomstre med enda litt mer tid. Men om veiene skulle skilles i sommer, knyter Anderson sikkert sekken og hopper på et fly i sørlig retning. Kan være et nyttig og attraktivt mellomlegg i forhandlinger om inngående spilleroverganger. Representert av en av verdens mektigste agenter, Jorge Mendes. Vil neppe slite med å finne ny klubb om han vil vekk, sier Karlsen, som setter en prislapp på £14-15 millioner.

Følg Jon Martin Henriksen på Twitter (JonMartinH)

Powered by Labrador CMS