Lørdagens VM-kvalik

OPPDATERT Wayne Rooney scoret da England knuste Kasakhstan.

Gruppe 6: KASAKHSTAN – ENGLAND 0-4 (0-2)

England nærmer seg neste sommers VM-sluttspill i Sør-Afrika med stormskritt. Det er klart etter at laget banket vertene fra Kasakhstan med hele 4-0 i lørdagens kvalifiseringskamp i Almaty. Wayne Rooney, eneste United-innslag ettersom både Rio Ferdinand og Michael Carrick var ute med skade, satte inn 3-0-målet i det 73. minutt, etter at Gareth Barry og Emile Heskey hadde sendt laget i ledelsen før pause. Frank Lampard fastsatte sluttresultatet på straffespark tolv minutter før slutt.

Gruppe 1: ALBANIA – PORTUGAL 1-2 (1-1)

Idet alt så ut til å være over med hensyn til Portugals kvalifiseringsmuligheter, dukket Portos Bruno Alves opp som landets redningsmann i Tirana. Tre minutter på overtid satte han inn scoringen som sikret 2-1 over Albania, og et fortsatt visst håp om gratistur og -opphold i Sør-Afrika om et års tid. Kaptein Cristiano Ronaldo spilte hele kampen, mens Nani kom inn etter 76 minutter.

Gruppe 7: SERBIA – ØSTERRIKE 1-0 (1-0)

Nemanja Vidic ble skadet og måtte forlate banen halvveis i oppgjøret. I skrivende stund kjenner vi ikke til skadeomfanget. Uansett, Serbia slo Østerrike og styrket dermed sine VM-aksjer på toppen av Gruppe 7. Laget har nå 15 poeng etter seks kamper, og har vel i realiteten kun Patrice Evras Frankrike (fem poeng bak med én kamp mindre spilt) som utfordrer til førsteplassen.

Gruppe 8: BULGARIA – IRLAND 1-1 (1-1)

Irland, med John O'Shea på banen gjennom hele kampen, fortsetter å overbevise i Gruppe 8. Med 1-1 i Sofia opprettholdt de grønnkledde avstanden på fem poeng ned til kaptein Dimitar Berbatov og hans bulgarske mannskap. Irene ligger nå bare ett poeng bak Italia, som riktignok har én kamp til gode.

3

Gruppe Sør-Amerika: ARGENTINA – COLOMBIA 1-0 (0-0)

Carlos Tevez spilte 84 minutter før han ble byttet ut da Argentina beseiret Colombia i Buenos Aires. Med seieren beholder Diego Maradonas lag tredjeplassen i den søramerikanske gruppen, to poeng bak Brasil (som selv uten Anderson imponerte ved å knuse Uruguay hele 4-0 på bortebane) og Paraguay.

7

OBS: De fire første lagene blir automatisk kvalifisert for VM-sluttspillet, mens lag nr. 5 må ut i play-off mot lag nr. 4 i gruppen som består av lag fra Nord- og Sentral-Amerika, samt Karibia.

Gruppe Asia 2: DE FORENTE ARABISKE EMIRATER – SØR-KOREA 0-2 (0-2)

Kaptein Ji-sung Park ledet Sør-Korea til en sikker seier i Dubai. Laget har dermed skaffet seg en luke på tre poeng ned til naboen Nord-Korea, som måtte nøye seg med 0-0 mot Iran hjemme i Pyongyang. Med bare to kamper igjen å spille tyder mye på at det går mot gruppeseier for Parks mannskap.