Berba hyller Rooney

Berbatov full av lovord om spissmakkeren.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney ble tilslutt dagens mann på KC Stadium søndag kveld, men viste seg frem på både godt og vondt under gårsdagens jevnspilte batalje.

Sekunder før hvilen sendte han Manchester United i ledelsen med sin 13. scoring for sesongen, mens han etter vel en times spill gjorde seg skyldig i et håpløst tilbakespill – som endte i straffespark, scoring og 1-1.

Men fremfor å grave seg ned i fortvilelse, bestemte han seg for å, bokstavelig talt, gjøre alt som stod i hans makt for å rette opp for blunderen. Og med to strålende målgivende pasninger, kunne Sir Alex Fergusons menn konstatere at de, etter å ha mislyktes sist helg, endelig benyttet seg av muligheten til å klatre opp i ryggen på serieleder Chelsea.

– Ustoppelige Rooney!

Rooneys beundringsverdige revansjelyst gikk ikke upåaktet hen hos lagkameratene, og målscorer og spissmakker Dimitar Berbatov lot seg imponere av sin «ustoppelige» kompanjong.

– Wayne var fantastisk for oss, skrøt Berbatov til MUTV etter kampslutt , og la lattermildt til at Rooney etter kampslutt ble offer for medspillernes spøk om at han stod for ikke bare to, men hele tre målgivende pasninger.

Men etter Hulls scoring revansjerte Rooney seg, og han regisserte både den andre og tredje scoringen for oss. Hvis han fortsetter å spille slik vi vet han kan, tror jeg neppe det er noen som klarer stanse han. I tillegg er han fortsatt ung og har fremtiden foran seg.

Berbatov har på sin side slitt med skader denne sesongen, men fikk en etterlenget opptur da han tegnet seg på scoringslisten for første gang siden oktober – nettopp etter en herlig Rooney-pasning.

Sterk tiltro til egne lagkamerater

Og som en følge av gårsdagens seier, uttaler Uniteds eminente tekniker at han ikke er i tvil om at De røde djevlene er kapable til å gå til topps i Premier League denne sesongen – og således skrive historie ved å ta klubbens fjerde strake gull i den engelske toppdivisjonen.

For med gårsdagens 3-1-seier mot nedrykkstruede Hull, befinner Manchester United seg for øyeblikket på en 2.plass og kun to poeng bak Chelsea.

– Sesongen er kun halvspilt, og det vil selvsagt bli vanskelig, sier Berbatov.

– Men vi er i en god posisjon, og tilslutt tror jeg det er vi som trekker det lengste strået. Vi har hatt lengre tids skadeproblemer, noe som har gitt oss store utfordringer. Men vi har en stor og sterk stall, samtidig som spillere sakte men sikkert er på vei tilbake. Forhåpentligvis kan vi nå få en fin seiersrekke fremover.

– Sir Alex vet nøyaktig hva som skal til, og jeg er sikker på at vi går til topps også denne sesongen, avslutter han optimistisk.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS