Wolverhampton Wanderers v West Bromwich Albion - Premier League

Dette er ekspertenes favoritter

Bør United gå for Erik ten Hag, Mauricio Pochettino, eller en av outsiderne? Punditene i England er langt fra samstemte.

Publisert Sist oppdatert

Den siste uka har det blitt rapportert at Ten Hag er i dialog med Manchester United og kan bli klubbens nye manager – en nyhet mange United-supportere tok imot med stående applaus.

En undersøkelse på united.no har tidligere vist at Ten Hag fansens soleklare favoritt.

Det samme kan ikke sies om United-ekspertene i England. Verken Nicky Butt, Gary Neville, Paul Scholes eller Rio Ferdinand plasserer Ajax-treneren øverst på sin ønskeliste.

Ajax Amsterdam v FC Midtjylland: Group D - UEFA Champions League
FØRSTEVALGET? Erik ten Hag skal være sterkt ønsket på Old Trafford.

Neville: Pochettino

Det virker litt fjernt i dag, men vi skal ikke mer enn tre måneder da Neville sa at det ikke «ville vært meg imot» om Ralf Rangnick fortsatte som United-manager.

Samtidig la Neville til:

– Men la oss si at en verdensklassetrener blir tilgjengelig midt i sesongen, som da Pochettino var ferdig i Tottenham og Ole Gunnar Solskjær ledet laget. Dersom en slik manager som kan gå inn i en fireårsperiode blir ledig, er det kanskje riktig at Rangnick trekker seg tilbake og går over i en annen rolle.

Paris Saint-Germain v Manchester City: Group A - UEFA Champions League
GODT RYKTE: Flere av ekspertene lar seg begeistre av fotballen og lederstilen til Mauricio Pochettino.

Neville var naturligvis på ballen da Ten Hag-nyhetene kom, og skrev på Twitter at han ville gått for Pochettino.

– Personlig ville jeg gått for Pochettino, men Ten Hag er en stor favoritt hos United-fansen. Dersom det faktisk står mellom de to, understreket Neville.

Det hører nemlig med til historien at Julen Lopetegui og Luis Enrique ifølge Telegraph også er innkalt til jobbintervju.

Neville har snakket varmt om Pochettino tidligere også.

– Han har erfaringen i Premier League og står for riktig type fotball. Jeg har alltid elsket måten han opererer på. Han passer klubben godt, får det beste ut av spillerne sine, og vil ta vare på de unge spillerne.

Butt: Pochettino

I et intervju med magasinet «FourFourTwo» sier Butt at han ikke ville vært i tvil om hvem han hadde gått for, og snakker om Pochettino som en manager «du ønsker å spille for».

– Jeg hadde gått «all in» for å få Mauricio Pochettino som manager, sa Butt og ramset opp argumentene:

– Han har vist hva han kan i Premier League, han er ung og entusiastisk, hans måte å spille fotball på passer United, og teamet hans virker påskrudd.

– De kan ikke ha midlertidige løsninger og managere som skal lære på veien i stillinger med stor makt. De trenger folk som har gjort det før.

EKSPERTER: Phil Neville, Nicky Butt, Paul Scholes og Ryan Giggs på Carrington i 2014. Ingen av dem er i klubben i dag.

Scholes: Conte, Tuchel eller Simeone

Sammen med Ferdinand og Owen Hargreaves i BT Sports studio, gikk Scholes til oppgaven med å evaluere gamleklubbens Champions League-nederlag mot Atlético Madrid med stort engasjement for to uker siden.

Scholes gjentok behovet for en «elitetrener» gang på gang.

– Det viktigste er at treneren klarer å få laget til å spille slik han ønsker. Da må du være en trener som krever respekt, som Alex Ferguson. Har noen av de forrige managerne gjort det? Jeg tror ikke det. Det krever at du får spillerne til å frykte deg litt.

– Tror du City- og Liverpool-spillerne slipper unna med noe som helst av Klopp og Guardiola? United-spillerne kunne derimot sluppet unna med mord de to-tre siste årene.

Skjermbilde 2022-03-16 kl. 13.17.03
DEBATT: Rio Ferdinand, Paul Scholes og Owen Hargreaves i BT Sports studio etter exiten mot Atlético Madrid. Skjermdump: BT Sport

Til slutt landet Scholes på at han ville valgt Thomas Tuchel eller Antonio Conte.

– Det virker som en av dem kan være ledig etter sesongen. Det er to klassetrenere som har den respekten som trengs og som vet hvordan de skal vinne. United hadde blitt mye bedre med en av dem.

Scholes snakket også opp Diego Simeone som en kandidat som burde vurderes seriøst.

– United hadde ikke gått ut mot Atlético Madrid med Simeone som trener, argumenterte Scholes.

Chelsea FC v Zenit St. Petersburg: Group H - UEFA Champions League
UTE? Ifølge rapportene er ikke Thomas Tuchel lenger en av kandidatene.

Ferdinand: Myntkast

Som Scholes, snakket Ferdinand om hvordan en manager i verdensklasse kan utgjøre en forskjell for Manchester United.

Den gamle stopperen argumenterte for at managerjakten er mye viktigere enn det kommende overgangsvinduet.

– Det hjelper ikke om de henter Mbappé eller Haaland. De kommer ikke til å vinne ligaen da heller, sa Ferdinand på BT Sport.

– De fikk Ronaldo og Varane, men det spiller ingen rolle hvem du henter inn hvis manageren ikke er riktig for klubben og ikke kan lede laget i riktig retning.

– Du er nødt til å finne de riktige brikkene. Jürgen Klopp trengte fem år på å vinne Premier League med Liverpool, men du så hele veien at de var på riktig vei. Manchester United må inn på det samme sporet.

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
JEVNT: Ifølge rapportene er det Mauricio Pochettino eller Erik ten Hag som får United-jobben.

Ferdinand klarte imidlertid ikke å se hvem av kandidatene som vil være det beste valget, og kalte det et myntkast da han ble spurt om United burde gå for Ten Hag eller Pochettino.

– Jeg aner ikke. Det er ingen av dem som er den soleklare favoritten. Det er ingen som Pep Guardiola der ute som er tilgjengelig.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han lar seg begeistre av tanken på Ten Hag.

– Hvis han kan kopiere fotballen han spiller i Ajax til United – da snakker vi, sa Ferdinand da Uniteds ønskeliste var et tema i programmet «Vibe».

Ferdinand svarte for øvrig med Twitter-meldingen «Hvem forer dere med denne driten?» da det dukket opp rapporter om at han hadde spilt inn sitt eget navn som en potensiell assistenttrener til den nye manageren.

Powered by Labrador CMS