Rojo: – Farvel Diego, du gjorde oss alle lykkelige

Diego Maradona er død.

Publisert Sist oppdatert

En av de aller største, i manges øyne den aller største, har gått bort.

Diego Armando Maradona er død. Han ble 60 år gammel. 

Dette meldes i mange argentinske medier, og skal også ha blitt bekreftet av legendens advokat.

Han skal ha fått et hjerteinfarkt i sitt eget hjem.

Nyheten kom på dagen 15 år etter at George Best døde, og 7 år etter at Bill Foulkes døde. Nå kommer argentinere definitivt til å huske denne datoen i lang, lang tid.

Hylles av United-spillere og gamle helter

Ikke uventet har landsmann Marcos Rojo vært raskt ute med en hyllest til Maradona. Han skriver:

– Farvel DIEGO, du gjorde oss alle lykkelige. Jeg elsker denne sporten, og mye av det er på grunn av deg, vi vokste alle opp og drømte om å være litt MARADONA, du vil alltid være i hjertet til alle argentinere.

Også ikke-argentinere har hyllet Maradona:

 

 

Likte Fergusons United

Andy Mitten intervjuet Maradona i fjor i Mexico (Maradona var manager for meksikanske Dorados de Sinaloa), og da fortalte legenden at United lenge var hans lag i England:

– Manchester United var mitt favorittlag i England veldig lenge. Så mange store spillere, og et fantastisk lag under Alex Ferguson. Men nå må jeg si Manchester City. Jeg vet du ikke skal endre på det, men det er på grunn av Kun [Agüero]. Vi snakker mye sammen, og han spiller for et veldig godt lag.

Sergio Agüero var gift med Maradonas yngste datter, og Maradona var altså morfar for Agüeros sønn Benjamin, så dette handlet nok ikke bare om at Maradona var medgangssupporter.

Mitten-intervjuet (som ble gjennomført våren 2019) ga Maradona uttrykk for at han hadde sansen for Ander Herrera, mens han var mer skeptisk til Pogba fordi han mente at franskmannen ikke jobbet hardt nok.

En del United-supportere vil alltid tenke på Uniteds snuoperasjon mot Barcelona i 1984 når det er snakk om Maradona, og dette ble også et tema i intervjuet.

– Jeg spilte på Old Trafford. For en lyd, det var som La Bombonera [Boca Juniors stadion]. Jeg bruker den kampen som et eksempel til spillerne mine. Barcelona vant hjemmekampen 2-0, og vi dro til Manchester med selvtillit. For mye selvtillit, for vi tapte 0-3 og røk ut [av Cupvinnercupen]. Jeg fortalte spillerne mine det da vi ledet 3-1 etter å ha slått Mineros sist uke. Jeg fortalte dem at vi ikke skulle la det som skjedde med meg, skje med dem, og vi vant 2-0 i den andre kampen på lørdag.

– Jeg husker den kampen i Manchester. Bryan Robson – han var min favorittspiller på England av den generasjonen – spilte den kvelden. Men jeg skulle hatt et straffespark i den kampen! Bryan Robson og Graeme Souness var de beste britiske midtbanespillerne. Store spillere.

ROBSON OG MARADONA: Før kampen på Old Trafford i 1984. Robson scoret to mål, og Frank Stapleton scoret ett, og United sendte Maradona og Barcelona ut av Cupvinnercupen.
ROBSON OG MARADONA: Før kampen på Old Trafford i 1984. Robson scoret to mål, og Frank Stapleton scoret ett, og United sendte Maradona og Barcelona ut av Cupvinnercupen.

Bildeserie fra Maradonas besøk på Carrington i november 2008:

 

Powered by Labrador CMS