Ryktesaker, uke 44

Oppdatert 20.45 United vurderer «den nye Ballack», og Barcelona skal ha kastet blikket på Nemanja Vidic.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at det skal være enkelt å finne dem for dere som liker rykter, og enkelt å holde seg unna for dere som ikke orker å følge med på hva tabloidene skriver.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 4. november

20.45 Italienske Calcio Mercato rapporterer i dag at Barcelona forbereder et bud på Nemanja Vidic i januar. Serberen er for øyeblikket tvunget til å se United fra sidelinjen grunnet en skade, og han er ikke forventet tilbake før rundt juletider.

United har slitt bakover så langt i sesongen, og kaptein Vidic vil neppe stå øverst på listen over spillere Ferguson vil selge såfremt han kommer tilbake i godt gammelt slag. Barcelona derimot har også slitt med skader på både Puyol og Pique, og har kun holdt nullen to ganger i La Liga så langt i år.

16.15 Ryktemakerne tar aldri helg, og dagens siste dreier seg rundt Leon Goretzka. Den 17 år gamle tyskeren blir kalt «den nye Michael Ballack», som for øyeblikket spiller i Bochum.

Unggutten har allerede fått kamper for Tysklands U19-landslag, og er i ferd med å spille seg inn på Bochums førstelag. Med Fergusons gjeldende transferpolitikk, vil et ungt talent som Goretzka være midt i baen. Det spekuleres også i at han vil kunne kjøpes for så lite som £1 million – noe som må klassifiseres som et røverkjøp.

11.15 Celitcs Victor Wanyama står på Uniteds liste over mulige transfermål, melder Metro. Sir Alex Ferguson ønsker å forsterke midtbanen slik at han er sikret når Ryan Giggs og Paul Scholes legger skoene på hylla, og kenyaneren skal bli sett på som et meget solid alternativ. United er villige til å betale £12 millioner, men Celtic ønsker seg £25 millioner for spilleren som kom til den skotske klubben for 18 måneder siden. Arsenal og Liverpool skal også være interesserte i midtbanespilleren.

Fredag 2. november:

19.15: The Mail skriver i kveld at onsdagens Ligacup-tap for Chelsea skal ha vært slutten for Nanis sjanser i United-drakta. Etter at Ferguson gikk åpent ut og kritiserte vingen for å ha rotet bort ballen i forkant av situasjonen som ga Chelsea straffe og 3-3, skal de to ha hatt en krangel. Det er ikke mange som forblir innenfor portene på Old Trafford etter det.

Spekulasjonene rundt portugiserens fortid har rast helt siden kontraktsforhandlingene brøt sammen i sommer. Den offentlige linjen fra klubben er at døren fortsatt står åpen for en ny kontrakt, men ikke med £130.000 i uka som Nani håpet på.

Torsdag 1. november:

18.00 En rekke Premier League-klubber er interessert i Malagas stjernespiller Isco. 20-åringen er høyt ansett etter glimrende prestasjoner i La Liga sist sesong, og ifølge Daily Star ligger Manchester United i førersetet om spanjolens underskrift i januar. Avisen skriver at et bud i størrelsesordenen £16 millioner bør holde.

Arsenal, Liverpool og Tottenham er også interesserte.

11.15 I går kl. 06.30 meldte vi at tyske Lars Bender angivelig skal være i Sir Alex’ søkelys. I dag dukker det så opp en beskjed fra 23-åringens klubb, Bayer Leverkusen, som ikke er til å misforstå: – Lars er ikke til salgs, enkelt og greit, sier klubbens adm.dir. Wolfgang Holzhauser, ifølge Daily Mail. At Bender i sommer skrev under på en kontrakt som først utløper i 2017, viser vel også at Leverkusen er innstilt på å kjempe med nebb og klør for å beholde ham (eventuelt skvise så mye penger ut av en overgang som mulig).

Onsdag 31. oktober:

06.45: The Telegraphs Mark Ogden er én av journalistene som følger United tettest. Nå hevder han at Nani vil dra fra United. Det skal være så stor forskjell mellom Nanis lønnskrav og det United er villig til å betale, at Nani egentlig har gitt opp ideen om å bli i United. Samtidig skriver Ogden at Sir Alex da har fortalt portugiseren at han i så fall må forvente mindre spilletid denne sesongen.Samtalene mellom Sir Alex og Nani skal imidlertid ha vært positive – positive i den forstand at kantspilleren forstår at Sir Alex da må satse på andre. Russiske Zenit St. Petersburg ville ha Nani i sommer, men selv var han lite lysten på å dra dit. Nani ønsker seg heller til Italia, og både Juventus og Inter skal ha vist interesse for ham i lang tid.

06.30: 23 år gamle Lars Bender har imponert for Bayer Leverkusen det siste året, og nå hevder Daily Mail at han er aktuell for United. Uniteds speidere skal i alle fall ha finsiktet ham i spill både for Leverkusen og Tyskland. Bender har spilt aldersbestemt fotball for alle Tysklands landslag, og fikk også spilletid i sommerens EM. Han regnes hovedsaklig som midtbanemann, men kan også gjøre en jobb på høyrebacken, og Bayern München skal ha forsøkt å hente ham i sommer – bare for å få t nei fra Leverkusen.

Tirsdag 30. oktober:

17.40: Med ryktene om at Nani er på vei ut portene i januar, kommer det naturlig nok også spekulasjoner om hvem som skal være hans erstatter. Siste nytt på fronten er Arsenals Theo Walcott skal vi tro Caught Offside og The Week. Ferguson skal ikke være helt fremmed for å hente 23-åringen som ikke lenger er like fast i Wengers førsteellevere som han har vært tidligere.

16.15: Tidligere i høst har det vært flere skriverier om at Valencias playmaker Sofiane Feghouli skal være aktuell for en overgang til Old Trafford. Nå heller 22-åringen fra Algerie derimot kaldt vann i årene på de som så for seg et kjøp i januar, og bekrefter at han blir i Valencia.

– Jeg trives her. Hvert år spiller vi i Europa, og fasilitetene er glimrende. Kontrakten min varer til 2014, men jeg er allerede i forhandlinger med klubben om en forlengelse, sier han til franske L’Equipe.

11.15: Ole Gunnar Solskjær og Molde har en gylden mulighet til å sikre klubbens andre ligamesterskap på to år etter seieren over Rosenborg, og en av spillerne som får skryt av Solskjær er Vegard Forren. Slik går ikke upåaktet hen i England og nå melder en rekke aviser og nettsteder at United skal være interessert i Molde-spilleren. I følge flere nettaviser, deriblant The Sun, vil en overgangssum for Forren ligge på rundt 40 millioner norske kroner.

Mandag 29. oktober:

20.10: I sommer hentet United Nick Powell fra Crewe, men det betyr ikke at Sir Alex Ferguson nødvendigvis er ferdig med å hente spillere fra jernbanebindepunktet. Max Clayton har spilt over 50 kamper for Crewes førstelag siden han fikk sin debut for to år siden, Arsenal er imidlertid også interesserte i den talentfulle spissen, som Crewe-sjef Steve Davis har uttalt han tror han ikke vil klare å holde på særlig lenge. 18-åringen er ifølge Metro verdsatt til £3 millioner, omtrent samme sum det kostet å hente Powell.

12.35: Nani kommer ifølge Daily Mirror til å takke nei til Uniteds nye kontraktstilbud. Han skal ikke være glad over å bli plassert stadig mer på benken. Tidligere har det vært rapportert at Nani ønsker over 200.000 pund i uka. Kontrakten hans går frem til sommeren 2014.

08.15: Vi liker ikke å bruke caughtoffside i denne spalten, men siden alle andre kommer til å nevne den, så tar vi med at de mener at United er interessert i Paris St. Germains 31 år gamle uruguayaner, Diego Lugano, i januar. Lugano, som fortsatt er sentral på Uruguays A-landslag, har fortsatt ikke spilt for Paris denne sesongen, men kan kanskje ses på som en korttids-løsning hvis de defensive skadeproblemene fortsatt er synlige når vi kommer til januar.

08.00: Genoa-back Mario Sampirisi ble sett av både United, Liverpool og Chelsea da Genoa møtte AC Milan lørdag, skriver Daily Mail. 19-åringen kommer opprinnelig fra Milans ungdomsavdeling, men dro til Genoa for å få A-lagsfotball og fikk det for første gang i januar. Han har også diverse U-landskamper for Italia. Sampirisi spilte hele kampen i helga, da Genoa til slutt røk 0-1 for Milan.

Powered by Labrador CMS