Diego, oh no!

Så nære, signaliserer Diego Forlan, og konstaterer at det ikke holdt helt inn mot Nederland, som nå er klare for VM-finale.

Publisert Sist oppdatert

3-2 endte det til slutt i oransje favør, etter en spennende semifinale der Uruguay ga hollenderne kamp helt til dommeren blåste for siste gang.

Det var nederlendernes veteranback Giovanni van Bronckhorst som innledet scoringene på Green Point. Etter 18 minutters spill fyrte han løs fra langt hold og klistret ballen i mål, helt oppe i bortre kryss.

Det var en scoring som kunne slått pusten av den beste motstander, men Uruguay lot seg ikke knekke. Så snart de hadde børstet bakoversveisen tilbake på plass, fortsatte de ufortrødent mot de hollandske forhåndsfavorittene.

De kjempet seg tilbake i kampen og fikk da også sin velfortjente utlikning ved Diego Forlan like før pause. Den tidligere United-spissen fikk umiddelbart kontroll over et fremspill, vendte opp og og banket ballen opp i nettaket fra distanse. En glimrende prestasjon av Diego, men keeper Stekelen ønsker neppe å se baklengsmålet i reprise. Ballen suste nemlig inn midt imellom stolpene, og burde ha blitt stoppet av sisteskansen, mannen som har fått æren av å være Edwin van der Sars etterfølger.

Kampen sto etter hvert og vippet, men bare inntil Wesley Sneider og Arjen Robben dukket opp med hver sin fulltreffer vel midtveis i 2. omgang. Da virket det hele avgjort. 3-1 til Nederland, og nå hadde Uruguay bare vel et kvarter på seg til å utrette det helt store.

Men spenningen var likevel ikke over. De lyseblå nektet nemlig å innse nederlaget, til tross for at de midt oppi all elendigheten også mistet Diego, lagets store kaptein og anfører. Han, viser det seg i ettertid, var skadet allerede før kampstart, men bet smerten i seg og spilte i 83 minutter. Da klarte han ikke mer.

Kampgløden var likefullt intakt, og halvannet minutt på overtid banket Maxi Pereira inn et reduseringmål som satte en alvorlig støkk i nederlenderne.
Men lenger kom ikke Uruguay, og dermed kan isteden treskolandet juble for sin første VM-finale siden 1978. Nå blir det heleuropeisk på Johannesburgs Soccer City på søndag. Hvem som der venter på motsatt banehalvdel får vi vite onsdag kveld, når Tyskland møter Spania til turneringens andre semifinale.
Powered by Labrador CMS