– Verdens beste midtbanespiller

Paul Pogba motbeviste kritikerne mot Australia.

Publisert Sist oppdatert

«Så: spilte han godt nok til at slike spekulasjoner blir noe vi bare rister på hodet og ler av? Egentlig ikke, men så ble han likevel så avgjørende at hans plass på laget nå uansett er udiskutabel.

I store deler av kampen var nemlig ikke det Pogba viste særlig imponerende.»

Slik står det skrevet i vår vurdering av Paul Pogbas prestasjon på Frankrikes midtbane – som dere kan lese i sin helhet her. 

– Verdens beste midtbanespiller

Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba skal ha fått et nært vennskap i Manchester, og supersvensken er så klart på plass i Russland med noen hyggelige ord om sin gamle lagkamerat.

– Pogba er ganske kontroversiell, og jeg tror media skriver om han fordi de er sjalu. Han har en høy lønn, men han spiller alltid i de største turneringene og de viktigste kampene.

– Han er den beste midtbanespilleren i verden, og dermed har han mange «hatere», sa Ibrahimovic ifølge Goal.

– Pogba var veldig god i dag

I forkant av Frankrikes VM-kampanje, har det vært en del usikkerhet rundt Pogbas posisjon i laget.

For bare én uke siden ønsket så mange som 3/4 av L’equipes lesere å benke United-spilleren, men trener Didier Deschamps valgte å vise Pogba tillit mot Australia.

Det skulle han ikke angre på.

– Pogba var veldig god i dag. Han fikk mye frihet på banen, og han taklet også den defensive jobben. Alle kan se at Pogba er best i en midtbanetreer, og det fikk vi se i dag. Jeg er jevnt over veldig fornøyd med det han viste i dag, og det avgjørende målet i sluttminuttene vil være godt for han, er Deschamps sitert på av The Independent. 

BBCs ekspert Mark Lawrenson syntes på sin side at Pogba fortsetter å være et mysterium, og at han må konsentrere seg på spillet sitt – og ikke hårstiler. 

Imponerte Didier Drogba

Paul Pogba opplevde kanskje en litt spesiell kamp, men endte med å bli kåret til banens beste.

Det var Didier Drogba, som jobber som ekspert for BBC under VM, helt enig i.

– Han var drivkraften til Frankrike i denne kampen. Han varierte pasningene sine frem mot den offensive trioen veldig bra. Det hjalp han også veldig at Giroud kom inn, for da kunne Pogba skape en enda bedre link mellom 9’eren og 10’eren, forklarte Drogba til BBC.

Didier Drogba, her med verdens lureste smil.

– Kunne valgt noe enklere

Panelet diskuterte også hvordan Pogba har levert for klubblaget, og Drogba tillot seg å si på direkten at Pogba fint kunne ha endt i en annen klubb da han byttet klubb i 2016.

– Han valgte å returnere til Manchester United, han kunne dratt et annet sted. Det var fortsatt noe uoppgjort for Pogba i United. Han ville bevise at han kunne være den beste spilleren på favorittlaget sitt, sa den tidligere superspissen.

Drogba la også til at han mistenkte at grunnen til at Pogba har roet seg på sosiale medier (har han egentlig det?) var for å fokusere mer på trening – og det å sementere en plass i Frankrikes startellever. 

Alt tyder på at Pogba gjorde akkurat det tidligere lørdag, med banens beste-prestasjonen mot Australia.

Paul Pogba før avspark mot Australia.

 

Powered by Labrador CMS