– Deschamps lærte meg at å vinne var viktig, men Ferguson lærte meg at å vinne var normalt

Wayne Rooney og Patrice Evra har uttalt seg om vinnerviljen til Sir Alex Ferguson, og hvordan han fikk spillerne til å tenke.

Publisert Sist oppdatert

Hva er hemmeligheten ved å kunne bli værende på topp etter å ha nådd toppen?

– Å fortsette. Så enkelt er det. Alt du har gjort for å nå toppen – det du har lært, det du har ofret, den harde innsatsen, karakteren du har vist – du må fortsette med det, skriver Wayne Rooney som svar på det spørsmålet i sin Sunday Times-spalte.

Der bruker han et eksempel fra etter Champions League-finalen i Moskva i 2008.

– Jeg kommer alltid tilbake til Alex Ferguson [i denne spalta], men da vi vant Champions League-finalen i Moskva så hadde vi en fest, og mens alle feiret, så tok Fergie mikrofonen, og sa «takk til spillerne, takk til familiene for å ha støttet dem, og nå går jeg til sengs fordi jeg må forberede oss til neste sesong slik at vi kan beholde tittelen».

– Det ble alltid med meg. Jeg husker jeg tenkte «bare ta deg en kveld fri!». Men for en driv. Og for en smart melding [å sende til spillerne].

IMPONERTE ROONEY: Sir Alex Ferguson.

PS. Rooney skrev også blant annet om Ravel Morrisons enorme talent, noe vi nevnte så vidt i denne Ravel Morrison-saken.

– Ferguson lærte oss å være som en robot

I den offisielle United-podkasten forteller Patrice Evra også om hvordan Ferguson gjorde United-spillerne til vinnermaskiner.

Det skjedde gradvis – for det var annerledes ved den første ligatittelen (i 2006/07).

– Jeg var som en unge. Jeg husker jeg var i Mikaël Silvestres hus, og vi så på en kamp, jeg tror det var Chelsea, og da de tapte så var vi mestere.

Evra sikter nok til Chelseas 1-1-kamp borte mot Arsenal, som sørget for at ligatittelen var vår igjen.

– Jeg begynte å hoppe rundt, og Mikaël så på meg og tenkte «hva er det han driver med?». For han hadde allerede vunnet fire ligatitler [dette var hans fjerde, red.anm.], og jeg skrek, og han sa at jeg skulle roe meg ned.

FRANSK TRIO: Mikaël Silvestre, Patrice Evra og Louis Saha feirer ligagullet i 2006/07. Kanskje er det også mulig å se på dette bildet hvilke to av disse tre som vant Premier League for første gang…?

– Den første [ligatittelen] er så fantastisk, men jeg skal være ærlig: når en begynner å vinne den tredje, den fjerde og den femte, så feirer du, men ikke på samme måte.

– Du feirer på grunn av kameraene og sånt, men det er ikke det samme. Ferguson lærte oss alle å være som en robot. Jeg tror ikke jeg var et menneske da jeg spilte for Manchester United. Da vi vant kamper, og når jeg gjorde noe bra, så var jeg ikke fornøyd. For meg var det noe normalt.

– Jeg sier alltid at Deschamps [hans manager mesteparten av tida i Monaco] lærte meg at å vinne er viktig, men Ferguson lærte meg at å vinne er normalt.

HØRTE PÅ SJEFEN: Patrice Evra, her før han presentasjonspressekonferansen 12. januar 2006.
Powered by Labrador CMS