Med Wembley i øyekroken

Søndag gikk United til 4. runde i FA-cupen, og i kveld venter det mer cupspill når laget gjester Derby County til det første av to semifinaleoppgjør i Ligacupen.

Publisert Sist oppdatert

Det bør i utgangspunktet være en overkommelig oppgave for et United som to ganger tidligere – senest i 2006 – har gått helt til topps i denne turneringen. Derby, som spilte Premier League-fotball så sent som i 2007/08, har hatt en vanskelig sesong etter nedrykket til Championship, og innehar i øyeblikket en svak 18. plass. Selvtilliten ble vel heller ikke styrket i helgen, da det med nød og neppe ble FA-cupavansement på bekostning av amatørene fra Forest Green. Men, i møtet med Manchester United vil nok spillerne løpe sokkene av seg, ikke minst i håp om å imponere sin nyansatte manager. Nigel Clough, sønn av legendariske Brian Clough, ble tirsdag bekreftet som klubbens nye sjef etter Paul Jewell, som trakk seg etter forrige helgs hjemmetap for Ipswich.

Selv om Clough junior får et fjell å bestige allerede i sin første kamp som sjef, har han kanskje et og annet ess gjemt langt oppe i ermet. Så sent som for tre år siden var han nære ved å påføre nettopp United en pinlig cup-exit da han ledet sitt daværende mannskap, Burton United, til FA-cupomkamp på Old Trafford, etter å ha holdt gjestende rødtrøyer til 0-0 hjemme på Pirelli Stadium.

Gjensyn med Carroll

Ex-Red Roy Carroll står ventelig mellom stengene mot sin gamle klubb, som han forlot etter 2004/05-sesongen. Etter opphold i West Ham og Glasgow Rangers skrev den nordirske landslagskeeperen under for Derby for temmelig nøyaktig ett år siden. Han startet denne sesongen som førstekeeper, men etter at han ble utvist i ligaoppgjøret mot Norwich i begynnelsen av oktober, måttet han i en periode overlate plassen til kollega Stephen Bywater . En annen som muligens blir å se i kveld, er midtbanespiller Robbie Savage. Mannen som vant juniorcupen med United i 1992, har slitt med spilletiden siden han ankom Pride Park – for øvrig på samme dag som Carroll, og ble i oktober sågar sendt på en måneds utlån til League One-klubben Brighton.

Skader og suspensjoner

Derby sliter med skadeproblemer på flere spillere, og både Nathan Ellington, Martin Albrechtsen, Claude Davis og Dean Leacock står i fare for å miste kampen. I tillegg er Jordan Stewart suspendert.

Derimot har klubben hentet inn Middlesbroughs Seb Hines på en måneds lån, i håp om å tette igjen bakover.

Troppen

Følger…

Kjekt å vite

Kveldens kamp er Derbys første semifinale siden 1976! Den gang, for 33 år siden, dreide det seg om FA-cup, og som i år var det Manchester United som sto på motsatt banehalvdel. Det endte som det måtte, for Gordon Hill fant nettmaskene bak Derby-keeper Graham Moseley to ganger da United vant 2-0 på Hillsborough.

Derbys 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

3. jan.

Forest Green

FAC

B

4-3

28. des.

Ipswich

FLC

H

0-1

26. des.

Preston

FLC

B

0-2

20. des.

Watford

FLC

H

1-0

15. des.

Charlton

FLC

B

2-2

Kun 180 minutter står imellom Manchester United og en Ligacupfinale på Wembley den 1. mars. Sant å si klarer vi ikke helt å se for oss hvordan Derby County skal klare å hindre rødtrøyene i å ta seg dit. Vi tar ingenting for gitt, men over to semifinaleoppgjør, hvorav det avgjørende skal spilles på Old Trafford om 13 dager, bør Uniteds overlegne kvaliteter i seg selv være nok til å sikre røde billetter til nasjonalarenaen i Nord-London. I så fall venter etter alle solemerker å dømme – Tottenham. Den regjerende mesteren banket Burnley 4-1 i tirsdagens semifinale hjemme på White Hart Lane, og selv om det først skal spilles en returkamp på Turf Moor, har vi ingen tro på at Chris Eagles & co. vil klare å hindre Spurs fra å spille Ligacupfinale for andre år på rad.

På sin vei til semifinalen har United eliminert Middlesbrough (3-1), QPR (1-0) og Blackburn (5-3), alle sammen på Old Trafford, og som vanlig med en herlig blanding av ungdom og rutine. Det er heller ingen grunn til å vente seg noe annet når Derby venter på motsatt banehalvdel i kveld. Spørsmålet er bare hvem som slipper til og hvem som får hvile.

Sir Alex signaliserte allerede etter søndagens FA-cupseier over Southampton at han vil nøye seg med bare få endringer, og at en av disse bærer navnet Carlos Tevez. Argentineren har tilbrakt jul og nyttår hjemme i Sør-Amerika, og er forhåpentligvis tent på å få vist seg frem fra sin aller beste side. I så fall bør det ringe alarmbjeller i hjemmegarderoben på Pride Park. Sist Carlito var i Ligacupaksjon, mot Blackburn i kvartfinalen, banket han på egenhånd inn fire av rødtrøyenes fem scoringer…

Skader og suspensjoner

Rio Ferdinand (rygg) og Wes Brown (ankel) står fortsatt over, mens Patrice Evra soner den siste av i alt fem kampers karantene.

Troppen

Kuszczak, Amos, Neville, Rafael, Vidic, Evans, O’Shea, Nani, Ronaldo, Anderson, Scholes, Carrick, Fletcher, Gibson, Possebon, Giggs, Park, Rooney, Berbatov, Tevez, Welbeck.

Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B/N

Res.

4. jan.

Southampton

FAC

B

3-0

29. des.

Middlesbrough

PL

H

1-0

26. des.

Stoke

PL

B

1-0

21. des.

LDU Quito

WC

N

1-0

18. des.

Gamba Osaka

WC

N

5-3

Powered by Labrador CMS