– Vil ikke bli som Pool-fansen

Men før fredagens kamp mot United er Derby-fansen litt smånervøse

Publisert Sist oppdatert

For bare litt over ett år siden, desember 2014, ledet Derby Championship. Supporterne hadde igjen begynt å drømme om opprykk til Premier League, men i løpet av en grusom periode fra februar til mai falt laget som en stein på tabellen. Det som var ligaledelse i desember ble til slutt til 8. plass, etter bare to seirer på de 13 siste kampene. Etter mye vingling forsvant tidligere United-assistent Steve McClaren fra Derby til jobben som Newcastle-manager, og tidligere Chelsea-, Paris St. Germain og Real Madrid-assistent Paul Clement tok over.

Spol så frem til forrige måned, desember 2015, og Derby toppet igjen Championship.

Supporterne drømte på ny.

Svak form

pclement
Paul Clement, Derby-manager.

Nå står de imidlertid med ett av 12 mulige poeng på de fire siste kampene, og sju baklengsmål på de to siste kampene.

Det bekymrer lederen av Derbys norske Supporterklubb, Sven Ole Høvring.

– Det viktigste for oss nå er å snu trenden. Vi håpet det skulle snu mot Burnley sist, men det gikk ikke. Da får vi prøve neste kamp i stedet, mot dere, for å se om det går da.

– Det er imidlertid viktigere for oss å rykke opp enn å avansere til 5. runde i FA-cupen. Vi ønsker ikke å bli som Liverpool-fansen, som alltid må si at «vel, vel, neste år…». Forhåpentligvis blir dette vår sesong, men med tanke på de siste kampene – og det som skjedde forrige sesong – så er vi nok litt smånervøse for tiden, sier Høvring til united.no.

– Hvorfor er formen dårlig?

tomince

– Mot Burnley sist hadde vi jo også to gode naboer i midtforsvaret. Vi slapp inn på to straffer og to selvmål, litt merkelig siden det er de samme gutta bak der som har bidratt til at vi har holdt nullen mange ganger før i sesongen.

– Hva tenker du om United-kampen?

– Det er ingen krise om vi taper, men jeg forventer ikke tap, for å si det på den måten. Det kan jo ikke være et bedre tidspunkt å møte dere på enn nå. Samtidig har vi selv havnet nede i grøfta formmessig etter at vi trakk dere. Likevel, det er 11 mann på hver side, og et bra resultat for oss vil kunne gi en veldig bra boost for lagmoralen videre.

Flere supportere

Derbys Supporterklubb hadde 388 medlemmer i mai 2015, noe som er en økning etter å ha ligget på mellom 300 og 350 før det. De arrangerer fellesturer til Pride Park og takket være redaktør Ketil Jakobsen og sjefsskribent Inge Haagensen gir de ut et medlemsblad som ble kåret til årets medlemsblad av Supporterunionen forrige sesong.

– Nye medlemmer. Hva har skjedd?

– Det er nok noen av de litt eldre supporterne som har funnet oss. Det er ikke så mye rekruttering nedenfra, sier han.

– Men selv er jeg bare 25 år gammel, jeg har aldri sett Derby vinne ligaen. Faren min er Derby-fan, men for meg var det faktisk en kamp mot United i 1997 som gjorde det, den Paulo Wanchope scoret i. Alle andre holdt med United, men Derby vant jo, da var det ikke noe vits for meg å holde med United. Pappa holdt også med Derby, så timingen var perfekt. Jeg har aldri angret.

– Derby, på hjemmebane, har blitt sendt på TV2 Sport Premium her i Norge to ganger tidligere i sesongen. Vi har ikke tapt…

Powered by Labrador CMS