– Han er unik

Sir Bobby Charlton mener Edwin van der Sar er en av tidenes beste United-keepere.

Publisert Sist oppdatert

I går ble nederlenderen hedret etter over 20 års tro tjeneste i fotballen, hvor han spilte både for Ajax, Juventus, Fulham og Manchester United. Foran et fullsatt Amsterdam ArenA deltok han i to kamper – for Ajax ’95 mot Nederland ’98 og for sitt eget håndplukkede drømmelag (med flere United-spillere involvert) mot dagens Ajax-stall.

Avskjeden var verdig, og 40-åringen slapp kun inn ett mål i løpet av de to showkampene. Etterpå stod legendene i kø for å hylle sisteskansen.

– Han er ingen normal keeper, sa Sir Bobby ifølge Goal.com.

– Spillerne foran han har lett for å tenke at hvis man gjør en feil, har vi fortsatt Edwin. Han har et enormt talent og er en sterk karakter. Han er kanskje den beste keeperen United noen gang har hatt, selv om man ikke må glemme Schmeichel. Men Van der Sar er unik.

Lagkamerat på landslaget gjennom mange år, Dennis Bergkamp, var en av de som var med i gårsdagens showkamper. Han forstår godt hvorfor Edwin var så populær blant United-fansen.

– Han er en vinner, sa han. – Selv på trening gir han alltid hundre prosent. Når man leverer slik han gjorde i England, blir man tatt imot med åpne armer av fansen.

– Jeg erfarte det selv. De setter virkelig pris på at man er profesjonell. Det er annerledes der enn i Holland.

Powered by Labrador CMS