«Kongen» hedres av dronningen

Denis «The King» Law hedres i dronningens tradisjonelle nyttårsliste.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en stor ære, men jeg er i sjokk. Jeg trodde dette bare var slike ting som skjedde med andre, forklarte Law da han fikk vite at han vil motta ærestittelen Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, noe enklere forkortet til CBE.

Denis Law, med kallenavnet «The King» blir hedret for sin innsats på fotballbanen, men også for sitt engasjement for veldedighet.

Foruten å score 303 mål i løpet av 602 kamper i karrieren, vant Law Ballon d’Or i 1964. Uheldigvis for Law var han skadet da United vant Europacupen i 1968, men skotten har likevel plass i United-fansens hjerter som en av klubbens desidert største spillere og står på sokkel utenfor Old Trafford sammen med George Best og Sir Bobby Charlton.

FOREVIGET: Statuen av George Best, Denis Law og Sir Bobby Charlton er meget populær.
FOREVIGET: Statuen av George Best, Denis Law og Sir Bobby Charlton er meget populær.

I motsetning til United-legendene Alex Ferguson og Bobby Charlton, kan ikke Denis Law smykke seg med tittelen «Sir» riktig ennå, ettersom det kreves en høyere æresbevisning enn den Law nå får av dronningen.

Også Gary og Phil Nevilles søster Tracy blir hedret av dronningen for sin innsats som trener for det engelske Netball-landslaget. 

Powered by Labrador CMS