Mener stallen er forsterket

BOSTON: Klubblegende Denis Irwin snakker eksklusivt til united.no om det Sir Alex Ferguson har foretatt seg på overgangsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Govan-mannens lommebok har stått vidåpen så langt i dette overgangsvinduet, og skotten har allerede hentet inn tre nye fjes til Old Trafford. Samtidig har 69-åringen for alvor startet slankingen av den brede Manchester United-stallen.

Til tross for de mange utskiftningene, og det faktum at listen over spillere som har forlatt klubben i sommer er lang, vil ikke Denis Irwin høre snakk om at mannskapet Fergie nå rår over er svekket.

Snarere mener klubblegenden at troppen, sammenliknet med fjoråret, er forsterket.

– Sjefen har handlet klokt og godt, og jeg er svært tilfreds med kjøpene av Phil Jones og Ashley Young, sier han eksklusivt til united.no.

Hva med David De Gea?

– Ja, jeg skulle til å si det – det er et usikkert kort her. Jeg setter spørsmålstegn ved keepersituasjonen, for jeg har ærlig talt ikke sett nok av De Gea til å gi noen vurdering. Men det er ingen tvil om at Van der Sar er et stort tap, forklarer Irwin, og legger til:

– Samtidig, om du ser på de andre spillerne som har forlatt klubben, var det få av dem som fikk særlig med spilletid. Owen Hagreaves gikk bare skadet, Wes Brown spilte knapt i hele fjor, mens Scholes bare fikk kamper her og der, poengterer han.

Ikke bekymret over utskiftningene i forsvaret

Forrige sesong var Manchester United-forsvaret i perioder rammet av voldsomme skadeplager. Likevel har Sir Alex Ferguson valgt å selge unna duoen John O’Shea og Wes Brown.

Denis Irwin ser imidlertid ingen grunner til å bekymre seg for dekningen i de bakre rekker.

– Nei, vi har mer enn nok av forsvarsspillere. Og den bakre rekka vår består av en strålende miks av gammelt og ungt og rutine og ungdommelig pågangsmot. I Rio og Vidic har vi verdensklasse, og de blir viktige i læringsprosessen både for Jones og for Rafael og Fabio, konkluderer han.

Iren setter også sin lit til at Da Silva-brødrene tar ytterligere steg den kommende sesongen.

– Vi vet hva Rafael står for, og han er i pole-position til å gjøre høyrebacken til sin. Samtidig har han en erstatter (dersom han skulle bli skadd) og utfordrer i broren Fabio, som jo fikk startplass i Champions League-finalen. De kommer bare til å bli bedre og bedre, og det er ingen tvil om at Uniteds fremtid på backplass ser veldig lys ut.

Håper Fergie kjøper en midtbanemann

Irwin, som nå jobber innenfor mediebransjen, følger Silly Season tett – både i forbindelse med jobb og som den ivrige Manchester United-supporteren han er.

Og 45-åringen går så langt som å krysse både fingre og tær for at Sir Alex Ferguson ikke er ferdighandlet. Irwin ønsker seg nemlig en midtbanemann med offensiv slagkraft.

– Det mest optimale hadde vært å kjøpe ferdig før laget dro på pre-season, men husk at det enda er lenge igjen av overgangsvinduet. Og jeg er ganske sikker på at Fergie er på utkikk.

Hvem håper du blir signert?

Det er neimen ikke godt å si. Vi blir aet til Samir Nasri, Wesley Sneijder og Luka Modric, og ærlig talt ville jeg blitt storfornøyd om vi fikk kloa i én av dem. De er komplette spillere alle tre, avslutter Irwin håpefullt overfor united.no.

Powered by Labrador CMS