Utpeker byrivalen til gullkandidat

Denis Irwin sier til united.no at han foreløpig ikke ser noen grunner til at ikke Manchester City skal være med å kjempe om ligagullet.

Publisert Sist oppdatert

Den 35 år lange pokaltørken er over, og grunnlaget for mer jubel er lagt etter å ha endt som nummer tre i ligaen sist sesong. Nå opplever Manchester City endelig at de blir tatt skikkelig på alvor.

I et intervju med united.no, røper Denis Irwin til og med at han anser Roberto Mancinis gutter som Manchester Uniteds argreste utfordrer til ligagullet. 45-åringen begrunner det hele med at klubbens italienske manager rår over et mannskap som harmonerer med klubbens høye ambisjoner.

– De har økonomien til å hente akkurat hvem de vil, de har en god manager, og ikke minst er de allerede i besittelse av en stor, bred stall full av stjerner. De viste i fjor at de mener alvor, og kommer samtidig bare til å bli bedre og bedre utover, advarer Irwin overfor united.no.

Selv om United-legenden i skrivende stund sier han ikke ser noen grunner til at ikke City skal være med å kjempe om ligagullet, tar han samtidig et stort forbehold når han utroper byrivalen til hovedutfordrere.

– Slik mannskapet til Mancini ser ut per dags dato, står det ikke tilbake for noen. Men hovedårsaken til det er først og fremst Carlos Tevez. Han er en fantastisk spiller for dem, og jeg vil ikke lenger anse City som Uniteds hovedutfordrere dersom han forsvinner, poengterer 45-åringen.

City har riktignok hentet inn Sergio Agüero og Gäel Clichy, men ellers har den styrtrike klubben holdt seg forholdsvis rolige på overgangsmarkedet. Irwin innrømmer at han stusser litt over rivalens manglende overgangsaktivitet, men er likevel ikke i tvil om at rivalens kandidatur er styrket.

– Jeg tror ikke City hadde hatt vondt av å signere hverken en sentral midtbanespiller eller en ny kantspiller, men husk samtidig at de har fått ett år til på seg. Sånn sett – og inntil Tevez eventuelt forlater klubben – er de i hvert ikke blitt noe svekket, mener han.

Powered by Labrador CMS