Legen

Jubler over Sancho-nyheten: – Woooo! Det er så vakkert!

Rio Ferdinand og Denis Irwin lar seg begeistre over at Jadon Sancho er i ferd med å bli United-spiller.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kom bekreftelsen alle med hjertet i United har ventet minst ett år på allerede – United og Dortmund er enige om en overgangsavtale for Jadon Sancho.

Det er dog viktig å understreke at engelskmannen ikke er United-spiller helt ennå.

I Uniteds annonsering av avtalen tar klubben nemlig forbehold om at alt det kontraktsmessige og alt som har med den medisinske sjekken å gjøre går i orden, noe som først vil skje etter at Sancho er ferdig med å representere England under EM.

Det stopper likevel ikke to United-legender fra å komme med et aldri så lite Sancho-jubelbrøl.

Ferdinand: – Det er så vakkert

Bokstavelig talt i tilfellet Rio Ferdinand.

– Woooo! Sancho har ankommet! Sancho er her! sier Ferdinand i en video publisert på sin egen Youtube-kanal, før han legger til:

– Det er så vakkert.

LES OGSÅ: Derfor varierer prisanslagene

Den tidligere United-stopperen mener det er flere grunner til at Sancho kommer til å lykkes i Premier League og United, blant annet tallene på mål og målgivende pasninger fra Dortmund, som Ferdinand mener taler for seg selv.

riof
GLAD MANN: Rio Ferdinand er i ekstase over at United har sikret seg Jadon Sancho.

Stopperikonet legger til at personligheten og karakteren til Sancho også er imponerende. Ferdinand forklarer dette med at unggutten sa nei til Pep Guardiola og Manchester City for å utvikle seg videre i Borussia Dortmund, et valg Ferdinand mener kan likne på det Paul Pogba gjorde da han dro til Juventus i 2012.

– Jeg har troen på Jadon Sancho. Han har hatt press og forventninger på seg siden han var liten, og han hadde motet til å forlate Manchester City for å spille i utlandet.

LES OGSÅ: «Sancho-overgangen har tatt sin tid, men det er faktisk et positivt tegn»

Ferdinand mener at United nå har sikret seg en kantspiller som evner å se situasjoner klart, selv om han beveger seg i full fart, en spiller som tiltrekker seg spillere og skaper ubalanse i motstanderens rekker, og ikke minst – en spiller som kan slå innlegg.

– Vi har ikke hatt en ving som går på utsiden for å legge inn, verken på høyre- eller venstrekanten. Han bruker begge bein og kan spille i begge posisjonene, sier Ferdinand og forklarer at Mason Greenwood ikke er den samme utpregede kantspilleren:

– Uansett hvor bra Greenwood har gjort det, er dette United, som alltid har assosiert seg med kantspillere. Gjennom klubbens suksessperioder har det alltid vært vinger der til å ta med seg ballen på utsiden og legge innlegg.

RB Leipzig v Borussia Dortmund - DFB Cup Final 2021
SERVITØR: Jadon Sancho har levert målgivende pasninger til Erling Braut Haaland i Dortmund. Nå skal han gjøre det samme for Edinson Cavani og Marcus Rashford i United.

Selv om Sancho har gode egenskaper som tilrettelegger, er han ikke ufarlig foran mål heller, noe 49 mål på de siste tre sesongene viser. Ferdinand konkluderer med at Sancho rett og slett vil bli en vanskelig spiller å møte for sine nye motstandere i Premier League.

– For en back er dette forferdelige nyheter.

Irwin: – Bør kunne passe inn med en gang

En annen som lar seg begeistre av Sancho-avtalen, er tidligere United-back Denis Irwin.

Også iren har lagt merke til den imponerende statistikken Sancho tar med seg fra tiden i tysk fotball, der han i tillegg til 49 mål har levert 20 mål i hver og en av de siste tre sesongene.

– Han er en fantastisk spiller. Se på antallet mål og målgivende pasninger han leverte for Borussia Dortmund i Bundesliga i fjor. Han har også mye erfaring selv om han er en ung gutt, ettersom Dortmund er et stort lag som har mye støtte, sier Irwin til manutd.com.

JUBEL: Denis Irwin er glad for at United har kommet til enighet med Borussia Dortmund.

Irwin mener Sancho har fordelen av å kjenne engelsk fotball godt, samt at han naturligvis ikke trenger å akklimatisere seg til England, noe som gjør at han vil være i stand til å lande på beina etter United-overgangen.

– Han bør kunne passe inn med en gang, og jeg gleder meg virkelig til å se ham spille.

LES OGSÅ: Sancho på vei – dette er det vi får

Videre sier Irwin at en spiller av Sanchos kvalitet også vil hjelpe Ole Gunnar Solskjær ved å skape mer konkurranse om plassene. I tillegg mener Irwin at Sancho vil bidra til en økt trussel i United-angrepet.

– Du kan ikke stole på at spissen scorer hele tiden. Sancho har et øye for mål og han bringer spenning. Når han får ballen er han kvikk og direkte, og jeg gleder meg skikkelig til å se ham. Det gjør jeg virkelig.

Powered by Labrador CMS