Ryktesaker, uke 12

OPPDATERT 09.20: Mens Tom Cleverley dobler lønna vil midtbanekollega Anderson bort for å finne VM-formen.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at dere som elsker dem enkelt finner frem, og dere som misliker rykter lett kan holde dere unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. mars:

09.20: Saint Etiennes Kurt Zouma har imponert i fransk Ligue 1 i år og nå ønsker 18-åringen seg til en større klubb i sommer. Zouma har fått 32 kamper til tross for sin unge alder og United skal være blant klubbene som følger midtstopperen.

09.15: Skal vi tro Daily Mirror kan Tom Cleverley vente seg ny kontrakt og kraftig lønnsøkning den nærmeste tiden. 23-åringen har kontrakt til 2015, men Ferguson skal være forberedt på å belønne midtbanespilleren som etterhvert har spilt seg til en sentral rolle for serielederen. Cleverley tjener i dag 35 000 pund i uka og skal nå få en lønn som matcher lagkamerat Danny Welbecks nye kontrakt som er verdt det dobbelte.

09.00: Dersom nevnte Mangala skulle finne veien til Old Trafford er det mye mulig at han møter tidligere Porto-spiller Anderson i utgangsdøra. Brasilianeren skal nemlig være bekymret over manglende spilletid og ønsker seg nå vekk for å øke sjansene for å spille seg til en plass i VM på hjemmebane i 2014, ifølge Goal.com. Et utlån til nettopp Porto skal være aktuelt, og også flere sør-amerikanske klubber skal være interesserte i 24-åringen.

08.45: Gårsdagens store rykte inneholdt Ezequiel Garay, men i dag mener Daily Star at det er Portos Eliaquim Mangala som skal erstatte Rio Ferdinand og ikke argentinske Garay. United har allerede Evans, Jones og Smalling på plass i de bakre rekker for fremtiden, men Ferguson skal være bekymret for helsen til aldrende Ferdinand og Vidic. 22 år gamle Mangala er fransk og kom til Porto i 2011 fra Standard Liège. Manchester City, Tottenham og Milan jakter også mannen med det herlige navnet.

Lørdag 23. mars:

08.10: Den argentinske landslagsstopperen Ezequiel Garay har figurert i denne ryktespalten tidligere, og skal man tro Daily Mirror har United nå gått skrittet lenger. Med rapportert interesse fra både Chelsea og Barcelona har Fergie sett seg nødt til å handle raskt, og skal nå være i forhandlinger med Benfica om den tidlgere Real Madrid-spilleren.

Fredag 22. mars:

15.35 Flere portugisiske medier melder at Manchester United og Benfica har blitt enige om en overgangssum på €20 millioner for den argentinske forsvarsspilleren, Ezequiel Garay. Dersom meldingen medfører riktighet, vil 26-åringen bytte Estádio da Luz ut med Old Trafford fra sommeren av.

08.40 Torino-klubben Juventus vil jakte på Javier Hernandez dersom de mislykkes i å lokke Luis Suarez bort fra Liverpool. Serie A-lederne har allerede sikret seg Athletico Bilbao-spissen Fernando Llorente fra sommeren av, og er nå på utkikk etter en som kan spille sammen med ham.

08.20 Borussia Dortmunds Mario Götze innrømmer klart og tydelig at han er åpen for tanken på en overgang til Manchester United. Samtidig innrømmer han at det nok kan ta sin tid før et slikt skritt vil kunne la seg gjennomføre. Den 20 år gamle offensive midtbanespilleren anses som en av Europas mest lovende spillere og blir fulgt med interesse av en rekke storklubber. Ifølge Daily Mail sier Götze til den tyske tv-kanalen Sport1, at: – Klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United er attraktive for meg. Spill i en annen toppliga ville ha hjulpet til med å utvikle spillet mitt. På den annen side trives jeg godt i Borussia, så en overgang ligger nok et stykke unna i tid. Götzes kontrakt med Bundesligaklubben utløper sommeren 2016.

Torsdag 21. mars:

08.20 United kjemper med Juventus, Benfica og Liverpool om Vasco da Gamas brasilianske landslagsstopper, Anderson Vital da Silva. Som følge av at klubben hans har store økonomiske problemer, vil 24-åringen, som på folkemunne er best kjent som Dedé, under enhver omstendighet bli solgt til sommeren. Det er Daily Mirror som skriver dette, og siterer i den forbindelse uttalelser Vasco-direktør Cristiano Koehler kom med tidligere denne uken. Det antydes en prislapp på rundt £15 millioner, men med flere interesserte parter på banen kan det ende med den reneste auksjonen. Dermed kan prisen fort bli atskillig høyere enn som så.08.10 Portos 21 år gamle colombianske kantspiller, James Rodriguez, har igjen inntatt førsteplassen på Uniteds ønskeliste. Dette skriver MailOnline i dag. Utkjøpsklausulen på £36 millioner må riktignok innfris; men med Nani og Anderson på forhandlingshånden mener nettstedet at United er i god posisjon til å få mannen de lenge har vært på jakt etter.

Onsdag 20. mars:

15.10 talkSport skriver at PSVs ettertraktede midtbanespiller Kevin Strootman har varslet alle som måtte være interessert i hans tjenester, om å ta kontakt for å diskutere en sommerovergang. I likhet med Alexis Sanchez (se under 13.45) har også Strootman tidligere vært nevnt i forbindelse med Manchester United, uten at det så langt har blitt noe mer enn snakk. Også AC Milan har tidligere signalisert interesse for den 23 år gamle nederlandske landslagsspilleren.13.45 For et par år siden var den daværende Udinese-vingen Alexis Sanchez en flittig gjenganger i denne ryktespalten. United var svært interessert i å hente den chilenske landslagsspilleren til Old Trafford, og så lenge ut til å ville lykkes. Men så, sommeren 2011, dukket Champions League-vinnerne Barcelona opp på arenaen, og dermed var Sanchez solgt. Overgangen til mektige Camp Nou har imidlertid ikke blitt helt slik spilleren selv eller Barca-ledelsen hadde håpet på. Sanchez har slitt med å få spilletid, og det har ikke gått helt ubemerket hen hos klubber rundt omkring. Ifølge Daily Mail er Sir Alex Ferguson en av dem som nøye følger utviklingen, og det samme err manager-kollega Arsene Wenger i Arsenal. Siste nytt er at også Juventus står klare med kredittkortet dersom Barcelona skulle gå med på å selge sin chilenske vingspiller.

12.45 Paris Saint Germains 20 år gamle midtbanespiller Marco Veratti, ble allerede for en måneds tid siden koblet opp mot interesse fra Manchester United. Den bare 165 centimeter høye Italieneren har imponert stort siden sist sommers overgang fra Pescara, og anses som en passende langtidserstatter for Paul Scholes. Men fra før er det kjent at United må regne med hard konkurranse fra Barcelonaen, og nå melder talkSport at også Liverpool har meldt seg på i kampen om midtbanemannen som gjerne sammenliknes med en viss Andrea Pirlo.

Tirsdag 19. mars:

21.15 Danske Anders Lindegaard har fått minimalt med spilletid etter at David de Gea fant formen og har ikke spilt siden 4-3 seieren over Reading i desember. Nå skriver sporten.dk at flere Premier League-klubber står klare til å hente 28-åringen. West Ham skal allerede ha kontaktet United om et eventuelt kjøp, mens Fulham også skal være interessert.

16.40 Uniteds ferskeste signering Wilfried Zaha møter i dag FA hvor han skal forklare seg etter gesten han gjorde mot Leeds-fansen 9. mars. Ifølge Daily Mail skal Zaha ha blitt advart av Manchester United om at lignende oppførsel – tross mishagsytringer fra tribunen – ikke vil tolereres når han slutter seg til laget i sommer.

16.30 19 år gamle Julian Draxler har gjort det godt i Schalke-trøya i år og har tiltrukket seg oppmerksomhet fra rødt og blått lag i både Manchester og Milano ifølge Sky Sports. Tyskeren har 68 kamper for Schalke 04 og tre landskamper.

08.40 United forbereder et sommerbud på Stoke-keeper Asmir Begovic, i hvert fall om vi skal tro på John Percy i The Telegraph. Percy passer imidlertid på å legge til at United må vente seg konkurranse både fra Arsenal og Chelsea, og at en eventuell overgangssum dermed vil havne på over £20 millioner. Det vil bety ny solid United-rekord i kategorien «keeperkjøp», men vil i det minste få Stoke-ledelsen til å gni seg godt i hendene ettersom klubbens forlangende i utgangspunktet er ventet å ville ligge på rundt £15 millioner. PS: John Percy mener at Anders Lindegaard forsvinner til sommeren.08.00 MailOnline skriver at United hadde speidere på plass for å følge Benfica-forsvareren Ezequiel Garay i i helgens Primeira Liga-kamp mot Vitoria Guimaraes. De fikk blant annet se 26-åringen sette inn ett av målene i kampen som Lisboa-klubben til slutt vant med 4-0. Samme kilde melder også at United holder øye med FC Københavns 193 centimeter høye spiss Andreas Cornelius. Cornelius, som fulgte 20 år sist lørdag, har tre landskamper for Danmark.

Mandag 18. mars:

12.00: Stuart Mathieson i Manchester Evening News følger United tett. Mandag skriver han at Nani, Anderson, Scholes og Fletcher kan forsvinne fra United allerede til sommeren. Ifølge Mathieson er Uniteds manglende vilje til å tilby Nani et akseptabelt kontraktsforslag et klart tegn på hvordan United vurderer situasjonen. I tillegg er klubben usikker på Anderson ettersom han etter seks år i United fortsatt ikke har tatt en sentral rolle i laget. Når det gjelder Paul Scholes og Darren Fletcher har skader og sykdom spilt inn, men det skal være usikkert om Scholes tilbys nye kontrakt, og det er selvsagt også usikkert om Darren Fletcher, som sliter med ulcerøs kolitt, kan komme tilbake som den han en gang var.

Powered by Labrador CMS