– Viktigst å forsterke midtbanen

Øverst på Dag Langerød og Eivind B Holths liste: Midtbanespiller.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær er ansatt som permanent manager, men hvordan skal United-troppen bygges videre?

Det er et av hovedspørsmålene blant United-fansen, og Supporterklubbens Bjarte Valen, Eivind B. Holth, Dag Langerød og Håkon Aaberge tok en intern diskusjon.

I løpet av de fire neste dagene får du våre meninger om behovet for forsterkninger på backene, stopperplass, midtbanen og i angrepet.

ONSDAG: Forsterkninger på stopperplass
TORSDAG: Høyreback-situasjonen
FREDAG: Den sentrale midtbanen
LØRDAG: Angrepsrekka

Defensiv eller mer offensiv?

– Jeg mener den viktigste oppgaven til United i sommervinduet blir å signere en ny defensiv midtbanespiller, begynner Eivind Holth.

Dag Langerød gliser av starten.

Han tenker nemlig bittelitt annerledes.

– Jeg mener også at en sentral midtbanespiller er viktigst, men hvis man ser på stallen vår slik den er i skrivende stund, så mener jeg at den nye spilleren må ha klare offensive kvaliteter. I systemet vårt nå så ser jeg altså mer etter en indreløper-type enn den rene defensive spilleren. I en midtbanetrio så trengs det mer kreativ kraft enn det vi nå har.

– Så vil selvsagt en eventuell Ander Herrera-exit endre på mye. Da må vi ha to mann inn her, sier Langerød.

– Det som er sikkert, sier Bjarte Valen.

– Det er at en ny sentral midtbanespiller må inn.

– Selv liker jeg veldig godt en type som Miralem Pjanic i Juventus. Bosnieren er 28 år gammel og ekstremt verdifull for Juventus så det spørs nok om de vil selge, men han er mye mer kreativ enn Ander Herrera og kan også være en defensiv playmaker. Han er taktisk god også, har mange strenger å spille på og virker tilpasningsdyktig i flere posisjoner, sier Valen.

MØTTE UNITED: Pjanic, her ved siden av Paul Pogba da United møtte Juventus tidligere i sesongen.

– Kan løse mye defensivt

Eivind Holth er imidlertid klar på at det, slik stallen ser ut nå, er en erstatter for Nemanja Matic United først og fremst må se etter.

– Matic var i begynnelsen en riktig og viktig brikke i systemet til José Mourinho, men det siste året har vist at han ikke har alle kvalitetene et anker i United trenger. Han fikk, som de fleste andre, et oppsving etter at Solskjær overtok, men mangler forflytningsevne og tempo. Vi har også sett eksempler på at touchet og pasningene ikke sitter som før.

– Kort oppsummert: Han er ikke den spilleren som kan skjerme forsvaret.

– Det virker som om de fleste er enig i at den defensive strukturen må forsterkes, men jeg tror løsningen kan være å erstatte Matic, ikke nødvendigvis å hente en rutinert midtstopper, sier Holth. 

Merk: Holth tar gjerne en stopper også. Se vår vurdering om stopperne her.

Og fortsetter ivrig.

– Fotballen Solskjær spiller krever temposterke spillere, både offensivt og defensivt, og vi har allerede sett hva Paul Pogba kan utrette hvis han får frihet. Selv trodde jeg at Fred kunne overta stafettpinnen, men Mourinho uttrykte tidlig at han ikke stolte på brasilianerens ferdigheter defensivt.

– En moderne defensiv midtbanespiller som N’Golo Kanté ville vært perfekt. I England snakkes det mye om Declan Rice, som har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Wilfried Ndidi i Leicester kan være et spennende alternativ. I Frankrike har Lyons Tanguy Ndombélé blitt stemplet som «den nye Michael Essien», noe som jo høres forlokkende ut. Adrien Rabiot har også blitt nevnt, sier Holth.

– Skeptisk til en så sentral mor…

– Rabiot? Det blir nei takk til fra meg til ham, svarer Langerød.

UTE I KULDEN: Adrien Rabiot er satt på sidelinjen i PSG, og forsvinner til sommeren.

– Leser man seg opp på forhistorien der, med moren, så har det vært så mye rart over mange år at jeg ville vært skeptisk til å ha en spiller med en så sentral mor som virker å blande seg i det aller meste.

– Én ting er hvilke kvaliteter en spiller har, men vi trenger spillere med ekstremt gode holdninger nå, og jeg er skeptisk til en som hele tiden til en viss grad styres sterkt fra en mor som har blandet seg inn og stilt krav rundt sønnen hele veien. Det er i alle fall mitt inntrykk fra utsiden av.

Herrera mer defensivt alternativ?

– Personlig, før ryktene kom om Ander Herrera til PSG, så tenkte jeg at Herreras kjappe bein, evne til å dekke rom og gode timing i gjenvinningsspillet kunne blitt flyttet bakover til den defensive midtbanerollen. Det eneste jeg ville vært usikker på er pasningsspillet hans i rollen, siden jeg synes han for ofte er feig der, i alle fall i indreløper-rollen fortsetter Langerød.

– Etter de siste ryktene forventer jeg imidlertid nærmest nå at Herrera forsvinner.

– Jeg mener imidlertid at kravet til en ny midtbanespiller, eller eventuelt to spillere, må være at de er toveis, altså at de kan bidra enda mer offensivt.

– Jeg, som mange andre, har latt meg imponere av Ruben Neves. Så skal jeg innrømme at jeg ikke har sett nok av Sporting Lisboas Bruno Fernandes, men han ble vel årets spiller i Portugal forrige sesong og har vel 26 mål og 14 assist denne sesongen. Da er jeg i alle fall nysgjerrig, selv om United nok har bra kontroll på ham etter mye speiding i Portugal. Men dette er vanskelig: Vi må ha rett type, en type med høyt toppnivå og bra minstenivå. Vi har dessverre for mange spillere, også av våre beste, som er for ustabile.

– Nå er Matic vårt defensive førstevalg, og Pogba og Herrera indreløperne. Ideelt sett bør Matic erstattes av noe med mer tempo, mens Herrera bør erstattes av noe som er mer kreativt. Begge deler vil kunne bli helt avgjørende både når vi dominerer banespillet og i kontringsspillet.

– Og som jeg har sagt om de andre posisjonene: Det viktigste i sommer er at vi fyller på med kvalitet. Det er i alle fall min grunntanke.

STERKE RYKTER: Ryktene om en Ander Herrera-overgang til PSG blir stadig sterkere.

Real Madrids Toni Kroos kobles jevnlig til United, men Bjarte Valen er skeptisk.

– Ja, han tikker mange av boksene, men jeg merker at jeg er lunken. Er han ikke litt på vei ned? Han nærmer seg 30, har kontrakt med Real frem til 2022 og er ganske sentral for Zidane. Han er vel neppe en Real Madrid faktisk vil kvitte seg med.

I den grad man faktisk skal håpe eller tro at Herrera fortsetter, så ser Langerød for seg følgende midtbanekonstellasjon neste sesong.

– Defensivt: Matic, Herrera og McTominay. Offensivt har vi Pogba, men Mata er i alle fall ikke god nok mot de beste, jeg er fortsatt skeptisk til Pereira som noe annet enn et alternativ bak de beste og Lingard faller litt mellom to stoler hvis han skal vurderes til en ren indreløper-rolle. Vi mangler noe stort her, uten at jeg skal fastslå at det må bli en helt konkret spiller. Noe av arbeidet får jo United og Solskjær gjøre selv også, sier han glisende.

Disse midtbanespillerne har blitt koblet til United de siste ukene:

Declan Rice: Flere har rapportert at han er ønsket av Solskjær, West Ham har også uttalt at han kan være til salgs, men 20-åringen har kontrakt frem til 2024. Han vil derfor koste en god slump med penger.

DEBUTERTE FOR ENGLAND: Declan Rice fikk sine to første landskamper for England i mars.

Saúl Ñíguez: Atletico Madrid-spilleren ønsker visstnok en overgang til Premier League i sommer. ESPNs United-journalist Rob Dawson skrev nylig en sak om at United er interessert, men at det kunne koste hele utkjøpsklausulen på 150 millioner euro for å få kloa i 24-åringen.

Ivan Rakitic: Det er mest spansk presse som har nevnt Barcelona-spilleren som en mulig mann til Premier League og United. Prisen for 31-åringen skal være rundt 40-50 millioner pund.

Adrien Rabiot: Kobles sterkest til Real Madrid og Barcelona, men det som lenge virket å være klart har altså foreløpig ikke blitt det. Kanskje er det derfor andre muligheter (United?) for franskmannen. Det er i alle fall så vidt blitt nevnt at United skulle være interessert.

Bruno Fernandes: Det er først og fremst også portugisisk presse som har koblet den målkåte Sporting-spilleren til en overgang til England. Det nevnes en mulig pris på 70 millioner euro for spilleren som har laget vanvittige 40 målpoeng denne sesongen (26 mål, 14 målgivende)

Marco Verratti: Er blitt nevnt mot United, men igjen – mest fra utenlandsk presse. Er også en nøkkelspiller i PSG, så blir nok vanskelig å få ham vekk derfra.

Toni Kroos: Med Zidane tilbake i Real Madrid så er nok Kroos mer fornøyd, men det skal nevnes at det har vært rapporter som nevner at han er interessert i et klubbytte. Da har en pris på om lag 50 millioner pund vær nevnt.

Tanguy Ndombele: Lyon-spilleren er blitt koblet til de fleste etter en stor sesong i den franske klubben. Prisen for 22-åringen er nevnt i størrelsesordenen 63-68 millioner pund.

Powered by Labrador CMS