Guttet

Fullroser Maguire: – Verdensklasse

Publisert Sist oppdatert

Declan Rice er ett av flere navn som nevnes i forbindelse med en United-overgang dette overgangsvinduet, selv om linken nok ikke er like sterk som den til Borussia Dortmund-spiller og landsmann Jadon Sancho.

LES OGSÅ: Ukens ryktebørs

Dersom West Hams eminente midtbanemann skulle finne på å ta turen til Old Trafford i løpet av sommervinduet, er det likevel en ting som er klinkende klart, nemlig 22-åringen i så fall vil spille under en kaptein han har meget høy respekt for, i Harry Maguire.

– Han er utrolig. Fra første gang jeg møtte «H» har han vært helt topp mot meg og guttene. Han har hatt et tøft år, men jeg synes han viser hvor sterk han er mentalt, uttaler Rice ifølge Manchester Evening News.

Mener Maguire har motbevist kritikerne etter Mykonos

Det tøffe året Rice sikter til startet med bruduljer, arrestasjon og rettssak på Maguires ferie i Hellas, før United-stopperen ble utvist i en kamp mot Danmark, da han endelig var tilbake på det engelske landslaget.

Czech Republic v England - UEFA Euro 2020: Group D
TILBAKE PÅ BANEN: Harry Maguire returnerte tirsdag etter halvannen måned på sidelinjen.

Siden har klubbkapteinen måttet se Uniteds sesonginnspurt, samt sommerens to første EM-kamper, gå fløyten etter å ha pådratt seg en skade.

– Etter det han gikk gjennom, spilte han fortsatt kamper. Han ble utvist, som åpenbart var et vanskelig punkt, men vi visste fortsatt hvor god han var, sier Rice og fortsetter:

– Det var mye kritikk fra fans og eksperter i media, som spurte seg om han var verdig å spille for England og være United-kaptein. Hvordan han spilte her om dagen viser deg at han er det, og det gjør også tiden i United før skaden.

– Helt avgjørende, både for oss og United

Tirsdag var nemlig den engelske stopperkjempen tilbake igjen på banen etter det halvannen måned lange skadeavbrekket, da England tuktet Tsjekkia og tok seg videre til finalerundene som gruppevinnere.

Foran Maguire i startoppstillingen sto United-lenkede Rice, som ikke legger skjul på hvor viktig forsvareren er, både for landslag og klubblag.

– Han er helt avgjørende, både for oss og United. Han er en leder, han er sterk, han er utrolig med ball og han spiller flotte pasninger inn i midten. Han er alltid veldig tøff å spille mot, fordi du vet hva du møter, og det å spille med ham er helt spesielt.

West Ham United v Southampton - Premier League
FULLROSER MAGUIRE: Declan Rice henter frem store og gode ord om mannen som blir hans klubbkaptein dersom han melder overgang til Old Trafford i sommer. Her sammen med Jesse Lingard.

Rice forteller at det er en fornøyelse å spille som sentral midtbanespiller foran Maguire.

– Han snakker alltid med deg og gir deg alltid ballen. Som sittende midtbanespiller er han og (John) Stonesy folk du vil ha bak deg, fordi de snakker deg opp og alltid prøver å finne deg med ballen, sier Rice og fortsetter:

– De er midtstoppere i verdensklasse. Jeg kan ikke rose ham (Maguire) nok og han er en tvers igjennom topp familiemann, avslutter West Hams kanskje mest ettertraktede mann.

Powered by Labrador CMS