Deano (2)

Trodde United-sjansen var forspilt etter tabbe mot Liverpool

Veien til Uniteds førstelag har vært veldig lang for Dean Henderson. Da kommer det godt med å ha en selvtillit som tilsynelatende er helt i verdensklasse.

Publisert Sist oppdatert

I den nyeste spesialepisoden av United We Podcast hører du blant annet om det kontroversielt keeperbyttet Sir Alex Ferguson foretok seg før FA-cupfinalen i 1990.

Nå går det potensielt mot et nytt viktig keepervalg i Manchester United. Ole Gunnar Solskjær har nemlig to særdeles begavede målvakter i sin stall, og spørsmålet er om David de Gea eller Dean Henderson er komfortable med å se den andre vokte buret i enda en sesong på Old Trafford.

Hør spesialepisoden om den viktige 89/90-sesongen her:

Mener selvtilliten er et viktig våpen

I podkasten kan du høre mer om Les Sealey, mannen som hadde «selvtillit som en tungvektsbokser». Den formuleringen er i aller høyeste grad gjeldende også for 24-årige Dean Henderson.

I en video publisert på Youtube-kanalen UMM, blir Henderson bedt om å ta stilling til en rekke påstander, og svare på om disse stemmer eller ikke.

Til påstanden «din selvtillit er blant dine største styrker» svarer sisteskansen selvsikkert:

– Det er sant.

Manchester City v Manchester United - Premier League
SMILENDE GLADE: Dean Henderson og Scott McTominay kunne begge juble for 2-0-seier mot byrival City.

Henderson har hatt en noe annerledes vei til toppen. Fra 2016 til 2019 var han på utlån i fire forskjellige klubber lenger ned i det engelske ligasystemet, før han imponerte i Premier League sammen med lagkameratene i nyopprykkede Sheffield United.

24-åringen sier at han tidlig skjønte at han måtte jobbe utenfor United-systemet for å komme seg opp og frem, i og med at klubben hadde et såpass soleklart førstevalg i David de Gea.

– Gjennom reisen jeg har vært på de siste seks årene, er det ingen som har gitt meg noe som helst gratis. Jeg visste at hvis jeg skulle få det til, måtte jeg gjøre det på den harde måten.

– Jeg hadde en keeper foran meg på den tiden som sannsynligvis var den beste keeperen i verden. Hadde jeg blitt i United, hadde det ikke vært noen måte for meg å bryte gjennom på.

VERDENSENER: David de Gea har lenge markert som én av verdens beste keepere. Her redder han straffe mot Everton i FA-cupsemifinalen i 2016.
VERDENSENER: David de Gea har lenge markert som én av verdens beste keepere. Her redder han straffe mot Everton i FA-cupsemifinalen i 2016.

– Jeg måtte dra ut, jeg måtte prestere og gjøre det bra, og bare ha styrken til å komme meg opp igjen hver gang det trengtes.

Trodde United-sjansen var oppbrukt

Henderson, som mener at han med «én million prosent» sannsynlighet kommer til å være førstekeeper for England i fremtiden, forteller at selvtilliten har kommet godt med gjennom karrieren.

Blant annet var den viktig etter den grove tabben han gjorde i 1-0-tapet for Liverpool med Sheffield United foregående sesong. Henderson så ut til å gjøre en komfortabel redning på skuddet til Giorginio Wijnaldum, men slapp i stedet ballen klønete mellom beina og over streken.

TABBET SEG UT: Her har Dean Henderson nettopp fomlet et Liverpool-skudd inn i eget mål. Det skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen.
TABBET SEG UT: Her har Dean Henderson nettopp fomlet et Liverpool-skudd inn i eget mål. Det skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen.

Det var et vanskelig øyeblikk for den unge keeperen.

– Jeg tenkte litt at «United-karrieren har forsvunnet for meg nå», fordi det var mot Liverpool. Men så rundet jeg hjørnet og spilte en ny kamp. Det som er bra med fotballen, er at du alltid får den muligheten til å prøve igjen.

Henderson forteller at han fulgte opp tabben med en rekke av gode prestasjoner.

– Jeg tror jeg holdt nullen i tre kamper og vant bestemannsprisen i kampene etter det.

– Forhåpentligvis får jeg muligheten på heltid

Selvtilliten kommer også godt med for en Henderson som har måttet tilbringe mesteparten av inneværende sesong på benken.

Spilletiden har i stor grad kommet i form av sporadiske cupkamper, der han riktignok har gjort det godt og sluppet inn få mål.

Keeperen forteller at det kan være hardt å vente flere uker mellom kampene.

– Det har faktisk vært litt vanskelig, fordi å spille store kamper en gang hver tredje eller fjerde uke er tøft. Men spiller du for United, må du være villig til å gjøre det harde arbeidet.

– Ingen kommer til å gi deg muligheten gratis, så du må bare fortsette å jobbe hardt for det. 

HØYTFLYVENDE: Dean Henderson har fått en rekke kamper i David de Geas barselfravær. Nå er spørsmålet hvem av de to som får plassen mellom stengene.
HØYTFLYVENDE: Dean Henderson har fått en rekke kamper i David de Geas barselfravær. Nå er spørsmålet hvem av de to som får plassen mellom stengene.

Nå satser den selvsikre sisteskansen på å rive til seg plassen fra David de Gea for godt.

– Forhåpentligvis får jeg muligheten på heltid.

Sammenlikner seg selv med Harry Kane

Gjennom intervjuet er det åpenbart at selvtilliten er på plass hos Henderson.

Burvokteren svarer bekreftende på at han pleide å kunne rive ost med magemusklene, at han var den kjappeste spilleren i Sheffield United, og at han aldri var i tvil om at United kom til å ta seieren i cupoppgjøret med West Ham.

LES OGSÅ: (+) – Jeg tror United vil strekke seg langt for å ikke miste ham

Henderson forteller også at han tror han ville klart seg som utespiller, dersom han hadde siktet seg inn på det litt tidligere i karrieren.

– Noen ganger angrer jeg på at jeg ikke satset som utespiller, fordi jeg tror jeg hadde hatt en mulighet der også, sier 24-åringen og legger til:

– Jeg kunne ha scoret dem i stedet for å redde dem.

SKYTER LIKE HARDT: Harry Kane er blant verdens mest profilerte målgjørere. Dean Henderson mener han skyter like hardt som Tottenham-spissen.
SKYTER LIKE HARDT: Harry Kane er blant verdens mest profilerte målgjørere. Dean Henderson mener han skyter like hardt som Tottenham-spissen.

Når Henderson blir bedt om å sammenlikne sine egne avslutningsferdigheter med landslagskollegene fra England, er det ikke hvem som helst keeperen nevner.

– Jeg skyter like hardt som Harry Kane.

Tottenham-spissen er på niendeplass på toppscorerlisten gjennom Premier League-historien, og har 34 nettkjenninger for England. Målsniken har også blitt koblet til en United-overgang den siste tiden.

Henderson erkjenner til slutt at superspissen er hakket bedre enn ham selv foran mål.

Han er den beste avslutteren jeg noensinne har sett i hele mitt liv, så jeg kan ikke putte meg selv i den kategorien.

Powered by Labrador CMS