England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier

United-trio på landslaget: – Ingen perfekt situasjon

Publisert Sist oppdatert

For klubblaget har det vært lite å glede seg over for Harry Maguire og Luke Shaw  siden EM – hvor begge imponerte – men på landslaget har de foreløpig hatt en trygg posisjon.

Denne sesongen har duoen mistet plassen i Uniteds førsteellever, men Gareth Southgate har fortsatt tillit til at de kan prestere for landslaget, og har tatt dem ut i troppen til de kommende Nations League-kampene mot Italia og Tyskland.

– Vi har selvsagt noen spillere, inkludert Ben Chilwell, Luke Shaw, Harry Maguire og Kalvin Phillips, som ikke spiller mye for klubbene sine. Det er ikke ideelt, men vi føler at de har vært, og kan være, viktige spillere for oss. Det er ingen perfekt situasjon, men det er fortsatt mye fotball som skal spilles før Qatar, uttaler Gareth Southgate.

Utlånte Dean Henderson er en av tre keepere i troppen. Aaron Ramsdale og Nick Pope er de to andre. Førstevalget Jordan Pickford er ute med skade.

hendersonmaguireshaw7
MED I TROPPEN: Dean Henderson, Harry Maguire og Luke Shaw.

Jadon Sancho glimrer med sitt fravær. Han har åpenbart ikke gjort nok i starten av sesongen til å komme seg med, og må trolig ha en svært god måned i oktober for å ha en mulighet.

Marcus Rashford er ikke i troppen, men Gareth Southgate holder uansett døra åpen for Rashford.

– Det var enkelte spillere vi ønsket å holde involvert denne gangen, men når det er sagt, så betyr ikke dette at det er slutt på håpet for noen av dem som ikke er involvert. Marcus Rashford har for eksempel vist noen oppmuntrende tegn i det siste. Han er en spiller vi kjenner godt, så om han kan prestere på et høyt nivå i ukene fremover, så vil han selvsagt bli vurdert.

Det spekuleres i at Southgate skal ha sjekket Rashfords tilstand før troppen ble annonsert, noe som antyder at United-angrepsspilleren kanskje ville vært i troppen om det ikke var for skaden.

Her er troppen:

Powered by Labrador CMS