– Stort for meg og familien

United-unggutten fikk sine første minutter for England lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag spilte det engelske herrelandslaget fotball for første gang på nesten ti måneder.

United hadde ingen representanter i Gareth Southgates startellever, men mot slutten av kampen fikk Mason Greenwood sin landslagsdebut da England jaget mål.

Ingen United-spillere fra start

I utgangspunktet hadde United fire spillere med hos «Three Lions» denne gangen.

Dessverre hadde to av klubbens representanter måttet forlate troppen allerede før Island-kampen.

Det ble avgjort at Harry Maguire skulle bli hjemme etter at han ble dømt i første rettsinnstans, etter hans famøse ferietur til Hellas, mens Marcus Rashford måtte stå over på grunn av en skade.

Da England avslørte lørdagens ellever, var heller ikke de to gjenværende United-spillerne i laget. Mason Greenwood og Dean Henderson måtte begge innfinne seg på innbytterplass.

– Stort for meg og familien

Etter 78 minutter fikk Mason Greenwood tillit for England. Gareth Southgates lag lå an til uavgjort, og hadde fått Kyle Walker utvist. England-treneren så dermed til unge Greenwood for mål.

Seks minutter etter sitt innhopp var stortalentet farlig frempå, og skaffet landet sitt et hjørnespark.

Senere spilte han også frem Raheem Sterling til en farlig mulighet, men heller ikke han klarte å skaffe annet enn en ny corner. Den påfølgende situasjonen endte derimot med et straffespark, som Sterling satte kontrollert i mål.

Men dramatikken var ikke over av den grunn. Bare sekunder senere fikk Island også straffespark. Den klarte ikke tidligere Tippeliga-spiller Birkir Bjarnason å sette i mål, og dermed ble det seier i Greenwoods første kamp for landslaget.

– Seniorlagsdebut, en stor prestasjon for meg og familien. Historien fortsetter, skriver Greenwood på Twitter.

At Southgate så til Greenwood da det gjelder som mest, er prov på hvilken fantastisk utvikling unggutten viste foregående sesong, da han scoret 17 mål for førstelaget til United, og etablerte seg som en viktig brikke i Ole Gunnar Solskjærs førsteellever.

Lørdagens debut er definitivt imponerende for en så ung (18 år og 341 dager) spiller å være. Likevel satte han ingen rekord. Theo Walcott er yngste spiller på det engelske landslaget gjennom tidene (17 år og 74 dager), mens Wayne Rooney er yngste målscorer gjennom tidene (17 år og 317 dager).

 

Powered by Labrador CMS