Bury og Nicky Ajose sikret opprykk til League One to serierunder før slutt! Les hvordan Uniteds leiesoldater presterer.

Flere av Uniteds utlånte spillere var 2. påskedag i aksjon for sine klubber, og den det gikk best for var Nicky Ajose. Ikke bare var 19-åringen den eneste av de fem som var i aksjon som kunne ta med seg tre poeng fra gårsdagens kamper – hans Bury sikret i samme slengen opprykk til League One!

Premier League

BLACKBURN – MANCHESTER CITY 0-1

Mame Biram Diouf spilte de siste fem minuttene for Blackburn i deres hjemmemøte mot Manchester City, da han kom inn for Gaël Givet. Diouf kom inn på stillingen 0-1, etter at Edin Dzeko ti minutter tidligere hadde scoret sitt første Premier League-mål. Verken Diouf eller noen andre på Blackburn greide å få ballen i nota bak Joe Hart, og kampen endte dermed med ettmålsseier til City.

Championship

QPR – HULL 1-1

Hull møtte ligaleder QPR til oppgjør på Loftus Road i går kveld, og Corry Evans spilte som vanlig fra start for The Tigers. Dessverre for Evans skulle han bare holde i 12 minutter før måtte gå av banen med en hamstringskade. QPR ville med seier mot Hull sikre opprykk til Premier League, og det så bra ut da Wayen Routledge sendte dem i ledelsen etter ni minutter. David Amoo ødela imidlertid festen med sin scoring ti minutter før slutt. QPR trenger dermed minst ett poeng til for å være helt sikre på Premier League-spill neste sesong. Hull ligger på en tiendeplass på tabellen, og har i praksis kun æren å spille for de siste to serierundene.

BURNLEY – PORTSMOUTH 1-1

Ritchie De Laet spilte de første 76 minuttene på høyrebacken for Portsmouth i 1-1-kampen borte mot Burnley. David Nugent sendte Pompey i ledelsen etter 57 minutter, men ex-red Chris Eagles utliknet kvarteret før slutt med sitt tredje mål på to de to siste kampene. Burnley har fortsatt muligheten til å kapre en play-off-plass, mens Portsmouth ligger på en 14. plass to runder før slutt.

LEICESTER – WATFORD 4-2

Daniel Drinkwater fikk de siste åtte minuttene på banen i Watfords tap mot Leicester The Walkers Stadium, da han kom inn for Piero Mingoia. Kampen var på det tidspunkt allerede i praksis avgjort etter at Watford hadde snudd fra 1-2 til 4-2 i løpet av den første halvtimen av andreomgang. Begge disse lagene ligger rundt midten av tabellen, og rykker verken opp eller ned (Leicester med en teoretisk sjanse, men med seks poeng og fem plasser å avansere er sjansene i praksis lik null).

League Two

CHESTERFIELD – BURY 2-3

Det har ligget i kortene lenge, og igår ble det endelig klart: Bury spiller i League One neste år! Ryan Lowes mål fire minutter før slutt mot ligaleder Chesterfield gjorde at luken ned til Shrewsbury, på plassen under direkte opprykk, nå er på sju poeng to runder før slutt – og dermed umulig å tette.

Nicky Ajose har vært av Burys viktigste spillere denne sesongen, og spilte nok en god kamp i går kveld. Bury kan med gårsdagens seier ta tittelen i League Two. Da må Chesterfield, som nå ligger kun to poeng foran Bury, tas igjen. Burys gjenstående kamper er mot Wycombe (hjemme) og Stevenage (borte).