Omkamp for Keane

OPPDATERT MANDAG: Michael Keanes Burnley med uavgjort mot Spurs. Les om de utlånte her.

Noen av våre utlånte er også i aksjon denne helgen, og her kommer vi til å skrive om alle.

Lørdag 3. januar:

Doncaster Rovers 1-1 Bristol City

Sam Johnstone har imponert også i år i Doncaster, og Donny-sjef Paul Dickov håper at United vil være villige til å la han bli der lenger. Alternativet er sannsynligvis å la han få spille på et høyere nivå enn det tredje. Johnstone spilte uansett igjen her i denne FA-cupkampen for Doncaster, og skal ha gjort sine saker bra, uten at det har blitt meldt om noen helt spektakulære redninger.

Uavgjortresultatet gjør at klubbene skal møtes igjen i Bristol.

Doncaster Free Press gir Johnstone karakteren 7 for innsatsen, og skriver at han tok alt som ble slengt mot ham, og at han ikke kunne lastes for baklengsmålet.

Rotherham 1-5 Bournemouth

Nok en kamp i FA-cupen, men det ble ingen spesielt hyggelig dag for Reece James (som spilte hele kampen) og hans Rotherham. Klubbens største tap på New York Stadium (åpnet i 2012) noen gang, og ikke noe avansement for Rotherham selv om de faktisk tok ledelsen. Til pause stod det 1-1, men så scoret Bournemouth fire ganger på 13 minutter i andreomgangen, og kampen var over. Reece James kom seg til noen sjanser på slutten, og burde kanskje scoret, men noen stor sjanse for comeback var det nok aldri.

James pådro seg et gult kort. Enkelte rapporter sier at han spilte venstrekant i andreomgangen, og ikke venstreback. I så fall satser vi på at det er hele forklaringen på Rotherham-forsvaret sin kollaps!

Manchester United v Los Angeles Galaxy
TØFF DAG: Reece James og Rotherham.

Real Madrid Castilla 4-1 Toledo

Guillermo Varela spilte som vanlig hele kampen for Real Madrids andrelag, men holdt seg unna scoringslista.

Castilla henger godt med i toppen av sin avdeling, etter å ha vunnet tre av sine siste fire.

Sporting 3-0 Estoril

Nani har vært skadet i det siste, og Sporting skal ha merket det godt spillemessig, og det bidro kanskje også til at de røk ut av Champions League. Nå var han tilbake, og det tok bare fem minutter før kantspilleren markerte seg ved å få gult kort! Han skal ikke ha vært en av de aller beste Sporting-spillerne i denne kampen, og han scoret ikke, men at Nani spilte hele kampen var nok uansett en opptur for 28-åringen.

Men det gule kortet Nani pådro seg tidlig i kampen skulle vise seg å få konsekvenser. På overtid presterte nemlig Nani å få rødt kort for å bruke for mye tid på å ta en corner – på stillingen 3-0 til Sporting! Nani ville uansett blitt suspendert, men kortet gjør at han nå må stå over en cupkamp heller enn det viktige oppgjøret mot Braga, så derfor kommer nå spekulasjonene om at det er grunnen til at Nani skal ha brukt en «evighet» på å ta corneren.

Søndag 4. januar:

Dover Athletic 0-4 Crystal Palace

Wilfried Zaha spilte fra start for Crystal Palace. Zaha burde fått noen målgivende pasninger, men sløsende lagkamerater hindret det. Han kunne også scoret selv i en situasjon der han burde fått ballen fra en lagkamerat, men den sjansen kom aldri. Zaha klarte seg bra, men samtidig var vel det også forventet mot non-league-motstand.

Zaha ble kanskje også snytt for et straffespark mot slutten. Han spilte hele kampen.

Aston Villa 1-0 Blackpool

Tom Cleverley spilte fra start for et Aston Villa som imponerte svært lite mot bunnlaget på nivå to. Han ble byttet ut på stillingen 0-0 i det 63. minutt, uten at det fikk noen umiddelbar effekt. Men rett før slutt scoret Benteke målet som sendte Villa videre i FA-cupen.

Daily Mail belønnet Cleverley med karakteren 5. Ikke helt verst på laget, men ikke langt ifra heller.

Valencia 1-0 Real Madrid

Endelig tok seiersrekken slutt for Real Madrid, selv om Cristiano Ronaldo ga de helhvite ledelsen til pause. Mot slutten ble Real Madrid desperate etter at Valencia hadde snudd det, og Javier Hernández ble kastet inn, uten at det hjalp. Ancelottis menn topper fortsatt ligaen.

Mandag 5. januar:

Burnley 1-1 Tottenham Hotspur

Michael Keane er populær blant Burnley-fansen, og startet igjen her. I førsteomgang løsnet ingen av lagene et eneste skudd, noe vi velger å tolke som at Michael Keane gjorde en solid defensiv jobb. I andreomgang kom det mål begge veier, men bare ett til hver så dermed blir det omkamp på White Hart Lane.

Keane hadde en brukbar målsjanse, men headingen hans gikk over mål.